Άρης: Όπου παίζει ο Θεός…

Άρης: Όπου παίζει ο Θεός…

Άρης: Όπου παίζει ο Θεός…

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την διπλή μάχη του Άρη σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο.

Φτάσαμε 7 Απρίλη και ενώ απομένει ένας μήνα και 11 μέρες για τον τελικό του κυπέλλου, ακόμα οι…σοφοί δεν έχουν βρει τις απαιτούμενες λύσεις για να πραγματοποιηθεί ο τελικός στην έδρα που αναφέρει η προκήρυξη και είναι και το απόλυτα δίκαιο αφού και στην μέση είναι και ουδέτερη έδρα αποτελεί. Βάζοντας στην εξίσωση τις τοποθετήσεις και των οργανωμένων των δύο ομάδων και καθώς ο ένας δεν έχει πρόβλημα να παίξει στην έδρα του άλλου είναι πραγματικά απορίας άξιο γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα η διοργανώτρια του θεσμού δεν πιέζει με την καλή έννοια την διοίκηση του Πανθεσσαλικού να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες και να γίνει το παιχνίδι με κόσμο και από τις δύο ομάδες.

Είναι απορίας άξιο γιατί έχει σημάνει σιωπητήριο- σε όσους έσπευσαν να μας ενημερώσουν ότι το Πανθεσσαλικό είναι ακατάλληλο γιατί δεν έχει σε όλες τις θύρες ηλεκτρονικό εισιτήριο (το ένα τουρνικέ που λείπει) και θέλει ένα τρίμηνο (!!!) για να μπει ένα τουρνικέ- και δεν βγάζουν άχνα μετά από την τοποθέτηση των αρμόδιων υπουργών ότι για φέτος θα ισχύει κανονικά και το παλιό σύστημα (το χάρτινο εισιτήριο ντε) και απαραίτητες είναι μόνο οι κάμερες.

Είναι φυσικά προφανές ότι δεν υπάρχουν απορίες. Προσπαθούν με κάθε μέσο και τρόπο να βάλουν το δίλλημα. Βόλο χωρίς κόσμο ή ΟΑΚΑ με κόσμο στον Άρη, ενώ είναι ξεκάθαρο το δίλλημα στον Παναθηναικό αν και θεωρητικά δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για κάτι τέτοιο. Με ή χωρίς κόσμο στον Βόλο;

Υπάρχει σύνδεση με τον τελικό;

Προφανώς θα πρέπει άμεσα να παρθεί μία απόφαση, αλλά πριν από τον τελικό Άρης και Παναθηναικός θα παίξουν δύο ακόμα φορές με πρώτο ματς το αποψινό στο Βικελίδης. Αρχικά να σημειώσω ότι ούτε πρόβα τελικού είναι, ούτε θα μοιάζει αυτό το παιχνίδι με εκείνο είτε κερδίσει ο Άρης, είτε κερδίσει ο Παναθηναϊκός, είτε έρθει ισόπαλο. Είναι ένα τελείως διαφορετικό ματς με τον Παναθηναϊκό να καίγεται, αλλά τον Άρη να μπαίνει και σε αυτό το παιχνίδι για να κάνει από την μία το παιχνίδι του και από την άλλη να υπηρετήσει αυτό το οποίο κάνει πάντα. Να παίζει για την…πάρτη του και μόνο.

Θεωρώ ότι ο Μάντζιος δεν θα ανοίξει όλα τα χαρτιά του σήμερα και προφανώς θα αφήσει τις όποιες…εκπλήξεις για τον τελικό. Ο κόσμος του Άρη όμως θέλει να δει πάθος, προσπάθεια, ενέργεια από τους παίκτες του. Θέλει να δει την ομάδα που κέρδισε τον Παναθηναϊκό και τον έριξε από την κορυφή, όπως το ίδιο έκανε και με την ΑΕΚ σε σχέση με την κορυφή και 2 φορές τον ΠΑΟΚ. Για αυτό θα βρεθεί και μαζικά σήμερα ο κόσμος στο γήπεδο και ας απουσιάζει το βαθμολογικό κίνητρο.

Σημαντικότερο το ματς στην Πάτρα

Από εκεί και πέρα, νωρίτερα στην Πάτρα είναι το σημαντικότερο παιχνίδι για τον Άρη. Κόντρα στον Προμηθέα και ελπίζω αυτή την φορά όχι και κόντρα στους διαιτητές, ο Άρης θέλει να επαναλάβει την καλή εμφάνιση που έκανε κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά αυτή την φορά να κερδίσει. Με νίκη η ομάδα του Καστρίτη βάζει πλώρη για την 4η θέση και τοι πλεονέκτημα έδρας στα play off. Αν δεν τα καταφέρει θα είναι οριστικά 5ος αφού δεν απειλείται από τον 6ο Κολοσσό και θα πρέπει στην επόμενη επίσκεψη στην Πάτρα να σπάσει την έδρα του Προμηθέα. Τότε βέβαια καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχει και τον κορυφαίο σκόρερ του, τον Γκάλινατ που θυμίζουμε σήμερα θα λείψει για τελευταία φορά.

Και είναι άξιο αναφοράς πως ο Άρης πέτυχε όσα πέτυχε σε Ελλάδα και Ευρώπη παίζοντας για δύο μήνες και…βάλε χωρίς τον Γκάλινατ. Το σίγουρο είναι ότι στο μπάσκετ και πολύ δρόμο έχει ακόμα και πολλά παιχνίδια…

Γεμάτη Κυριακή, λοιπόν, με δύο ματσάρες με την ελπίδα ότι στο τέλος της ο Άρης θα έχει πετύχει δύο ακόμα νίκες. Ραντεβού στο Βικελίδης…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!