ΑΕΚ: Ο έφηβος Αμραμπατ διανύει αναλογικά το 2024 το πιο παραγωγικό έτος του με τα «κιτρινόμαυρα» (vids)

ΑΕΚ: Ο έφηβος Αμραμπατ διανύει αναλογικά το 2024 το πιο παραγωγικό έτος του με τα «κιτρινόμαυρα» (vids)

amrabat_eurokinisi.jpg

bet365

Ο Νόρντιν Αμραμπατ έκλεισε πρόσφατα τα 37 του χρόνια, όμως μέσα στο γήπεδο αποδυκνείει πως στην μπάλα, όπως άλλωστε και στη ζωή, δεν έχει καμία σημασία τι γράφει η ταυτότητα.

Πολλάκις έχουμε ευχηθεί απευθυνόμενοι σε κάποιον ή κάποια «να μεγαλώσεις σαν το παλιό καλό κρασί» ή ευρύτερα κάτι παρεμφερές. Αρκετοί γνωρίζοντες υποστηρίζουν πως πρόκειται για μύθο καθώς η παλαιότητά του δεν συνεπάγεται και σίγουρη βελτίωση, ενώ και εξαρτάται από το που φυλάσσεται. Αλλωστε υπάρχουν κρασιά που είναι εξίσου απολαυστικά νέα, αλλά βέβαια δεν ξεκινήσαμε ξαφνικά μαθήματα οινοποιίας και ποτοποιίας.

Ξέχωρα λοιπόν τι ισχύει με το κρασί η παραπάνω έκφραση δύναται στο έπακρο να χρησιμοποιηθεί για τον Νόρντιν Αμραμπατ, έστω και εν τη ρύμη του λόγου . Γιατί; Μα επειδή διανύει το 2024 το αναλογικά πιο παραγωγικό έτος της εν Ελλάδι καριέρας του, βρίσκεται μια ανάσα να το πετύχει και αθροιστικά - ακόμη και αν είναι αμφίβολος για το επερχόμενο ματς με τον Αρη - και αυτόματα προσφέρει εκ νέου πολύτιμες λύσεις στον Ματίας Αλμέιδα και φυσικά στην ΑΕΚ.

Ο Μαροκινός ήρθε το καλοκαίρι του 2021 στα μέρη μας προερχόμενος από την Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας και σε μία στιγμή που ήταν «πατημένα» 34, αφού έχει γεννηθεί τον Μάρτιο του 1987. Ο χρόνος δε είναι de facto ο μόνος αντίπαλος που κανείς ποδοσφαιριστής, όσο καλός και αν είναι, δεν μπορεί να νικήσει, αλλά εκείνος πιστοποιεί εμπράκτως πως αν το «έχεις» και το «πιστεύεις» είσαι σε θέση να παίζεις σε υψηλό επίπεδο, ανεξαρτήτως τι γράφει η ταυτότητα.

Η Πρωτοχρονιά του 2024 τον βρήκε 36 ετών και 9 μηνών... Παύση. Ε και; Ο Αμραμπατ διανύει μέσα στο γήπεδο μία δεύτερη εφηβεία κάτι που αποτυπώνεται ανάγλυφα από τους αριθμούς και την εν γένει παρουσία του. Στο πρόσφατο 2-2 με τον ΠΑΟΚ στην «OPAP Arena» βρήκε δίχτυα για τρίτη φορά στο τρέχων έτος (σκόραρε επίσης κόντρα σε Αρη, Βόλο) και παράλληλα στο κοντέρ του πιστώνονται και πέντε τελικές πάσες.

Αυτό σημαίνει, εφόσον προχωρήσουμε στις σχετικές διαιρέσεις, πως κάθε 113' που παίζει, μαζί με τις καθυστερήσεις, σημειώνει ή δημιουργεί κάποιο «κιτρινόμαυρο» τέρμα, επίδοσή που είναι μακράν η κορυφαία του ως κάτοικος Νέας Φιλαδέλφειας. Ας θυμηθούμε τώρα τα δρώμένά του.

Το 2021 σε 13 παιχνίδια που αγωνίστηκε (φέτος μετρά ήδη15) σημείωσε δύο γκολ και έδωσε ισάριθμες ασίστ, ενώ η αντίστοιχη αναλογία του ήταν 1/222,5'. Το 2022 (σ.σ. συμπεριλαμβανομένου δηλαδή του δεύτερου μισού της σεζόν 2021/22 και του πρώτου για το 2022/23) είχε άμεση συμμετοχή σε 10 τέρματα του club (επτά προσωπικά και τρεις τελικές πάσες) άρα δύο περισσότερα από όσα έχει μέχρι στιγμής το 2024, αυτό όμως συνέβη με πολλαπλάσιο χρόνο συμμετοχής (σ.σ. 2.022' τότε έναντι 904').

Κάτι παρόμοιο ισχύει και για πέρσι αφού το 2023 ήταν «μέσα» σε εννέα αλλά με 2.304' παρουσίας, δηλαδή ένα περισσότερο από φέτος με παραπάνω 24 παιχνίδια και 1.400'!

Οχι φυσικά πως το 2021, το 2022 και το 2023 ο Αμραμπατ δεν ήταν καλός ή δεν βοήθησε. Κάθε άλλο. Ομως το 2024 φαίνεται πως... πάτησε γκάζι και μέσα από τον ασβέστη μόνο ως 37άρης δεν μοιάζει. Για 17αρης ίσως...

gsfsd

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα