Άρης: Η διαχείριση του ρόστερ στον πρώτο γύρο και η απαίτηση του Άκη Μάντζιου για βελτιωμένη εικόνα

Άρης: Η διαχείριση του ρόστερ στον πρώτο γύρο και η απαίτηση του Άκη Μάντζιου για βελτιωμένη εικόνα

Ο Μάντζιος

bet365

Συγκριτικά με την αγωνιστική εικόνα της περασμένης Κυριακής στην OPAP ARENA, ο Άκης Μάντζιος περιμένει κάτι… πολύ καλύτερο από την ομάδα του ενόψει του αγώνα (21/4, 19:30) με την ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης» έχοντας παράλληλα και την πρόθεση να διευρύνει το rotation.

Μία από τις βασικές διαπιστώσεις για τον Άρη του πρώτου γύρου των Playoffs της Stoiximan Superleague είναι η διπροσωπία. Βγάζοντας από την εξίσωση τον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα αυτού του γύρου, οι «κίτρινοι» παρουσιάστηκαν παραγωγικοί και λειτουργικοί στα εντός έδρας παιχνίδια με Λαμία και Παναθηναϊκό εν αντιθέσει με τα αντίστοιχα εκτός με Ολυμπιακό και ΑΕΚ όπου είχαν παθητικό ρόλο.

Ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ ο Άκης Μάντζιος περιμένει να δει κάτι διαφορετικό από την ομάδα του, αυτό είπε εξάλλου και στα κανάλια Novasports. «Πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι μειώνοντας τα πολλά και αβίαστα λάθη γιατί σε τέτοια παιχνίδια κάθε λάθος πληρώνεται. Δεν μας άρεσε η εικόνα μας στο τελευταίο παιχνίδι. Σε αντίθεση, η εικόνα μας στο αμέσως προηγούμενο, με τον Παναθηναϊκό, παρότι ηττηθήκαμε ήταν πολύ καλύτερη. Ηττα με ήττα έχει διαφορά».

Πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στις επιλογές του στο αρχικό σχήμα. Η αλήθεια είναι ότι δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές λόγω περιορισμένων επιλογών. Για παράδειγμα, ο Φαμπιάνο Λέισμαν συμμετείχε σε μέρος του προπονητικού προγράμματος της Παρασκευής (19/4) έχοντας χάσει όμως το συντριπτικό μέρος της προετοιμασίας θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να είναι στο αρχικό σχήμα. Εκτός έμειναν και οι Φεράρι, Βέλεθ, Σουλεϊμάνοφ με συνέπεια τον περιορισμό των επίλογών στις πτέρυγες.
Γενικώς οι τραυματισμοί ήταν ο παράγοντας ο οποίος επηρέασε το σχέδιο διαχείρισης υλικού που είχε καταστρώσει ο 55χρονος τεχνικός για τον τελικό γύρο του Πρωταθλήματος και με φόντο τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Για την ακρίβεια, στους αγώνες του πρώτου γύρου των Playoffs…

- Χρόνο συμμετοχής πήραν συνολικά 21 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι 17 είχαν τουλάχιστον μια συμμετοχή στο βασικό σχήμα.

- Δέκα ποδοσφαιριστές χρειάστηκε να μετρήσουν τουλάχιστον 280 αγωνιστικά λεπτά και πρόκειται για τους Χουλιάν Κουέστα, Γιάκουμπ Μπράμπετς και Μόζες Οντουμπάτζο μέτρησαν 450 και ακολουθούν οι Νταρίντα (387'), Βερστράτε (328'), Σουλεϊμάνοφ (321'), Μορόν (318'), Φαμπιάνο (302'), Σαβέριο (302'), Ζουλ (288').

Ο Άρης

- Σημαντικό ρόλο στην επιβάρυνση των παραπάνω τραυματισμών έπαιξαν οι τραυματισμοί κυρίως στον άξονα της μεσαίας γραμμής καθώς ο Φραν Βέλεθ δεν έπαιξε περισσότερα από 29 λεπτά και ο δε Νέβεν Τζούρασεκ περιορίστηκε στα 33! Ο Άλβαρο Ζαμόρα επίσης ανήκει στη συνομοταξία των παικτών που δεν πήραν χρόνο συμμετοχής – έπαιξε μόλις 58 λεπτά – και ίσως σ’ αυτό να συνετέλεσε η κατάστασή του μετά τις υποχρεώσεις του με το εθνικό συγκρότημα της χώρας του.

- Πέντε ποδοσφαιριστές δεν πήραν χρόνο συμμετοχής καθώς είναι φανερό ότι είναι εκτός πλάνου. Πρόκειται για τους Σέικ Ντουκουρέ, Ρούμπερν Πάρντο, Λούκας Ρουπ, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και τον Τζούισον Μπένετ ο οποίος όμως αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Στην ίδια λίστα μπορεί να προστεθεί και ο Νταβίντ Μόμπερκ Κάρλσον αλλά ο Σουηδός ήταν αδρανής για περίπου δύο μήνες αναζητώντας άλλη ομάδα, εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα όμως προπονείται με την ομάδα.

Όπου είχε δύο επιλογές, μοίρασε τον χρόνο

Αυτό συμπεριλαμβάνεται στα συμπεράσματα από τη διαχείριση του υλικού στον πρώτο γύρο των Playoffs. Για παράδειγμα, πριν τον τραυματισμό του Φράνκο Φεράρι, ο Αργεντίνος μοιράστηκε τον χρόνο με τον Μάρτιν Μοντόγια στην αριστερή πλευρά της άμυνας καθώς ο πρώτος έπαιξε 180 λεπτά και ο δεύτερος 225. Το ίδιο συνέβη και στην κορυφή της επίθεσης μεταξύ του Λορέν Μορόν (318’) και του Καρίμ Ανσαριφάρντ (218’). Κάτι αντίστοιχο επιχειρήθηκε και στη θέση «10» με τους Μανού Γκαρθία-Γιάννη Φετφατζίδη. Αντιθέτως, δεν συνέβη το ίδιο στον άξονα της μεσαίας γραμμής όπου οι τραυματισμοί των Βέλεθ, Τζούρασεκ σε συνδυασμό με τη μη ανταπόκριση του Ρούμπεν Πάρντο στις απαιτήσεις οδήγησε στη μοιρασιά του χρόνου σε Ζουλ-Βερστράτε και Νταρίντα. Το ίδιο ισχύει και στα επιθετικά άκρα με τους Σαβέριο-Σουλεϊμάνοφ.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα