ΠΑΟΚ: Τα φάλτσα του Νογκέιρα και οι προκλήσεις που έρχονται, μπροστά για τον δικέφαλο

ΠΑΟΚ: Τα φάλτσα του Νογκέιρα και οι προκλήσεις που έρχονται, μπροστά για τον δικέφαλο

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει την επομένη της ήττας στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό για τα φάλτσα σφυρίγματα του απίθανου Πορτογάλου Νογκέιρα, τις παθογένειες του ΠΑΟΚ και το μοναδικό πράγμα που έχει απομείνει για να κάνουν οι παίκτες και ο Λουτσέσκου.

Σαν κερί που λιώνει στη ζέστη του Αυγούστου ο ΠΑΟΚ συνέχισε για τρίτο σερί παιχνίδι να είναι «εξαφανισμένος» από τον αγωνιστικό χώρο. Μετά τα δυο ματς με την Μπριζ, τώρα και στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» οι «ασπρόμαυροι» απείχαν, στο ανοικτό γήπεδο, όσο δρομείς ημιαντοχής από σπρίντερ. Με μια νυσταγμένη προσωπικότητα. Δίχως ένταση. Δίχως καύσιμο, δίχως συγκέντρωση. Με αφυδατωμένη επιθυμία. Με παιγνίδι, ατάκτως ερριμμένο.

Σ’ ένα γενικώς, κακό ματς, λίγο πολύ αναμενόμενο για δύο ομάδες που είχαν ματς την Πέμπτη, στους παίκτες του Ολυμπιακού έμεινε το καλό αποτέλεσμα στο τέλος της βραδιάς. Για τον ΠΑΟΚ δεν έμεινε ούτε αυτό, το μόνο που του έμεινε ήταν οι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες για τον απίστευτο (και άπειρο) Πορτογάλο Νογκέιρα που έφερε ο Φρόιντφελντ να παίξει ένα Ολυμπιακός ΠΑΟΚ διαμορφώνοντας το αποτέλεσμά του.

Ο άπειρος Πορτογάλος ήταν λογικό να επηρεαστεί από την έδρα. Από τις φωνές του κόσμου μετά τα πρώτα σφυρίγματά του. Έπαιξε έδρα. Όχι τόσο, όσο τα «παλιά καλά» χρόνια, όσο χρειάστηκε έπαιξε δίνοντας ένα πέναλτι του… δυναμόμετρου (στην εξέλιξη του είναι κάκιστη η αντίδραση του Κουλιεράκη που επιτρέπει στο χώρο ευθύνης του να πάρει το… ριμπάουντ ο Κίνι και να σκοράρει σε φάση που ούτε ο ίδιος περίμενε ότι θα εμπλακεί) και μη σφυρίζοντας το φάουλ πάνω στον Σάστρε στο ξεκίνημα της φάσης για το δεύτερο γκολ. Ωστόσο, το μη σφύριγμα του Νογκέιρα, ακολούθησε η απίστευτη απάθεια των παικτών του ΠΑΟΚ που μάρκαραν με τα μάτια.

Για το αντίστοιχο ντέρμπι της Τούμπας, είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι ο επικεφαλής της ΚΕΔ θα φροντίσει να έχει μια πολύ καλύτερη επιλογή από τον Μιγκέλ Νογκέιρα. Αυτό μας έχει διδάξει η ιστορία, αν και η διαιτησία δεν πρέπει να αποτελεί τη μοναδική δικαιολογία για την ήττα στο Φάληρο.

Ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται να μένει σε τέτοιες δικαιολογίες, όταν η αιτία του άσχημου σερί κραυγάζει μπρος στα μάτια μας. Το έγραψα και στο live του Gazzetta. Πνευματικά ο «Δικέφαλος» δεν ήταν έτοιμος. Δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του αγώνα. Παρένθεση, Πολλοί έμειναν στην εικόνα του Μάρκος Αντόνιο μετά το γκολ στις καθυστερήσεις. Κατηγορούν, εμμέσως πλην σαφώς, τον Βραζιλιάνο γιατί γελούσε. Αδιαφορώντας ότι είναι ένας παίκτης που βρέθηκε στα… αζήτητα, μπήκε μετά από πολύ καιρό να παίξει και μόλις μπήκε σκόραρε. That’s all.

Στο τερέν του Καραϊσκάκης, απέναντι σε μια ομάδα με επτά αλλαγές με παίκτες πιο φρέσκους, ήταν, επίσης, ξεκάθαρο ζήτημα αντοχών για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Πάσης φύσεως αντοχών. Φυσικών, ψυχικών, νοητικών. Αίφνης, οι επιτυχημένοι, για όσα έχουν πετύχει από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι τώρα, μπήκαν στο μικροσκόπιο εξετάσεων. Και προς το παρόν έχουν μείνει… μετεξεταστέοι.

Μπορεί η ΑΕΚ να είναι στο συν πέντε, μπορεί ο Ολυμπιακός να μείωσε στο μείον ένα, αλλά για τον ΠΑΟΚ δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη. Στο χορτάρι υπάρχουν 15 βαθμοί για το πρωτάθλημα και όλα είναι ανοιχτά.

Μετά την υποχρέωση της Τετάρτης στη Λαμία, υπάρχουν τρία σερί ντέρμπι στην Τούμπα. Με ΑΕΚ, με Παναθηναϊκό, με Ολυμπιακό (μάλλον στις 12 Μαΐου) και τα πράγματα μοιάζουν απλά για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους παίκτες του: Τα κερδίζεις και μένεις ζωντανός στη μάχη του τίτλου ως το τέλος.

Μπορείς; Έχεις τα κότσια; Την εξυπνάδα και την πονηριά να τα πάρεις αυτά τα ματς που όπως έχουμε δει δεν κρίνονται από το θέαμα, αλλά από την ουσία τους. Αν δεν μπορείς να πάρεις τα ντέρμπι στην Τούμπα, δεν αξίζεις να είσαι ψηλά και ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταλήξεις τέταρτος. Τόσο απλά…

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.