Εγνατία Οδός: Σε ιδιώτη ο αυτοκινητόδρομος, πόσο αυξήθηκαν τα διόδια

Newsroom
Εγνατία Οδός: Σε ιδιώτη ο αυτοκινητόδρομος, πόσο αυξήθηκαν τα διόδια
Με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, τίθενται σε ισχύ οι νέες τιμές διοδίων στην Εγνατία Οδό.

Υπεγράφη από τους συναρμόδιους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει τις νέες τιμές διοδίων στην Εγνατία Οδό, ενόψει της παραχώρησής της από το ελληνικό δημόσιο στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ – EGIS PROJECTS SA.

Με τη δημοσίευση της απόφασης στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως τίθενται αυτόματα σε ισχύ οι νέες - αυξημένες - τιμές τόσο στους μετωπικούς όσο και στους πλευρικούς σταθμούς διοδίων. Η μέση αύξηση είναι περίπου 30%, καθώς η χιλιομετρική χρέωση ανέβηκε σε 0,04 ευρώ ανά χλμ, από 0,03 ευρώ/χλμ που ήταν μέχρι χθες.

Οι νέες τιμές διοδίων στην Εγνατία Οδό

Ενδεικτικά, στο σταθμό της Τύριας η τιμή διέλευσης για τα επιβατικά ΙΧ αυξάνεται από τα 2,10 στα 2,70 ευρώ, στο σταθμό Παμβώτιδας από τα 1,20 στα 1,55 ευρώ, στο σταθμό Ασπροβάλτας από τα 0,90 στα 1,10 ευρώ, στο σταθμό Καβάλας από τα 1,40 στα 1,85 ευρώ.

Δείτε στους ακόλουθους πίνακες τις νέες τιμές διοδίων τόσο στον κύριο άξονα όσο και στους κάθετους άξονες της Εγνατίας Οδού.

Εγνατία Οδός

Εγνατία Οδός

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!