O «άσσος» της MINI στην κατηγορία των crossover (vid)

O «άσσος» της MINI στην κατηγορία των crossover (vid)

O «άσσος» της MINI στην κατηγορία των crossover (vid)
Ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο ήρθε να προστεθεί στην πλούσια γκάμα της MINI και θα τοποθετηθεί στην κατηγορία των B SUV.

Η MINI έκανε τα αποκαλυπτήρια του πρώτου crossover για την κατηγορία των πολυτελών μικρών αυτοκινήτων. Το νέο Aceman συνδυάζει compact εξωτερικές διαστάσεις με τον μέγιστο δυνατό χώρο για τους επιβάτες και αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Το αποτέλεσμα είναι μια σύγχρονη ερμηνεία του βασικού οράματος του εφευρέτη του κλασικού Mini, Σερ Άλεκ Ισιγκόνις: μέγιστη αξιοποίηση του χώρου με ελάχιστο αποτύπωμα σε συνδυασμό με μια σύγχρονη φιλοσοφία όσον αφορά το σύστημα κίνησης.

Με μήκος 4,07 m, πλάτος 1,75 m και ύψος 1,50 m, το MINI Aceman τοποθετείται ανάμεσα στο MINI Cooper και το MINI Countryman, χωρίς εκπτώσεις στην ευρυχωρία. Με την αρωγή καινοτόμων τεχνολογιών, επιτυγχάνεται μία ολιστική ψηφιακή εμπειρία στο εσωτερικό, ενώ η αμιγώς ηλεκτρική κίνηση του MINI Aceman δίνει νέα ώθηση στη χαρακτηριστική go-kart αίσθηση του μοντέλου.

Νέα δεδομένα στα μικρά crossover αυτοκίνητα

Σε συνδυασμό με τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης και την εμβληματική σχεδίαση MINI, η μάρκα θέλει να ανοίξει το δρόμο για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον.

MINI Aceman
Φωτογραφία: BMW Group Press Club Greece

Με μήκος στα τέσσερα μέτρα, το νέο Aceman διαθέτει πέντε θέσεις και έναν ευέλικτο χώρο αποσκευών με χωρητικότητα 300 λίτρων, τιμή που μπορεί να αυξηθεί στα 1.005 λίτρα χάρη στις πολυάριθμες δυνατότητες προσαρμογής του. Με προβλεπόμενη αυτονομία έως και 406 χιλιόμετρα στον κύκλο δοκιμών WLTP, είναι άριστα εξοπλισμένο για μετακινήσεις απαλλαγμένες από εκπομπές ρύπων και εκτός των ορίων της πόλης.

MINI Aceman

Με αεροδυναμικά διαμορφωμένο μπροστινό τμήμα, κοντούς προβόλους και λειτουργική σχεδίαση δύο όγκων, η σχεδιαστική αρχή «Clever Use of Space» που χαρακτηρίζει τη μάρκα αποκτά μία νέα ερμηνεία, ενώ η αμιγής ηλεκτροκίνηση ανοίγει μια ολόκληρη σειρά νέων δυνατοτήτων όσον αφορά τη σχεδίαση του οχήματος. Η δημιουργική αξιοποίηση του χώρου διασφαλίζει ότι το νέο MINI Aceman είναι ευέλικτο στην αστική κυκλοφορία, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει άπλετο χώρο για τους επιβάτες.

MINI Aceman
Φωτογραφία: BMW Group Press Club Greece

Οι επιφάνειες αναδεικνύουν τα εκφραστικά χρώματα του αμαξώματος. Ο χαρακτήρας του Aceman τονίζεται από τις στάνταρ ράγες οροφής, τους τονισμένους τροχούς σε διαστάσεις από 17 έως 19 ίντσες και τα στοιχεία προστασίας κάτω από το μπροστινό, το πίσω και τα πλαϊνά μέρη του οχήματος.

Πρεμιέρα με 4 διαφορετικές εκδόσεις

Το MINI Aceman διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις. Ένα μακρόστενο λογότυπο στο σχέδιο της εκάστοτε παραλλαγής εξοπλισμού φιγουράρει στην μπροστινή περιοχή του μαρσπιέ. Η έκδοση Essential είναι ιδιαίτερα λιτή με καθαρές γραμμές, αναδεικνύοντας ορισμένα λειτουργικά μέρη, όπως το λογότυπο στο νέο φινίρισμα Vibrant Silver. Στην έκδοση Classic, η οροφή και οι εξωτερικοί καθρέπτες μπορούν να επιλεγούν σε μαύρο ή λευκό χρώμα για τη δημιουργία αντίθεσης. Η μάσκα διαθέτει γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα, ενώ η εσωτερική της επιφάνεια και ο προφυλακτήρας βάφονται στο χρώμα του αμαξώματος.

MINI Aceman
Φωτογραφία: BMW Group Press Club Greece

Η έκδοση Favoured προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης περιλαμβάνοντας την επιλογή της χαρακτηριστικής Multitone Οροφής, σε συνδυασμό με λευκά καλύμματα καθρεπτών και πλαίσιο μάσκας σε χρώμα Silver. Η σπορ αύρα του νέου crossover είναι ιδιαίτερα εμφανής στην έκδοση JCW. Εμπνευσμένη από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η παραλλαγή αυτή διαθέτει τη δική της ξεχωριστή σχεδίαση εμπρός και πίσω. Η μάσκα φέρει πλαίσιο και το ειδικό για την παραλλαγή λογότυπο JCW σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, ενώ η οροφή αντίθεσης σε Chili Red και οι κόκκινες λωρίδες στο καπό υπογραμμίζουν τη δυναμική συνολική εμφάνιση. Εν τω μεταξύ, το πίσω μέρος έχει πιο μυώδες σχήμα, με γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα από άκρη σε άκρη.

Ποικίλα αεροδυναμικά σχέδια ζαντών σε διαστάσεις μεταξύ 17” και 19” ολοκληρώνουν τις επιλογές εξωτερικού εξοπλισμού που διατίθενται για το MINI Aceman.

MINI Aceman
Φωτογραφία: BMW Group Press Club Greece

Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία «Charismatic Simplicity» της MINI εκφράζεται ξεκάθαρα στο εσωτερικό. Με την σχεδίαση του εσωτερικού να γίνεται σταθερά πιο απέριττη, το MINI Aceman ακολουθεί το αρχικό όραμα του Άλεκ Ισιγκόνις, εφευρέτη του κλασικού Mini. Με το εργονομικό τιμόνι, την κεντρική οθόνη OLED και την αναδιαμορφωμένη μπάρα διακοπτών, που αποτελεί σήμα κατατεθέν του MINI, το cockpit απηχεί τρία βασικά σχεδιαστικά γνωρίσματα του κλασικού Mini.

Νέες τεχνολογίες και οθόνη OLED στο εσωτερικό

Με καινοτόμες τεχνολογίες, η στρογγυλή οθόνη OLED προσδίδει στο εσωτερικό πρόσθετη ποιότητα. Με διάμετρο 240 mm, το κεντρικό όργανο διαθέτει επίπεδη σχεδίαση και γυάλινη επιφάνεια υψηλής ποιότητας. Το MINI Operating System 9 επιτρέπει τον διαισθητικό χειρισμό όλων των λειτουργιών οδήγησης μέσω αφής ή φωνής.

MINI Aceman
Φωτογραφία: BMW Group Press Club Greece

Αμιγώς ηλεκτρικός «άσσος»

Το MINI Aceman διατίθεται αποκλειστικά με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, εξασφαλίζοντας μετακινήσεις χωρίς εκπομπές ρύπων. Ο αποδοτικός ηλεκτροκινητήρας εξασφαλίζει τη χαρακτηριστική διασκεδαστική οδήγηση MINI τόσο σε αστικές περιοχές όσο και σε διαδρομές εκτός των ορίων της πόλης. Κατά το λανσάρισμα στην αγορά, το νέο MINI Aceman θα είναι διαθέσιμο ως MINI Aceman E (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 14,9 - 14,1 kWh/100 km σύμφωνα με το WLTP- εκπομπές CO2 σε συνδυασμό: 0 g/km; κατηγορία CO2: A, Αυτονομία σε χλμ. σύμφωνα με το WLTP: 294 - 310) και με αυξημένη ισχύς ως MINI Aceman SE (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 14,8 - 13,9 kWh/100 km σύμφωνα με το WLTP- εκπομπές CO2 σε συνδυασμό: 0 g/km; κατηγορία CO2: A- Αυτονομία σε χλμ. σύμφωνα με το WLTP: 382 – 407).

MINI Aceman
Φωτογραφία: BMW Group Press Club Greece

Ο ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 135 kW ή 184 ίππων του MINI Aceman E παράγει ροπή 290 Nm, επιταχύνοντας το αυτοκίνητο από στάση στα 100 km/h σε 7,9 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 160 km/h. Με ισχύ 160 kW/218 hp, το MINI Aceman SE παράγει ροπή 330 Nm, επιτρέποντας στο όχημα να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 7,1 δευτερόλεπτα, μέχρι την τελική ταχύτητα των 170 km/h.

Με ενεργειακό περιεχόμενο 42,5 kWh, η μπαταρία του MINI Aceman E επιτυγχάνει αυτονομία 310 χιλιομέτρων στον κύκλο δοκιμών WLTP. Η μπαταρία υψηλής τάσης του MINI Aceman SE έχει ενεργειακό περιεχόμενο 54,2 kWh, παρέχοντας αυτονομία 406 χιλιομέτρων σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

Άνετη και γρήγορη φόρτιση

Η μπαταρία του MINI Aceman μπορεί να φορτιστεί με εναλλασσόμενο ρεύμα με ισχύ έως 11 kW. Η γρήγορη φόρτιση με συνεχές ρεύμα είναι δυνατή στο MINI Aceman E με ισχύ έως 75 kW και στο Aceman SE με έως και 95 kW. Σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης, η φόρτιση της μπαταρίας από το 10% στο 80% επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 30 λεπτά.

MINI Aceman

Όταν είναι ενεργοποιημένο το MINI Navigation, η μπαταρία υψηλής τάσης μπορεί να ρυθμιστεί εκ των προτέρων στην ιδανική θερμοκρασία για αποτελεσματική φόρτιση, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Αυτό μειώνει σημαντικά τον χρόνο φόρτισης, ειδικά σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.

Φωτογραφίες: BMW Group Press Club Greece

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!