F1 - Ο Νιούι ετοιμάζει αποχώρηση «βόμβα» από τη Red Bull

F1 - Ο Νιούι ετοιμάζει αποχώρηση «βόμβα» από τη Red Bull
Ο «γκουρού» της αεροδυναμικής αναμένεται να αποχωρήσει από την αυστριακή ομάδα σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα.

Μεγάλες είναι όπως φαίνεται οι εξελίξεις στον κόσμο της Formula 1, καθώς ο Έντριαν Νιούι αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τη Red Bull Racing. O κορυφαίος Βρετανός τεχνικός σύμφωνα με το AMuS πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την αυστριακή ομάδα στο τέλος της χρονιάς έπειτα από 19 χρόνια γεμάτα επιτυχίες.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο βασικός λόγος που ο Νιούι οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή είναι οι εσωτερικές διαμάχες στη Red Bull Racing. Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθήσαμε έναν εμφύλιο στους «ταύρους», με τον επικεφαλής, Κρίστιαν Χόρνερ και τη μαμά Red Bull να εμπλέκονται έμμεσα. Αφορμή ήταν η «Υπόθεση Χόρνερ» όμως όπως προκύπτει ήταν ένα μέρος της διαμάχης.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, πηγές αναφέρουν ότι ο πιθανότερος προορισμός του Νιούι είναι η Scuderia Ferrari. Εάν αποδειχθεί αυτό, βλέπουμε ακόμη μια τεράστιου βελινεκούς προσθήκη στην ιταλική ομάδα μετά τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος έριξε την πρώτη μεγάλη «βόμβα» στη φετινή μετεγγραφική περίοδο.

Έντριαν Νιούι
Φωτογραφία: getty images/Redbullcontentpool.com

Η Ferrari δεν είναι η μόνη στο παιχνίδι για την υπογραφή του Έντριαν Νιούι. Πριν από μερικές εβδομάδες η Aston Martin έκανε κρούση για τον 65χρονο και θέλει όσο τίποτα να αποκτήσει εκείνη τον Βρετανό. Το 2026 θα χρησιμοποιεί τους κινητήρες της Honda, κάτι που ενδεχομένως να δελεάσει τον Νιούι.

Ο Νιούι πήγε στη Red Bull Racing το 2006 και κατάφερε να μεγαλουργήσει με την αυστριακή ομάδα. Μέχρι σήμερα μετράει 7 πρωταθλήματα οδηγών και 6 κατασκευαστών, ενώ στο παρελθόν έχει κατακτήσει τίτλους με τις McLaren Racing και Williams Racing.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η αποχώρηση του Νιούι, το ερώτημα που προκύπτει είναι αν θα είναι η μοναδική ή αν θα ακολουθήσουν και άλλα μεγάλα ονόματα όπως ο Μαξ Φερστάπεν.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με την ανάλυση του Grand Prix Κίνας της Formula 1 και όλων των τελευταίων εξελίξεων από το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!