caitlin clark
06/03/2024
ΜΠΑΣΚΕΤ

Κέιτλιν Κλαρκ: Κατέρριψε και τηλεοπτικό ρεκόρ τηλεθέασης που κρατούσε από το 1999!

Μαριλένα Καλόπλαστου

Ο αγώνας ρεκόρ της Κέιτλιν Κλαρκ για την Αϊόβα εναντίον της Πολιτείας του Οχάιο την Κυριακή προσέλκυσε περισσότερους από 4 εκατομμύρια τηλεθεατές στο αποκορύφωμά του και ήταν ο αγώνας μπάσκετ με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση της κανονικής περιόδου των γυναικών από το 1999!

Η Κέιτλιν Κλαρκ είναι πλέον η κορυφαία σκόρερ της ιστορίας του κολεγιακού πρωταθλήματος, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Η 22χρονη σημείωσε 35 πόντους στη νίκη του κολεγίου της Αϊόβα με το Οχάιο Στέιτ και πέρασε τον Πιτ Μάραβιτς που ήταν επικεφαλής της λίστας με τη συνολική βαθμολογία καριέρας του NCAA Division I.

Την στιγμή που το παιχνίδι ήταν σε εξέλιξη, ο μέσος όρος τηλεθέασης ήταν 3,39 εκατομμύρια και έφτασε στο υψηλό των 4,42 εκατομμυρίων αργά στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Κλαρκ έκανε το ρεκόρ με δύο ελεύθερες βολές λίγο πριν τα μισά του αγώνα.

Κανένας γυναικείος αγώνας κανονικής σεζόν σε κανένα δίκτυο δεν είχε περισσότερους θεατές από τον μακρινό Ιανουάριο του 1999, όταν 3,88 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν συντονισμένοι στο UConn-Tennessee, σύμφωνα με το Sports Media Watch.

Ο αγώνας ήταν ο δεύτερος αγώνας κολεγιακού μπάσκετ με τις περισσότερες προβολές της σεζόν, μετά μόνο από τα 5,18 εκατομμύρια που είδαν τον αγώνα ανδρών Michigan State-Arizona που ακολούθησε έναν αγώνα NFL Thanksgiving στο Fox, είπε η SMW.

Το Οχάιο Στέιτ-Αϊόβα -το ιστορικό παιχνίδι της πρωταγωνίστριας Κέιτλιν Κλαρκ- ξεπέρασε μέχρι τα 3,01 εκατομμύρια που παρακολούθησαν την Κυριακή το 140-88 των Μπόστον Σέλτικς στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στο ABC.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]