ευρωμπάσκετ γυναικών
20/04/2024
ΜΠΑΣΚΕΤ

Eurobasket 2025: Η «χρυσή» ευκαιρία για το μέλλον του μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα

Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το Eurobasket γυναικών το 2025 και η ΕΟΚ σε ειδική εκδήλωσε που διοργάνωση χθες (19/04) έστρεψε τους προβολείς στο άθλημα τονίζοντας την σπουδαιότητα της στιγμής!

Το Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2025, η σημασία της διεξαγωγής της διοργάνωσης της τελικής φάσης και των αγώνων ενός ομίλου στη χώρα μας, αλλά και η ανάπτυξη του αθλήματος στην κατηγορία των Γυναικών, ήταν τα βασικά θέματα που παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν στην ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΟΚ χθες Παρασκευή (19/4) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν παράγοντες, μέλη και προπονητές ομάδων μπάσκετ Γυναικών, ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία των διεθνών παικτριών, Ιωάννας Δίελα, Ρένιας Καρλάφτη, Μαριέλλας Φασούλα, Εβίνας Σταμάτη, Τζοάννα Ταμπάκου και Διαμάντως Αλεξιά.

Η αρχηγός της εθνικής γυναικών, Άρτεμις Σπανού, στο GWomen: «Ανατριχιάζω αν σκεφτώ το βάθρο σε γεμάτο ελληνικές σημαίες γήπεδο»

«Είναι μια χρυσή ευκαιρία να γνωριστούμε μεταξύ μας. Να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες προς όφελος της ανάπτυξης και της προβολής του μπάσκετ Γυναικών, ακριβώς στην περιοχή που θα φιλοξενήσει το Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2025», σημείωσε η Υπεύθυνη Προώθησης του μπάσκετ Γυναικών, Εβίνα Μάλτση στην έναρξη της εκδήλωσης, στην οποία μίλησαν ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Ευάγγελος Λιόλιος, τα μέλη του Δ.Σ. και υπεύθυνοι του μπάσκετ γυναικών στην Ομοσπονδία, Άννη Κωνσταντινίδου και Χρήστος Βασιλειάδης, ο γενικός Διευθυντής της ΕΟΚ, Κωνσταντίνος Σβερκούνος, ο επικεφαλής του Αναπτυξιακού Προγράμματος, Κώστας Μίσσας και η τιμ μάνατζερ της Εθνικής ομάδας Γυναικών, Σοφία Κλιγκοπούλου.

«Πολλές φορές φωνάζαμε και φωνάζουμε για το μπάσκετ Γυναικών. Οι αθλήτριες ξέρουν πολύ καλά το ενδιαφέρον που υπάρχει από τις ομάδες τους κι από πόσες ομάδες. Όλα έχουν να κάνουν με ένα πράγμα: τη διοίκηση. Τα πάντα ξεκινούν από εκείνην. Το όραμα που έχει, τη διάθεση, τη νοημοσύνη, τις ώρες που θέλει να αφιερώσει καθώς και τις αρχές που έχει και θέλει να περάσει και στους υπόλοιπους.

Για να μεγαλώσεις έναν αθλητικό φορέα, οτιδήποτε είναι αυτός, πρέπει να έχεις όραμα το οποίο θα μεταφέρεις σε όλους γύρω σου. Αρχικά στους συνεργάτες σου, στη συνέχεια στο προπονητικό σταφ που θα το υλοποιήσει και μετά, αφού πρώτα όλοι θα έχουν γίνει ένα, στους αθλητές και στις αθλήτριες. Πολύ συχνά, στις συζητήσεις που κάναμε με την Άννη (Κωνσταντινίδου) τον Χρήστο (Βασιλειάδη) αλλά και τον Κώστα Μίσσα, αναρωτιόμασταν γιατί το μπάσκετ γυναικών δεν έχει μεγαλώσει. Τι φταίει. Ξέρετε τι φταίει; Εμείς. Δεν φταίνε οι αθλήτριες. Εμείς έχουμε την ευθύνη. Οι διοικήσεις των Οργανισμών. Αν το πιστέψουμε, αν το θέλουμε, το μπάσκετ Γυναικών θα μεγαλώσει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΟΚ Ευάγγελος Λιόλιος.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

«Η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2025 είναι περισσότερο από ένα απλό γεγονός. Είναι μια ευκαιρία για όλους μας. Είναι ένας στόχος μου μάς ενώνει και ο κάθε ένας από ‘μάς μπορεί από τον ρόλο που έχει να βάλει ένα λιθαράκι για την επιτυχία της. Επίσης, είναι μια ευκαιρία να αφήσει το στίγμα της και να εμπνεύσει τα μικρότερα κορίτσια. Το αποτύπωμα που θα αφήσει θα φανεί μετά τη διοργάνωση. Και για να έχουμε ένα καλό αποτύπωμα, πρέπει να γίνει δουλειά. Απ’ όλους μας. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε», τόνισε από πλευράς της η υπεύθυνη για το μπάσκετ γυναικών στην ΕΟΚ Άννυ Κωνσταντινίδου.

Ενώ η Σοφία Κλιγκοπούλου Τιμ Μάνατζερ της Εθνικής ομάδας Γυναικών υπογράμμισε: «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ζώντας από κοντά τα κορίτσια, όχι μόνο στην ομάδα των Γυναικών αλλά και τα υπόλοιπα στις μικρές εθνικές ομάδες, Παγκορασίδων, Κορασίδων, Νεανίδων και Νέων Γυναικών, να είστε σίγουροι ότι θα δώσουν το 100 τοις εκατό σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όσον αφορά την Εθνική Γυναικών, επειδή ζω με τα κορίτσια τα τελευταία τέσσερα χρόνια μέσα από τον ρόλο που έχω στην ομάδα, ξέρω ότι προσπαθούν από την πρώτη μέρα που θα συναντηθούν μέχρι το τέλος κάθε διοργάνωσης. Θέλουμε κι εσάς να είστε κοντά σε αυτή την προσπάθεια, όχι μόνο των κοριτσιών που θα είναι στην τωρινή ομάδα, αλλά και εκείνων που θα έρθουν στο μέλλον. Για μένα θα είναι πραγματικά ευχής έργον να γεμίσουμε το ΣΕΦ στο Ευρωμπάσκετ και δούμε όλοι από κοντά αυτά τα παιδιά γιατί πραγματικά το αξίζουν. Όπως το άξιζαν και οι παλαιότερες αθλήτριες. Η Τούλα Καλέντζου, η Εβίνα Μάλτση, η Άννη Κωνσταντινίδου».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]