cbs_morning_julia_hwkins
10/11/2023
ΣΤΙΒΟΣ

Τζούλια Χόκινς: Όταν η σούπερ γιαγιά πετύχαινε παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. σε ηλικία 105 ετών

Δημήτρης Ντζάνης

Η Τζούλια Χόκινς έχει το παρατσούκλι «τυφώνας», άρχισε να ασχολείται με τον στίβο σε ηλικία 100 ετών το 2017 και σημείωσε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στα 100μ..

Το όνομά της είναι Τζούλια Χόκινς και το παρατσούκλι της «τυφώνας». Τέτοιες ημέρες πριν από δύο χρόνια και σε ηλικία 105 ετών, παρακαλώ, η Τζούλια Χόκινς εξέπληττε για μια ακόμα φορά.

Έτρεχε τα 100μ. σε κάτι παραπάνω από ένα λεπτό (1:02.95) στους Αγώνες Senior στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, πετυχαίνοντας παγκόσμιο ρεκόρ για την ηλικιακή κατηγορία της. Για την ακρίβεια η Χόκινς εκείνη τη μέρα γινόταν η πρώτη γυναίκα που έτρεχε τα 100μ. στην ηλικία των 105 και πλέον ετών.

«Μου αρέσει να τρέχω και μου αρέσει να είμαι έμπνευση για τους άλλους. Θέλω να συνεχίσω να τρέχω όσο μπορώ. Το μήνυμά μου προς τους άλλους είναι ότι πρέπει να παραμείνετε δραστήριοι αν θέλετε να είστε υγιείς και ευτυχισμένοι καθώς μεγαλώνετε», είχε δηλώσει τότε η Τζούλια Χόκινς.

Άρχισε τον στίβο σε ηλικία 100 ετών!

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Χόκινς απασχαλούσε με τα επιτεύγματά της, αποδεικνύοντας πως η ηλικία είναι ένας απλός αριθμός. Γεννημένη στις 10 Φεβρουαρίου 1916, η Χόκινς ξεκίνησε να ασχολείται με τον στίβο σε ηλικία 100 ετών και το 2017 άρχισε να κάνει τα πρώτα της ρεκόρ. Η ίδια εκείνη τη χρονιά έτρεξε τα 100μ. σε 40.12 δευτερόλεπτα στο πρωτάθλημα στίβου masters των ΗΠΑ. Μερικές εβδομάδες πριν από το 40.12, η Χόκινς συμμετείχε στους 30ούς ετήσιους εθνικούς αγώνες Ηλικιωμένων στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα, σημειώνοντας 39.62 στα 100 μέτρα.

Δάσκαλος στο επάγγελμα και με καταγωγή από τη Λουιζιάνα, η Χόκινς υπήρξε για πολλά χρόνια ποδηλάτης και σε ηλικία 75 ετών μετείχε στα National Senior Games.

Όταν δεν είναι με το ποδήλατό της ή δεν τρέχει, της αρέσει να φροντίζει το σπίτι, τα δέντρα μπονσάι της και να ασχολείται με την κύρια προπόνησή της: Τρέχει από τον κήπο για να απαντά στο τηλέφωνο όταν χτυπάει! Αγαπά την απλή ζωή και λέει ότι το μυστικό της για τη μακροζωία είναι η υγιεινή διατροφή, η άσκηση και η οικογένεια.

«Αυτό που προτείνω στους ανθρώπους είναι να παντρευτείς έναν καλό άντρα. Αν παντρευτείς έναν άντρα για 70 χρόνια και κάνεις τέσσερα υπέροχα παιδιά, τότε έχεις δισέγγονα. Δεν μπορείτε να ζητήσετε πολλά περισσότερα από αυτό» λέει η σούπερ γιαγιά.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]