althea laurin

Ένα love story για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Όταν η Αλθέα Λορίν βρέθηκε τυχαία στο τάε κβον ντο

Πηνελόπη Γκιώνη

Η Αλθέα Λορίν έχει κάθε δικαίωμα να γιορτάζει τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου όπως εκείνη θέλει και επιλέγει να γιορτάσει τη μέρα που συνάντησε το τάε κβον ντο και το… παλμαρέ της είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε ποτέ να έχει.

Μόλις 22 ετών, κι όμως τα μετάλλια πάνε κι έρχονται στην καριέρα της Γαλλίδας Αλθέα Λορίν.

Η Λορίν ξεκίνησε τάε κβον ντο όταν ήταν επτά ετών, μετά από ένα… μπέρδεμα. Η μητέρα της την είχε πάει στον σύλλογο της πόλης που έμεναν ώστε να τη γράψει καράτε και όσο περίμεναν στο σωματείο έγινε κάποιο μπέρδεμα και έτσι η μικρή τότε αθλήτρια κατέληξε να βρίσκεται στην τάξη του τάε κβον ντο. Δεν χρειάστηκε πολλή ώρα για να αποφασίσει πως όταν θα έβγαινε από το μάθημα θα έλεγε στη μητέρα της πως θέλει να επιστρέψει.

«Την πρώτη μέρα, κάναμε κάποιες διατάσεις και φάνηκε πως είχα μία φυσική ευκολία. Παίξαμε μερικά παιχνίδια και πέρασε η ώρα ενώ διασκέδαζα πολύ, πράγμα που με έκανε να το αγαπήσω. Ένιωθα ωραία με αυτό και τελικά δεν άλλαξα ποτέ άθλημα».

Ο έρωτάς της κρύβεται ακριβώς σε αυτό το πρώτο συναίσθημα που βίωσε πριν από 15 χρόνια, αυτή τη χαρά που ένιωθε όσο βρισκόταν στο μάθημα και το γεγονός πως ακόμα διασκεδάζει όταν αγωνίζεται: «Μου αρέσει να κάνω τάε κβον ντο. Το βρίσκω πολύ παιχνιδιάρικο. Χρησιμοποιείς τα πόδια σου με έναν τρόπο που είναι εντελώς ασυνήθιστος. Όταν κάνουμε ζέσταμα κάνουμε χαλαρούς αγώνες με πολύ ελαφριά χτυπήματα και όσο το κάνουμε αυτό, διασκεδάζουμε, γελάμε, γίνεται ένα παιχνίδι».

Από τότε, λοιπόν, που μπήκε κατά λάθος στην τάξη του τάε κβον ντο, όλα τα υπόλοιπα ήταν ιστορία. Η Λορίν μεγάλωσε, έγινε πρωταθλήτρια, πήρε μετάλλια σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια των μικρών κατηγοριών και στα 19 της κατέκτησε το πρώτο της Ολυμπιακό μετάλλιο, χάλκινο στην κατηγορία των 67 κιλών στο Τόκιο το καλοκαίρι του 2021. Δύο χρόνια μετά αναδείχθηκε και Παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 73 κιλά ενώ είναι στο Νο1 της Ολυμπιακής κατάταξης.

Κάθε χρόνο, του Αγίου Βαλεντίνου, θα γιορτάζει εκείνη τη μέρα που η τύχη την έστειλε στο τάε κβον ντο και έμελλε να γίνει αυτό η μεγάλη αγάπη της.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]