Παρουσιάστηκε στην Ελλάδα το νέο Nissan Qashqai (pics)

Παρουσιάστηκε στην Ελλάδα το νέο Nissan Qashqai (pics)
Η 3η γενιά του πιο επιτυχημένου crossover της ελληνικής -και ευρωπαϊκής- αγοράς έφτασε στην Ελλάδα

Το νέο Nissan Qashqai είναι ένα από τα νέα μοντέλα που αναμένουμε με τη μεγαλύτερη ανυπομονησία, μια και ήρθε για να αναλάβει μια πολύ βαριά κληρονομιά. Τα πρώτα στοιχεία και τις τιμές για το νέο Qashqai τα έχουμε δημοσιεύσει ήδη στο σχετικό θέμα αλλά σήμερα είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το μοναδικό αυτοκίνητο που έχει έρθει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα.

Όταν το όνομα Qashqai ακούστηκε για πρώτη φορά το 2007, ελάχιστοι μπορούσαν να προβλέψουν ότι εκείνο το μοντέλο, που δεν κατάφερναν να εντάξουν εύκολα σε μία μόνο κατηγορία, θα γινόταν ένα από τα εμπορικότερα αυτοκίνητα στην Ευρώπη -και φυσικά στην Ελλάδα. Kαι όχι μόνο αυτό, θα γινόταν η αιτία για να δημιουργηθεί η κατηγορία των crossover, που σήμερα αριθμεί ουκ ολίγα μέλη.

Σήμερα, 14 χρόνια αργότερα, η 3η γενιά του Nissan Qashqai ξεκινάει την πορεία του σε μιαν αγορά αρκετά διαφορετική από εκείνη των προκατόχων του αλλά και με διαφορετικούς στόχους. Το νέο Qashqai έχει ανέβει επίπεδο και πλέον κοιτάζει προς την premium πλευρά της κατηγορίας. Μεγάλωσε σε διαστάσεις και χώρους, έγινε πιο ποιοτικό και ενσωματώνει πλέον περισσότερη τεχνολογία, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής.

Εντυπωσιακός, κομψός σχεδιασμός

Όπως και με τις δύο προηγούμενες γενιές, ο σχεδιασμός για το ολοκαίνουργιο Nissan Qashqai προέρχεται από το European Design Studio της Nissan, στο Λονδίνο. Διατηρώντας αναμφισβήτητα το στυλ του Qashqai, η τρίτη γενιά είναι πιο μυώδης, πιο δυναμική και μοντέρνα. Εξωτερικά, η δυναμική στάση στο αμάξωμα του Qashqai είναι πιο σκόπιμη, με εμφανείς γραμμές στο πλάι, εκτεταμένο μεταξόνιο και επιβλητικούς τροχούς από ελαφρύ κράμα 20 ιντσών, που τοποθετούνται για πρώτη φορά στο Qashqai. Το μεταξόνιο του αυτοκινήτου έχει αυξηθεί κατά 20mm με το συνολικό μήκος να αυξάνεται κατά 35mm. Το ύψος έχει αυξηθεί οριακά (+25 mm) και το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 32 mm, αναβαθμίζοντας την παρουσία του μοντέλου στον δρόμο.

Αναβαθμισμένο εσωτερικό

Τόσο οι χώροι στο εσωτερικό όσο και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί αποτελούν σαφή αναβάθμιση από την προηγούμενη γενιά. Οι επιβάτες έχουν περισσότερο χώρο για τα πόδια και τα κεφάλια τους αλλά και για τα πράγματά τους. Το νέο Qashqai προσφέρει ένα προηγμένο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με κορυφαία στην κατηγορία γκάμα συνδεδεμένων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της εύκολης ενσωμάτωσης smartphone, του Wi-Fi εντός αυτοκινήτου για έως επτά συσκευές και της NissanConnect Services, μιας ειδικής εφαρμογής για τον έλεγχο και την παρακολούθηση του οχήματος.

Η μεγαλύτερης και υψηλότερης ανάλυσης 9 ιντσών οθόνη του NissanConnect είναι μια ψηφιακή πύλη για τις ρυθμίσεις της πλοήγησης, της ψυχαγωγίας, αλλά και του οχήματος και είναι συμβατή με το Android Auto® και το Apple CarPlay®, όπου
μάλιστα στο τελευταίο έχει ενσωματωθεί και η ασύρματη σύνδεση. Τα πολλαπλά προφίλ χρήστη με ρυθμίσεις μνήμης επιτρέπουν την προσαρμογή της πλοήγησης, της μουσικής και των προτιμήσεων του συστήματος, ανάλογα με τις προτιμήσεις του εκάστοτε οδηγού.

Πλατφόρμα CMF-C

Το νέο Qashqai είναι το πρώτο νέο μοντέλο στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMF-C, η οποία αντιπροσωπεύει μια υπερσύγχρονη δομή και τεχνολογία στην αρχιτεκτονική αυτοκινήτων. Κεντρικό στοιχείο της φιλοσοφίας της μηχανικής, ήταν να διατηρήσει τις τρέχουσες αναλογίες του Qashqai, οι οποίες είναι «απολύτως ιδανικές» και θεμελιώδεις για την επιτυχία του μοντέλου, γεγονός που σημαίνει ότι κινείται με ευκολία σε αστικούς δρόμους και χωράει άνετα σε χώρους στάθμευσης, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εξαιρετικό εσωτερικό χώρο.

Όσον αφορά την κατασκευή, το πιο ελαφρύ υλικό του αμαξώματος, καθώς και οι προηγμένες τεχνικές σφράγισης και συγκόλλησης του, έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της ακαμψίας αλλά και τη μείωση του βάρους. Για πρώτη φορά, η πίσω πόρτα του χώρου αποσκευών στο Qashqai είναι τώρα κατασκευασμένη από συνθετικά υλικά, γεγονός που εξοικονομεί 2,6 κιλά. Οι μπροστινές και οι πίσω πόρτες, τα μπροστινά φτερά και το καπό, είναι όλα κατασκευασμένα από αλουμίνιο, υλικό το οποίο προσφέρει εξοικονόμηση βάρους 21 κιλών.

1.3 DiG-T Βενζίνη 140ps / 158ps 12V υβριδικό

Το υβριδικό σύστημα 12V που διατίθεται στο νέο Qashqai είναι μια πιο προσιτή υβριδική τεχνολογία που παρέχει υποβοήθηση ροπής, εκτεταμένη απενεργοποίηση του κινητήρα στην στάση, γρήγορη επανεκκίνηση και ομαλή επιβράδυνση όταν ο οδηγός αφήνει το γκάζι [μόνο σε εκδόσεις CVT], με βελτιώσεις τόσο στην οικονομία καυσίμου, όσο και στις τιμές CO 2 (-4g / km).

Τα πρώτα Nissan Qashqai θα φτάσουν στην Ελλάδα τον Αύγουστο, όταν και αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες παραδόσεις. Μέχρι τότε θα υπάρχει η δυνατότητα προπαραγγελίας στις εκθέσεις Nissan.

» Δείτε ακόμα: Οι τιμές του νέου Nissan Qashqai στην Ελλάδα

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!