Bruce Dickinson: «Το heavy metal είναι σαν το ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό»

Newsroom
Bruce Dickinson: «Το heavy metal είναι σαν το ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό»
Δείτε τις δηλώσεις του Bruce Dickinson σε βραζιλιάνικο podcast περί heavy metal και ποδοσφαίρου, για τα οποία τόνισε ότι αποτελούν κομμάτι της κοινωνίας και μιας ολόκληρης κουλτούρας.

Ο Bruce Dickinson, η θρυλική φωνή των Iron Maiden, δεν είναι από τους ανθρώπους που μασάνε τα λόγια τους. Πως θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς εδώ που τα λέμε. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που βρίσκεται στο προσκήνιο του heavy metal για περισσότερα από 40 χρόνια και πλέον μπορεί να δηλώνει αυτό που πιστεύει χωρίς δεύτερες σκέψεις. Aπό το 1981 που πρωτοσυνεργάστηκε με τους Iron Maiden μέχρι σήμερα που περιοδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο προωθώντας μια ακόμα σπουδαία solo δουλειά του, το “The Mandrake Project”, ο Dickinson αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες που γέννησε ποτέ η σκηνή.

Στο πλαίσιο της προώθησης του “The Madrake Project”, ο Dickinson μίλησε στα βραζιλιάνικα μέσα για το νέο του δίσκο, για το ποδόσφαιρο και για το πως προετοιμάζει τη φωνή του αλλά κράτησε το καλύτερο για το τέλος, όταν ερωτήθηκε από που πιστεύει πως προέρχεται η αφοσίωση που δείχνουν οι οπαδοί του heavy metal.

«Πιστεύω ότι εν μέρει έχει να κάνει με το «πνεύμα» αυτής της μουσικής. Νομίζω ότι έλκει τους ανθρώπους που ταυτίζονται με αυτό, που μπορούν να εκφραστούν από αυτόν τον ήχο. Για παράδειγμα, η ποπ μουσική είναι προαιρετική σχεδόν. Εννοώ πως αν δεν ξανακούσω ποτέ ξανά την Taylor Swift, δεν με νοιάζει. Δηλαδή, αν εξαφανιστεί ένας από αυτούς τους καλλιτέχνες, ποιος θα το προσέξει; Το metal από την άλλη είναι κομμάτι της ζωής των ανθρώπων, είναι κομμάτι της κοινωνίας και κομμάτι μιας ολόκληρης κουλτούρας. Έχει σίγουρα πολλά κοινά σημεία με το ποδόσφαιρο και το τι σημαίνει για τις ζωές των ανθρώπων. Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό».

Δεν ξέρω αν συμφωνείτε αλλά σίγουρα έχει ένα δίκιο!

Ο Bruce Dickinson θα εμφανιστεί στο Release Athens 2024 την Κυριακή 21 Ιουλίου, σε μια ιστορική βραδιά για τους οπαδούς του σκληρού ήχου, αφού co-headliners θα είναι οι Judas Priest ενώ το lineup συμπληρώνουν οι εξίσου επιδραστικοί, Accept! Για όλες τις πληροφορίες (εισιτήρια, προσφορές, νέες ανακοινώσεις κτλ.) επισκεφθείτε το www.releaseathens.gr