Θοδωρής Χατζηθεοδώρου στο Gazzetta: «Για τον ΠΑΟΚ είναι σαν να πήραμε το πρωτάθλημα»

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου

bet365

Ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου μιλά στο Gazzetta για τον ΠΑΟΚ και την τεράστια επιτυχία του να βρεθεί στα ημιτελικά των play οff στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών.

Ο ΠΑΟΚ αποκλείοντας τον Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 νίκες στην α' φάση των play off, έγραψε ένα από τα highlight στο φετινό πρωτάθλημα πόλο της Α1 ανδρών.

Στην 24η παρουσία του στη μεγάλη κατηγορία ο «Δικέφαλος» φιγουράρει για 4η φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά του πρωταθλήματος (2010, 2014, 2017).

Με τον Θοδωρή Χατζηθεοδώρου στην τεχνική ηγεσία από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν και διαδέχθηκε τον Πάνο Βέργο, ο ΠΑΟΚ γιορτάζει την επιστροφή του στα ημιτελικά των play off, όπου θα παίξει με τη Βουλιαγμένη

Με ένα νεανικό ρόστερ και ξένους τον Ολλανδό, Τζέσε Κούπμαν και τον Κροάτη, Μάριν Ντέλιτς ο Δικέφαλος πέτυχε κάτι που κανείς δεν πίστευε. Ιδιαίτερα όταν στα παιχνίδια με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη β' φάση του πρωταθλήματος είχε ηττηθεί με διαφορές οκτώ και 10 γκολ.

«Για εμάς είναι σαν να πήραμε το πρωτάθλημα, ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Η ομάδα έκανε την υπέρβασή της, εξασφάλισε την ευρωπαϊκή της έξοδο στο Euro Cup και τώρα έχουμε δύο ευκαιρίες στα ημιτελικά ή στον μικρό τελικό του πρωταθλήματος να διεκδικήσουμε την παρουσία μας στο Champions League, κάτι που κανείς δεν φανταζόταν στην αρχή της σεζόν» δηλώνει στο Gazzetta, o Θοδωρής Χατζηθεοδώρου.

paok

«Δεν είχαμε να χάσουμε κάτι»

Στα παραπάνω λόγια του φαίνεται ανάγλυφα το κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες ώρας στο τμήμα υδατοσφαίρισης ανδρών του ΠΑΟΚ.

«Τα τρία τελευταία χρόνια ήμασταν στην εξάδα, αυτός ήταν ο στόχος μας και τώρα, να παίξουμε για τις θέσεις 5-6 και από εκεί να διεκδικήσει την ευρωπαϊκή έξοδο. Ηρθαν τα παιχνίδια με τον Απόλλωνα, μια ομάδα με σπουδαίο υλικό. Κανείς δεν μας χρέωνε κάτι αν αποκλειόμασταν. Στα δύο παιχνίδια της β΄ φάσης είχαμε ηττηθεί, οι διαφορές ήταν μεγάλες, όμως είχαν έρει στο τέλος. Η πίεση ήταν στο μέρος του Απόλλωνα, εμείς δεν είχαμε να χάσουμε κάτι.

Ήρθε η πρώτη νίκη στο Σεράφειο, με τα παιδιά να κάνουν ένα φανταστικό παιχνίδι, δεν θέλαμε να χάσουμε την ευκαιρία. Είχαμε να διαχειριστούμε την απειρία των παικτών μας σε αγώνες με τέτοια πίεση, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο, με σπουδαίους παίκτες, και μην ξεχνάμε πως πέρυσι κατέκτησαν ευρωπαϊκό τρόπαιο. Είχαμε συνέχεια την πρωτοπορία, με τρία γκολ, στο τέλος κινδυνεύσαμε, αλλά τα καταφέραμε» μας λέει ο 46χρονος θρύλος του ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Μιλώντας για το δημιούργημά του ο Χατζηθεοδώρου τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ, ίσως με τα Χανιά είναι η μοναδική ομάδα που στηρίζεται στα δικά της παιδιά από τις ακαδημίες, είναι παίκτες γεννημένοι από το 2005 μέχρι το 2007, παιδιά που πρωταγωνιστούν στις κατηγορίες τους, πριν από μερικές εβδομάδες κάποια από αυτά έπαιξαν τελικό στο πρωτάθλημα Κ19. Δίπλα τους υπάρχουν δύο ξένοι παίκτες που κάνουν τη διαφορά και δύο παιδιά με μεταγραφή από την Αθήνα.

Κάποια από τα νεά μας παιδιά τού ΠΑΟΚ θα απασχολήσουν αθηναϊκές ομάδες, όμως αυτό που έχουμε καταφέρει είναι ο κάθε παίκτης να παίζει για την ομάδα και όχι την προβολή του. Έχουμε τη βοήθεια της διοίκησης του Ερασιτέχνη, χθες το "Ποσειδώνιο" ήταν κατάμεστο, υπήρκε μια φανταστική ατμόσφαιρα».

paok_water_polo

«Να κάνουμε το βήμα παραπάνω»

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του τα ημιτελικά των play off με τη Βουλιαγμένη, μετά τους τελικούς για την 3η θέση, αλλά και τον προημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στον Λαιμό.

«Τριάντα πέντε ημέρες πριν από το τέλος της σεζόν έχουμε πετύχει τον στόχο μας. Θέλουμε να δυναμώσουμε το τμήμα, πιστεύω πως έχει φθάσει το πλήρωμα του χρόνου να γίνει το βήμα παραπάνω. Είναι διαφορετικό να αρχίζεις τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς τον Iούνιο και άλλο τώρα.

Εγώ, για τον ΠΑΟΚ λέω πως δεν είναι ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά της περιφέρειας. Κάποτε στο πόλο υπήρχαν δυνατές ομάδες από την περιφέρεια, όπως η Πάτρα, η Χίος, τα Χανιά, ο Βόλος, είχαμε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. Τώρα όλη η δύναμη βρίσκεται σην Αθήνα. Στον ΠΑΟΚ κυνηγήσαμε το όνειρό μας μάς έκατσε την τρίτη χρονιά. Εύχομαι και οι άλλες ομάδες της περιφέρειας να δυναμώσουν ξανά».

@Photo credits: INTIME
 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα