Παρίσι 2024: Παράπονα από γονείς που πρέπει να αγοράσουν εισιτήρια ακόμη και για τα μωρά

Πηνελόπη Γκιώνη
paris

bet365

Οι Γάλλοι ανακοίνωσαν πως τα εισιτήρια είναι υποχρεωτικά για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας, και ορισμένοι γονείς διαμαρτύρονται καθώς τώρα χρειάζονται εισιτήριο και τα μωρά τους.

Τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν ιδιαίτερη αξία και εξαντλούνται πολύ γρήγορα, αφού είναι περιορισμένα σε σχέση με το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει από το κοινό. Οι Γάλλοι διοργανωτές γράφουν στην πολιτική τους σχετικά με τα εισιτήρια για το Παρίσι 2024 πως για να μπει κανείς σε οποιαδήποτε αρένα είναι αναγκαίο να έχει εισιτήριο, γεγονός που αφορά και όλα τα παιδιά όλων των ηλικιών. Οι διαμαρτυρίες μπορεί να άργησαν αλλά εμφανίστηκαν.

Πολίτες που έγιναν γονείς αφού αγόρασαν τα εισιτήριά τους διαμαρτύρονται καθώς τώρα δεν μπορούν να βρουν εισιτήρια για τα μωρά τους και απορούν για ποιο λόγο ένα μωρό, μερικών μηνών, μπορεί να χρειάζεται τη δική του θέση μέσα σε μία αρένα. Για παράδειγμα, η Μαργκό Γκίντιγκς έχει αγοράσει το εισιτήριό της για την ενόργανη γυμναστική από τον περασμένο χρόνο -όταν πρωτοβγήκαν τα εισιτήρια- και μετά από αυτό έμεινε έγκυος και έφερε στον κόσμο το παιδί της το οποίο θα είναι μόλις πέντε μηνών την ημέρα για την οποία έχει κλείσει εισιτήριο. «Ακόμη θα θηλάζω την κόρη μου και θα είναι μόνο πέντε μηνών εκείνη τη στιγμή. Με ενοχλεί να την αφήσω πίσω, θα μπορούσα να την πάρω μαζί μου σε ένα μάρσιπο», εξηγεί η ίδια μιλώντας στο Insidethegames.

Άλλος πολίτης, ο Τομ Μπέικερ από το Λονδίνο, τονίζει πως δεν υπάρχουν άλλα εισιτήρια προς αγορά για το νέο μέλος της οικογένειάς του: «Δεν το πίστευα πως ένα μωρό που έχει μόλις γεννηθεί θα χρειάζεται τη θέση του μέσα σε μία αρένα. Αγοράσαμε τα εισιτήριά μας ενάμιση χρόνο πριν ξεκινήσουν οι αγώνες, ούτε που ξέραμε τότε πως θα γίνουμε γονείς. Δεν θα μπορούσες να ξέρεις και ούτε μπορείς να το λύσεις καθώς τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί», δήλωσε πριν εξηγήσει πως επικοινώνησε με την οργανωτική επιτροπή και τον συμβούλεψαν να αγοράσει εισιτήρια για τους Παραολυμπιακούς που υπάρχουν εκπτώσεις για τα εισιτήρια των παιδιών.

Η οργανωτική επιτροπή, η οποία έχει δεχθεί κριτική για τις τιμές των εισιτηρίων μεταξύ άλλων, υποστήριξε την πολιτική της και τόνισε ξανά πως όλα τα παιδιά ακόμα και τα μωρά που θα τα κρατούν στην αγκαλιά τους οι γονείς θα πρέπει να έχουν εισιτήριο ενώ προέτρεψε τους γονείς με παιδιά μικρότερα των 4 ετών να μην τα φέρουν μαζί τους στις αρένες.

Η συγκεκριμένη πολτιτική δεν εφαρμόζεται γενικά στον στίβο όμως τη συναντά κανείς στις πολύ μεγάλες διοργανώσεις ποδοσφαίρου. Ωστόσο, αυτή την πολιτική είχε ακολουθήσει και η οργανωτική επιτροπή του Λονδίνου 2012 χωρίς όμως να εφαρμοστεί απολύτως.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα