Η Porsche του Στιβ Μακ Κουίν (vids & pics)

Gazzetta team
Η Porsche του Στιβ Μακ Κουίν (vids & pics)
Η ταινία «Οι 24 Ώρες του Le Mans» έγραψε ιστορία το 1970 προβάλοντας στις μεγάλες οθόνες τον συναρπαστικότερο μαραθώνιο αγώνα αυτοκινήτων στον κόσμο.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Στιβ Μακ Κουίν, που λάτρευε τα μηχανοκίνητα σπορ και συμμετείχε κρυφά σε αγώνες μοτοσυκλετών, καθώς υπήρχε απαγορευτική ρήτρα στα συμβόλαιά του.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της ταινίας ήταν βέβαια τα αυτοκίνητα που έκαναν γύρους στην πίστα του Λε Μαν, αλλά και μία Porsche 911 S με "μόλις" 200 ίππους, η οποία έπαιζε τον ρόλο του ιδιωτικού αυτοκινήτου του οδηγού αγώνων Μάικελ Ντελάνεϊ, κατά κόσμον Στιβ Μακ Κουίν.

Τις επόμενες ημέρες θα βγει η γκριζογάλαζη Porsche στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών RM Auctions, ενώ ο νέος ιδιοκτήτης της θα λάβει και μία σειρά ντοκουμέντων, όπως τον λογαριασμό των περίπου 30.000 γερμανικών μάρκων που πλήρωσε ο Αμερικανός αστέρας στην εταιρεία παραγωγής Solar Productions για να αγοράσει τότε το αυτοκίνητο.

Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης φωτογραφίες από τα γυρίσματα με το αυτοκίνητο, τον Στιβ Μακ Κουίν και την οικογένειά του. Οι υπεύθυνοι του οίκου δημοπρασίας δεν θέλουν να ανακοινώσουν κάποια προγνωστικά για το ποσό που θα αγοραστεί η Porsche 911 S της ταινίας, είναι όμως βέβαιοι ότι θα πουληθεί ακριβότερα απ΄ οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο μοντέλο στο παρελθόν.

 

Μετά τα γυρίσματα μετέφερε ο Μακ Κουίν το αυτοκίνητο στο Λος Άντζελες, όπου το πούλησε σε έναν μεγαλοδικηγόρο, για να καταλήξει κάποια στιγμή στο σημερινό ιδιοκτήτη του. Η συγκεκριμένη Porsche 911 S βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, διαθέτει κινητήρα 2,2 λίτρων με 200 ίππους ισχύ, επιτάχυνε -σύμφωνα με το εργοστάσιο- από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε 7,3" και αποτελούσε στην εποχή της το κορυφαίο μοντέλο της γερμανικής μάρκας.

Ο κινητήρας είναι της μάνας του, έχει γράψει περίπου 100.000 μίλια (γύρω στις 160.000 χιλιόμετρα), ενώ καινούρια είναι η βαφή, τα μπροστινά καθίσματα, το παρμπρίζ και οι προφυλακτήρες. Εννοείται, ότι η Porsche 911 S είναι ετοιμοπόλεμη και θα ήταν κρίμα, να πέσει στα χέρια κάποιου ατόμου που θα την αγοράσει σαν επένδυση και δεν πρόκειται να την οδηγεί.

Δείτε το καταπληκτικό τρέιλερ της ταινίας και ένα απόσπασμα, όπου πρωταγωνιστεί η Porsche 911 S με τον Μακ Κουίν στο τιμόνι της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!