Ισπανία: Ο 13χρονος γίγαντας των 2.21μ. που τράβηξε τα βλέμματα του ΝΒΑ

Γκοχιέρ

bet365

Όταν ένας 13χρονος βλέπει τον κόσμο από το ύψος των 2 μέτρων και 21 εκατοστών και μπορεί να χειρίζεται με άνεση τη μπάλα του μπάσκετ, τότε αναπόφευκτα θα συγκεντρώσει πολλά βλέμματα πάνω του.

Στην τρυφερή προεφηβική ηλικία των 13 ετών συνήθως τα παιδιά δεν φορούν παπούτσι μεγαλύτερο από «40» νούμερο, έχουν την ελευθερία κινήσεων ως άγνωστοι μεταξύ αγνώστων και στα τελευταία χρόνια προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ της απαιτητικής μαθητικής καθημερινότητας και της αγάπης για το παιχνίδι. Τούτος δεν απολαμβάνει καμία από αυτές τις… πολυτέλειες γιατί και να θέλει, δεν μπορεί να κρυφτεί.

Δεν του το επιτρέπει το ύψος του καθώς ο 13χρονος Τζέρεμι Γκοχιέ βλέπει τον κόσμο από τα 2.21μ. του ύψους του, είναι αδύνατο να περάσει απαρατήρητος και νιώθει τα βλέμματα των scouts του ΝΒΑ. Πραγματικός γίγαντας αν και μικρό παιδί. Τις τελευταίες ώρες στα social media κυριαρχούν βίντεο στα οποία πρωταγωνιστεί και διακρίνεται να… κάνει πλάκα με συμπαίκτες και αντιπάλους.

Κανείς δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει, στην πραγματικότητα ουδείς μπορεί να τον κοιτάξει στα μάτια ακόμη κι αν ορθώσει το βλέμμα του. Ο ίδιος προσπαθεί να βρει ισορροπία κινήσεων ή μάλλον την αρτιότητα καθώς επιδιώκει να κουμαντάρει το τεράστιο κορμί του. Καθόλου εύκολο για ένα παιδί της δικής του ηλικίας. Σε σχετικό αφιέρωμα η Marca έγραψε ότι αν αυτό το παιδί ήταν επαγγελματίας παίκτης του ισπανικού Πρωταθλήματος θα ήταν ισοϋψής του Γιουσούφα Φαλ της Μπαρτσελόνα και ψηλότερος κατά ένα πόντο του Ουίλ Ταβάρες. Με τη διαφορά όμως ότι αυτός δεν έχει μπει καν στην προεφηβική ηλικία κι ας ξεγελάει το μπόι του. Ο Γκοχιέ είναι Καναδός, το Κεμπέκ είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του και πρόσφατα συμμετείχε σε αγώνα στην πανεπιστημίου MSHTV στην Ιντιανάπολις.

Στην πραγματικότητα επρόκειτο για τα δικά του αποκαλυπτήρια τα οποία ήταν τουλάχιστον εμφατικά λόγω της απόλυτης κυριαρχίας του. Σημειώθηκε ότι για το μπόι του παρουσίασε ικανοποιητικότατο χειρισμό μπάλας αν και κάποιες ατσούμπαλες κινήσεις ήταν αδύνατο να αποφευχθούν. Καθότι δεν τον ικανοποιούσε μόνο το κάρφωμα, αρκετές φορές επιχείρησε σουτ από μακρινή απόσταση βρίσκοντας στόχο. Ήδη έχει στα χέρια του υποτροφίες και φέρεται να έχει επιλέξει συγκεκριμένη κατεύθυνση με προορισμό το υψηλότερο επίπεδο αν και είναι νωρίς ακόμη για να ασχοληθεί με το ντραφτ του ΝΒΑ. Προφανώς ήδη ασχολούνται οι άλλοι μ’ αυτόν αφού στα επόμενα χρόνια θα αγωνιστεί σε διάφορα τουρνουά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κι εκεί δεν θα καταφέρει να ξεφύγει από τα βλέμματα των scout. Εξάλλου, το όνομά του βρίσκεται σε πολλά μπλοκάκια.

Ένα ερώτημα έχει να κάνει με την περαιτέρω ανάπτυξή του. Εκτιμάται ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να ψηλώσει κατά τουλάχιστον δέκα πόντους ακόμη, ίσως και να γίνει ο πιο ψηλός παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ ξεπερνώντας τους θρυλικούς Γκιόργκι Μουρεσάν, Μανούτε Μπολ των 2.31μ. ύψους. Έχει χρόνια μπροστά του καθώς μεσολαβεί το high school και φυσικά το πανεπιστήμιο. Καλά-καλά… μόλις τελείωσε το δημοτικό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα