Τρόμος, φόβος και σφίξανε τα... Γάλατα!

Στέλλα Παπαδοπούλου
Τρόμος, φόβος και σφίξανε τα... Γάλατα!
Η Στέλλα Παπαδοπούλου μπήκε στα... βαθιά από την πρώτη της αποστολή και φτάνοντας στην Κωνσταντινούπολη γράφει στο gazzetta.gr για το ταξίδι προς τον προορισμό (που... πολλοί θα ήθελαν να αποφύγουν) και το πολυπόθητο «διπλό».

Ας πάρουμε το story από την αρχή. Πως ένιωσα όταν μου είπαν ότι θα πάω την πρώτη μου αποστολή με το gazzetta.gr; TΡΕ-ΛΑ-ΘΗ-ΚΑ! Πως ένιωσα όταν μου είπαν ότι θα πάω Κωνσταντινούπολη; Όλη η ζωή μου πέρασε από μπροστά μου. Καρέ-καρέ!

Βοήθησε και λίγο ο ταξιτζής που στο δρόμο για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε βάλει... σταθμό της εκκλησίας: «Θα πάω... διαβασμένη σκέφτηκα».

Και δεν με αδικώ. Τους τελευταίους μήνες με το gazzetta.gr/plus έχουμε καλύψει όλες τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Πόλη και κάθε φορά που βλέπω στο twitter τη λέξη «patlama» (σ.σ. έκρηξη) δίπλα στο «Son dakika» (σ.σ. αυτή τη στιγμή) λέω όχι πάλι! Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε μείνει πάνω από τα laptop μέχρι το πρωί παρακολουθώντας και καταγράφοντας με αγωνία τις εξελίξεις. Βλέποντας εικόνες που δύσκολα φεύγουν από το μυαλό και σε κάνουν ν΄ αναθεωρείς τη ζωή όταν κλείνεις τα μάτια στη ζεστασιά του κρεβατιού σου. Πλάι σε ένα τεράστιο «γιατί;».

Μέσα στο 2016 έγιναν περισσότερες από 15 τρομοκρατικές επιθέσεις στην Πόλη που βάφτηκε με αίμα. Τρόμος, βέβαια, είναι η πρώτη λέξη που μας έρχεται στο μυαλό όταν βλέπουμε τις εξελίξεις από την ασφάλεια της οθόνης μας. Όταν ζεις στην καρδιά των γεγονότων όμως;

Η Κωνσταντινούπολη είναι μία πόλη που σφύζει από ζωή, χρώματα και ανθρώπους από όλο τον κόσμο κι όταν την φέρνεις στο μυαλό οι σκέψεις ταξιδεύουν σε αρώματα Ανατολής. Οι κάτοικοι εδώ δείχνουν να έχουν συμβιβαστεί με τον φόβο. Άλλωστε... η ζωή που φοβάται τη ζωή δεν είναι ζωή!

Κι από τον τρόμο, πάμε στον φόβο

Λένε ότι το 25% του γενικού πληθυσμού νιώθει άβολα με τα αεροπλάνα! Ποια είμαι εγώ λοιπόν που θα λείπω από αυτό το ποσοστό; Για καλή μου τύχη η Turkish Airlines κατάφερε για όσο διαρκούσε η πτήση να με... στείλει στο 75% αυτής της έρευνας. Η γλυκύτατη (εντάξει πανέμορφη) αεροσυνοδός της Turkish Airlines με το απίστευτο χαμόγελό της με διαβεβαίωσε ότι θα προσγειωθώ με ασφάλεια στο αχανές «Atatürk» (και τις τρεις φορές που τη ρώτησα) σίγουρα με βοήθησε. Κατάφερα να απολαύσω αναπαυτικά το ταξίδι μου που... ολοκληρώθηκε πριν καν το καταλάβω. Τελικά, δεν είναι καθόλου κακό ν' αντιμετωπίζεις τους φόβους σου. Εντάξει, δεν κοίταξα κι έξω από το παράθυρο!

Μάνα, τα τούρκικα (δεν) έπιασαν τόπο!

Η προσγείωση και η διαδρομή από το «Atatürk» στο ξενοδοχείο σύντομη. Αρκετή, όμως για να πάρεις μία γερή γεύση από τις εικόνες που θα συναντήσεις. Η Αγία Σοφιά επιβλητική ξεχώριζε από ψηλά. Highlight της διαδρομής προς το ξενοδοχείο όμως ήταν ο οδηγός! Ένας μικρός θεούλης, αλλά από αγγλικά γιοκ! Βέβαια, ούτε με τα λιγοστά τούρκικα που ξέρω θα μπορούσα να συννενοηθώ.

Το ξενοδοχείο «Renaissance» απίστευτο (σ.σ. η θέα σου κόβει την ανάσα) κι ίσως μόνο εκεί κατάλαβα για τα καλά τα υψηλά μέτρα προστασίας στην πόλη. Αφού, με την είσοδό μας οι αποσκευές πέρασαν από έλεγχο... αεροδρομίου!

Ένα «διπλό» επιτέλους!

Λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση με τη Γαλατάσαραϊ (3/2, 19:00) προσγειωθήκαμε και περιμένουμε να δούμε αν ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει με ένα πολυπόθητο «διπλό». Η ελληνική ομάδα έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει σπουδαία νίκη στην έδρα του ασταμάτητου Ερυθρού Αστέρα. Έτσι, έπειτα από συνολικά 8 χαμένα «διπλά» σε 10 αναμετρήσεις τα... Γάλατα έσφιξαν. Η Γαλατάσαραϊ μπορεί να βρίσκεται τελευταία στην κατάταξη, ωστόσο δείχνει ανεβασμένη το τελευταίο διάστημα κι η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν πρέπει να την... πατήσει όπως ο Ολυμπιακός στον α' γύρο.

Στην Αθήνα η τουρκική ομάδα είχε έρθει με αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, ειδικά στην φροντ λάιν της κι οι «πράσινοι» είχαν πάρει άνετη νίκη. Τώρα, μετά το +39 επί της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και την εικόνα που έδειξαν παρά την ήττα στην έδρα της Φενέρ δείχνουν να έχουν βρει τα πατήματά τους. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να εκμεταλλευτεί την ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη στο ντέρμπι και να ξεχάσει πως η Κωνσταντινούπολη δεν του ταιριάζει την φετινή σεζόν, αφού έχει γνωρίσει μία ήττα στην παράταση από την Αναντολού Εφές και βαριά ήττα από την Φενέρμπαχτσε και να κάνει το καθήκον του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.