Payabal EKA ΑΕΛ - ΕΝ Παραλιμνίου 99-67: Μεγάλη εμφάνιση και άνετη νίκη για τους πρωτοπόρους

Η καταιγιστική ΑΕΛ δεν άφησε το Παραλίμνι να πλησιάσει από την ώρα που πήρε προβάδισμα και έτσι επικράτησε με 99-67 και συνεχίζει αήττητη στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Payabal EKA ΑΕΛ υποδέχθηκε την Ένωση Νέων Παραλιμνίου για την 3η αγωνιστική της ΟΠΑΠ Basket League στην Λεμεσό.

Πήρε σημαντικό προβάδισμα στο φινάλε

Το πρώτο πεντάλεπτο ήταν πολύ μοιρασμένο με την Ένωση να προηγείται για μόλις δύο με σκορ 12-10, όμως η ΑΕΛ με σερί 7 πόντων στο επόμενο λεπτό πέρασε μπροστά με συν 5 πόντους.

Το Παραλίμνι απάντησε με δύο δίποντα αλλά με σερί 8 πόντων η ομάδα της Λεμεσού πήρε εκ νέου διαφορά με 9 πόντους και η πρώτη περίοδος έληξε με την ΑΕΛ να προηγείται με 8 πόντους και σκορ 28-20.

Αποφασισμένοι οι γηπεδούχοι

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυναμικά στην δεύτερη περίοδο με 13 πόντους( τρία εύστοχα τρίποντα), έναντι μόλις ενός καλαθιού του Παραλιμνίου και η διαφορά αυξήθηκε στους 19.

 

Φλάουερς και Μάρκου σε συνεχόμενα καλάθια γιγάντωναν την διαφορά και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ ημιχρόνου 55-31 και προβάδισμα 24 πόντων.

Καταιγισμός της ΑΕΛ

Στα πρώτα τρία λεπτά της 3ης περιόδου η ΑΕΛ με τρία σερί καλάθια πήγε την διαφορά στους 30 και πλέον οι πιθανότητες για τους φιλοξενούμενους είχαν μειωθεί αρκετά.

Στο 25' το Παραλίμνι κατάφερε να μειώσει στους 22 με σερί 7 πόντων, αλλά η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση με αντίστοιχο σερί και ξανά πήρε εκ νέου την διαφορά στο 27'.

Η ΑΕΛ ήταν καταιγιστική και τελείωσε την τρίτη περίοδο με την τεράστια διαφορά των 32 πόντων και σκορ 82-50.

Είχαν ήδη όλα κριθεί

Στην τέταρτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν, όμως η μεγάλη διαφορά μαζί με τις άμεσες απαντήσεις των αντιπάλων δεν τους επέτρεψαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Έτσι, η ΑΕΛ πήρε την νίκη με σκορ 99-67, καθώς η ανωτερότητα των παικτών της δεν άφησαν τον αντίπαλο να πλησιάσει.

Κορυφαίος της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Τάιλερ Μόλσον με 28 πόντους. 6 ριμπάουντ και δύο ασίστ, ενώ για την Ένωση ξεχώρισε ο Μπράντον Ντέιβις με 17 πόντους και 3 ασίστ.

Εξαιρετικός ήταν επίσης ο Μπράιαν Φλάουερς για την ΑΕΛ με 23 πόντους, 11 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Η ΑΕΛ μετά την σημερινή νίκη πέτυχε το 3 στα 3 και συνεχίζει στην κορυφή, ενώ η Ένωση σημείωσε την τρίτη της ήττα.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-20, 55-31, 82-50, 99-67

@Photo credits: sportImages.com.cy

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα