Κεραυνός Στροβόλου - Ανόρθωση Αμμοχώστου 89-87: «Θρίλερ» στο φινάλε με νικητή τον Κεραυνό, άργησαν να αντιδράσουν οι φιλοξενούμενοι

Ο Κεραυνός πήρε μια σπουδαία νίκη και έκανε το 3/3 κόντρα στην Ανόρθωση με 89-87, σε ένα ματς για γερά νεύρα, καθώς η Ανόρθωση που στα μισά ήταν πίσω με 20 πόντους, κατάφερε να ισοφαρίσει στην τελευταία περίοδο και έβαλε «φωτιά» στο ντέρμπι.

Ο Κεραυνός υποδέχθηκε την Ανόρθωση στη Λευκωσία για την 3η αγωνιστική της ΟΠΑΠ Basket League.

Δυνατό ξεκνημα για τους πρωταθλητές

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση και μόλις στα μισά της πρώτης περιόδου κατάφερε να πάρει διφήφια διαφορά με σκορ 18-8. Ο εξαιρετικός Τέιλορ τρία καλάθια στο δεύτερο μέρος της περιόδου δεν άφησε την «Κυρία» να μειώσει και οι δύο ομάδες τελείωσαν το πρώτο δεκάλεπτο με τον Κεραυνό να προηγείται με 10 και σκορ περιόδου 29-19.

Δεν άφησαν την «Κυρία» να πλησιάσει

Η Ανόρθωση στο πρώτο λεπτό της δεύτερης περιόδου μείωσε στους πέντε και ξαναμπήκε νωρίς στο παιχνίδι. Όμως, ο Κεραυνός ήταν καταιγιστικός και μέχρι το 16' σκόραρε 17 πόντους, έναντι μόλις δύο του αντιπάλου και ανέβασε την διαφορά στους 20 με σκορ 46-26.

Στην συνέχεια, η ομάδα της Αμμοχώστου προπάθησε να βρει απαντήσεις και να μειώσει πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν απαντήσεις στα καλάθια της Ανόρθωσης και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Κεραυνό να προηγείται με 15 και σκορ 54-39.

 

«Ξύπνησε» η Ανόρθωση

Ο Κεραυνός ξεκίνησε την τρίτη περίοδο με δύο εύστοχες βολές του Χόρτον, όμως η Ανόρθωση χτύπησε εντός της ρακέτας και με σερί 13 πόντων( 6 δίποντα και μία βολή) έφερε την διαφορά στους 4, από τους 17, και ξαναμπήκε στο παιχνίδι στο 25'.

Χάγκινς και Κρόκετ από την γραμμή των βολών ξανά έφεραν την διψήφια διαφορά, που δεν κράτησε πολύ καθώς η Ανόρθωση με 6 εύστοχες βολές και δύο δίποντα μείωσε στους 7 και οι δύο ομάδες τελείωσαν την τρίτη περίοδο με σκορ 71-64 υπέρ των γηπεδούχων.

Θρίλερ στο φινάλε

Η διαφορά παρέμεινε στα δύο πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, όμως ο Μαραγκός με δύο εύστοχες βολές και ένα τρίποντο μείωσε στους δύο. Η ισοφάριση ήρθε στο 34' με καλάθι του Ιερονιμίδη και το ντέρμπι «έπιασε φωτιά».

Η ισορροπία δεν κράτησε πολύ και ο Κεραυνός απέκτησε ξανά διαφορά με τέσσερα συνεχόμενα δίποντα στο 37'. Η Ανόρθωση με βολή του Γουίλιαμς και τρίποντο του Γκάρετ μείωσε στους 4, αλλά ο Χάγκινς απάντησε άμεσα και αυτός από την γραμμή του τριπόντου.

Απάντηση στην απάντηση με τρίποντο ξανά ο Γουίλιαμς για λογαριασμό της Ανόρθωσης και ο ίδιος με δίποντο έφερε το ματς στους δύο με 23 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Ο Κεραυνός ευστόχησε στις βολές, ο Σμιθ μείωσε ξανά για την Ανόρθωση με 7 δευτερόλεπτανα απομένουν, όμως οι γηπεδούχοι πήραν την νίκη με σκορ 89-87, σε ένα ματς «θριλερ» όπως εξελήχθηκε.

Με αυτή την τεράστια νίκη ο Κεραυνός έκανε το 3/3 και ισοβαθμεί με την ΑΕΛ στην πρώτη θέση, ενώ η ομάδα της Αμμοχώστου είδε την πρώτη της ήττα.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Τέιλορ με 21 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ για την Ανόρθωση ξεχώρισε ο Γουίλιαμς με 20 πόντους, 2 ριμπάουν και μία ασίστ.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 29-19, 54-39, 71-64, 89-87

@Photo credits: sportimages.com.cy

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα