Άρης: Τα δύο αήττητα που θέλει να σπάσει στα Κανάρια Νησιά

Άρης: Τα δύο αήττητα που θέλει να σπάσει στα Κανάρια Νησιά

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Άρης
Η αποστολή του Άρη ήδη βρίσκεται στα Κανάρια Νησιά για τον αγώνα (6/12, 22:00) με την Γκραν Κανάρια σ’ ένα παιχνίδι από το οποίο μπορεί να εξασφαλίσει μόνο κέρδος και με την προσδοκία να σπάσει το διπλό αήττητο της ισπανικής ομάδας.

Η Γκραν Κανάρια είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο Eurocup με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της κανονικής διάρκειας, κυρίως όμως μετρά 17 σερί εντός έδρας νίκες στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Για την ακρίβεια, η τελευταία εντός ήττα της για το Eurocup ήταν από την Ανδόρα στις 26 Απριλίου 2022 και από μη ισπανική ομάδα (σ. σ. Βενέτσια) στις 6 Απριλίου του ίδιου χρόνου. Στο διάστημα που ακολούθησε αντιμετώπισε 13 διαφορετικές ομάδες στην έδρα της κι έχτισε το τρομερό σερί των 17 νικών.

Για τον Άρη, ο αυριανός αγώνας (6/12, 22:00) είναι από αυτούς στους οποίους δεν έχει να χάσει πολλά υπό την έννοια ότι όλα θα κριθούν στα επόμενα παιχνίδια και κυρίως αυτό με τη Λιετκαμπέλις στο Nick Galis Hall. Ωστόσο, αν οι «κίτρινοι» καταφέρουν να νικήσουν στην έδρα της Γκραν Κανάρια, αυτομάτως θα βελτιώσουν τη βαθμολογική θέση τους και φυσικά θα αυξήσουν τις πιθανότητες εισόδου στα Play In της διοργάνωσης.

«Αντιμετωπίζουμε την πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα του ομίλου. Αυτό το στοιχείο περιγράφει τέλεια το επίπεδο δυσκολίας του αγώνα στον οποίον θέλουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό και την ικανότητά τους στο σκοράρισμα, οπότε είναι απαραίτητο να έχουμε συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα», είπε ο Γιάννης Καστρίτης ο οποίος υπολογίζει σε όλους τους παίκτες πλην του Ίσμαελ Σανόγκο ο οποίος παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη. Μετά την επιστροφή της αποστολής, θα αποφασιστεί αν θα ενεργοποιηθεί άμεσα η συνεργασία και με τον Τζόναθαν Σταρκ ο οποίος επίσης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και υποβάλλεται σε εξετάσεις και αποκτήθηκε με την προοπτική αντικατάστασης του Μάρκους Καρ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.