Άρης: Ο Τζος Ρόμπερτς έβαλε σε σκέψεις τον Γιάννη Καστρίτη

Άρης: Ο Τζος Ρόμπερτς έβαλε σε σκέψεις τον Γιάννη Καστρίτη

Ο Ρόμπερτς
Η απόφαση αποδέσμευσης του Τζος Ρόμπερτς, σχεδόν, είχε επικυρωθεί πριν τον αγώνα με την Τουρκ Τέλεκομ και η εμφάνιση του Αμερικανού σέντερ προκάλεσε δεύτερες σκέψεις σε ότι αφορά την αντικατάστασή του.

Βάσει των εμφανίσεών του στα φιλικά παιχνίδια αλλά και στους πρώτους επίσημους αγώνες, η αγωνιστική εικόνα του Τζος Ρόμπερτς ήταν… μη αναμενόμενη. Μάλιστα, ο βαθμός δυσκολίας ήταν ιδιαίτερα υψηλός για τον Αμερικανό σέντερ ο οποίος κέρδισε αρκετές μάχες απέναντι στον ποιοτικότατο Κάιλ Αλεξάντερ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν εκ των πρωταγωνιστών στη διατήρηση του Άρη εντός παιχνιδιού «τελειώνοντας» όλες τις φάσεις κάτω από το καλάθι. Δεν κατάφερε να λύσει το τεράστιο πρόβλημα στην εξασφάλιση του αμυντικού ριμπάουντ το οποίο αποτέλεσε και την κύρια αδυναμία των «κίτρινων», ήταν όμως από τους ελάχιστους που προσπάθησαν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Κι όμως, στον Άρη είχαν (σχεδόν) αποφασίσει την αντικατάσταση του Αμερικανού και μάλιστα προχώρησαν σε επαφές με άλλον παίκτη ο οποίος είναι δεσμευμένος με άλλη ομάδα. Και ο λόγος που αυτή η υπόθεση παραμένει σε εκκρεμότητα είναι ότι, ενώ από την περασμένη εβδομάδα φαινόταν δεδομένη η αποδέσμευσή του συγκεκριμένου παίκτη, αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί. Η εμφάνιση του Ρόμπερτς απέναντι στην Τουρκ Τέλεκομ προφανώς καλλιέργησε σκέψεις στο μυαλό του Γιάννη Καστρίτη κι αυτές θα γίνουν ακόμη εντονότερες σε περίπτωση που ο Αμερικανός επαναλάβει κάτι αντίστοιχο στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος με την ΑΕΚ.

Η δε προσθήκη του Ράλι Άλκινς δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση του Τζος Ρόμπερτς. Αυτή σχετίζεται με τον προβληματισμό του Γιάννη Καστρίτη για τις αμυντικές επιδόσεις της ομάδας αλλά και την ανταπόκριση συγκεκριμένων παικτών σε αντίστοιχους ρόλους. Επί τούτου, η… καμπάνα χτυπάει για την περιφερειακή γραμμή και ηχεί στ’ αυτιά των ΝτεΤζούλιους, Γούντμπερι και Νόλεϊ καθώς ο Ντιμόι Χοτζ παραμένει εκτός αγώνων αλλά υπάρχει η προσδοκία επιστροφής του στον εντός έδρας αγώνα με τον Προμηθέα. Ο Άλκινς επιλέχθηκε γιατί, όπως είπε και ο ίδιος, είναι all around παίκτης με ανθεκτικότητα να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της περιφέρειας αλλά και στις αμυντικές αλλαγές να ανεβαίνει και στο «4». Αντίστοιχους ρόλους υπηρέτησε και στο πρόσφατο παρελθόν.

Είναι φανερό εν τέλει ότι σύντομα ο Γιάννης Καστρίτης θα χρειαστεί να λάβει οριστικές αποφάσεις για τους ξένους. Μέσα στους προβληματισμούς του Έλληνα τεχνικού δεν είναι ο Ντόνοβαν Κλέι ο οποίος ούτως ή άλλως αποκτήθηκε με συμβόλαιο διάρκειας δύο μηνών και σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν. Όπως είναι ευδιάκριτο επίσης ότι στους επόμενους αγώνες άπαντες θα αξιολογηθούν και τελικώς θα επιλεγούν αυτοί που μπορούν να υπηρετήσουν το αγωνιστικό πλάνο. Τούτο αφορά περισσότερο το ελληνικό Πρωτάθλημα όπου υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ξένων.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.