Παναθηναϊκός: Το σχήμα του Ράντονιτς που χάρισε το «διπλό» στο Βελιγράδι

Παναθηναϊκός: Το σχήμα του Ράντονιτς που χάρισε το «διπλό» στο Βελιγράδι

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Το σχήμα του Ράντονιτς που χάρισε το «διπλό» στο Βελιγράδι
Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει από το Βελιγράδι με ένα μεγάλο «διπλό» το οποίο «υπέγραψε» μία συγκεκριμένη πεντάδα που εμπιστεύτηκε ο Ντέγιαν Ράντονιτς στα τελευταία λεπτά.

Μπορεί οι «πράσινοι» να βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο στην τελευταία περίοδο του αγώνα στο Βελιγράδι ωστόσο βρήκαν τις λύσεις ώστε να γυρίσουν το ματς και να ανατρέψουν την εις βάρους τους κατάσταση στα τελευταία τρία λεπτά. Ο Ράντονιτς βρήκε το πλέον λειτουργικό σχήμα σε άμυνα και επίθεση προκειμένου να επιστρέψει η ομάδα του από το -5 (71-66) στο 37' και με υπομονή σε άμυνα και επίθεση, τα κατάφερε.

Ο Παναθηναϊκός έφυγε από το «Aleksandar Nikolic Hall» με ένα σπουδαίο «διπλό» το οποίο αναμένεται να τους τονώσει την ψυχολογία, έχοντας στηριχθεί σε ένα συγκεκριμένο σχήμα. Στην «Crunch Time» του αγώνα, ο Μαυροβούνιος προπονητής έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στους πέντε (από τους έξι) ξένους και δη στους Λι, Γκριγκόνις, Πονίτκα, Γουίλιαμς και Γκουντάιτις.

11 πόντοι σε 7 κατοχές

Αυτοί έμελλε να ήταν και εκείνοι που θα έφερναν... τούμπα το ματς. Συγκεκριμένα αγωνίστηκαν στο σύνολο 04:07 λεπτά μαζί (σ.σ. εκ των οποίων τα τρία τελευταία του αγώνα και με εξαίρεση τις απαιτούμενες αλλαγές τακτικής) και μέτρησαν 11 πόντους σε σύνολο επτά κατοχών έχοντας 3/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 5/5 βολές, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 ριμπάουντ και μόλις ένα λάθος.

Εν ολίγοις ήταν το κρίσιμο διάστημα όπου η αναλογία ασίστ/λάθη ήταν θετική και ενώ συνολικά σε όλο το υπόλοιπο ματς ήταν 12 ασίστ για 16 λάθη. Αυτή ήταν και η καλύτερη πεντάδα των «πρασίνων» σε όλο το ματς καθώς είχαν και +5 στο +/- του ματς, το οποίο ήταν και το μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη πεντάδα του Παναθηναϊκού.

 

Βέβαια ο Ράντονιτς κράτησε περισσότερη ώρα στο παρκέ τους Λι, Άντριους, Γκριγκόνις, Γουίλιαμς, Παπαγιάννη ωστόσο είχαν αρνητικό συντελεστή και δη στο -1. Παρόλα αυτά πέρασαν στο παρκέ 15:06 λεπτά έχοντας επωμιστεί 32 κατοχές και από τις οποίες κέρδισαν 26 πόντους έχοντας 7/13 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 3/6 βολές, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα αλλά και 5 λάθη.

Δείτε την πεντάδα που έκανε τη διαφορά στο τελευταίο τρίλεπτο

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.