Ζάλγκιρις - Βίρτους 68-65: Μοιραίος Τεόντοσιτς στο... πάρτι των Λιθουανών

Με τον Μίλος Τεόντοσιτς να είναι ο μοιραίος της αναμέτρησης, η Βίρτους Μπολόνια ηττήθηκε με 68-65 στο Κάουνας από τη Ζάλγκιρις σε βραδιά συγκίνησης για την απόσυρση της φανέλας του Γιανκούνας.

Η Βίρτους (1-2) τα είχε όλα δικά της τρία λεπτά πριν το τέλος και τα έχασε. Η διαφορά πέντε πόντων δεν της αρκούσε και στο τελευταίο λεπτό ο Τεόντοσιτς τα έκανε όλα λάθος, με ένα χαμένο σουτ από το τρίποντο και μία απώλεια κατοχής, δίνοντας την ευκαιρία στον Μπραζντέικις να κλέψει το ματς για το τελικό 68-65, που έφερε το πρώτο ροζ φύλλο στη Ζάλγκιρις (1-2).

Άλλωστε στο πάρτι του Κάουνας, με τα δάκρυα για την απόσυρση της φανέλας του Γιανκούνας στο ημίχρονο, έπρεπε να μπει το ιδανικό φινάλε και έτσι έγινε. Ο Μπραζντέικις με 14 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ ήταν ο κορυφαίος, με τον Σμιτς να προσθέτει άλλους 13.

Πάλεψε ο «άχαστος» Γουίμς με 15 πόντους (4/4 2π, 2/2 3π) για τη Βίρτους, αλλά δίχως κανέναν άλλον διψήφιο δίπλα του, είδε στο φινάλε τις μπάλες να φεύγουν από τα χέρια του Μίλος, που όμως ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 7 πόντους και 6 ασίστ.

«Καυτός» Γουίμς για τη Βίρτους

Η ομάδα του Σκαριόλο ήταν αυτή που μπήκε με... φόρα, έχοντας τον Μίκι και τον Χάκετ να θέτουν τον τόνο. Ένα τρίποντο του Οτζελέγιε διαμόρφωσε πολύ νωρίς το 2-11 (στο 3ο λεπτό), με τη Ζάλγκιρις να μην μπορεί να ανταποκριθεί στο μέγεθος της Βίρτους. Ο Μίκι έκανε «πάρτι» φτάνοντας τους 7 πόντους στο 1ο δεκάλεπτο και η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 10 (9-19), όσο και αν προσπάθησε ο Λεκάβιτσιους να αλλάξει τον ρυθμό ερχόμενος από τον πάγκο.

Ο Γουίμς ήταν «καυτός» με 10 γρήγορους πόντους και η Βίρτους διαρκώς ξέφευγε στον ορίζοντα. Από τη στιγμή μάλιστα που βρισκόταν στο παρκέ ο Τεόντοσιτς, όλα δούλευαν «ρολόι», αφού με δύο δικά του σουτ οι Ιταλοί προηγήθηκαν με 22-33. Τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι του Μπραζντέικις και ισάριθμοι του Ουλάνοβας ήταν αυτοί που άλλαξαν λίγο τον ρου της αναμέτρησης, με τους Λιθουανούς να αυξάνουν την πίεσή τους στην άμυνα, μειώνοντας σε 31-38.

Μέσα στο κλίμα συγκίνησης μετά την απόσυρση της φανέλας του Γιανκούνας, η Ζάλγκιρις κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια μετά από τέσσερα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Πέντε πόντοι του Κάβανο που πήρε μπρος από την περίμετρο διαμόρφωσαν το 38-40, με τον Σμιτς λίγο αργότερα να δίνει και προβάδισμα για το 42-41. Το προβάδισμα άλλαζε διαρκώς χέρια, με μία τρίποντη... βόμβα του Τεόντοσιτς να γράφει το 50-52 και τη Βίρτους να κλείνει μπροστά με τη μικρότερη τιμή μετά το πέρας του 3ου δεκαλέπτου, στο 52-53.

Μοιραίος Τεόντοσιτς και ώρα για... πάρτι

Ούτε το τρίποντο του Κορντινιέ ήταν ικανό να ξεκολλήσει τη Βίρτους στο σκορ, με τη Ζάλγκιρις να αντέχει παρά τα 3/15 τρίποντα μετά από 34 λεπτά αγώνα. Νούμερο που έφτασε στο 3/20, τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε και έτσι οι ευκαιρίες της Ζάλγκιρις μετά τα επιθετικά ριμπάουντ που κερδίζει, πήγαιναν στον βρόντο. Το 58-63 της Βίρτους ήταν μία καλή βάση για να υπερασπιστεί, με τον Γουίμς να παραμένει σταθερή αξία στην επίθεση. Ο Μπραζντέικις μείωσε σε 62-65 και οι Λιθουανοί βρήκαν μία ακόμα ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό.

Ο Μακσβίτις επανέφερε τον Έβανς των 6 λαθών ως εκείνο το σημείο και εκείνος έστειλε το ματς στον πόντο για το 64-65 στα 43'', με τον Τεόντοσιτς να κάνει airball στην αμέσως επόμενη κατοχή. Το παιχνίδι πήγε στο μία σου και μία μου, με τον Μπραζντέικις να σκοράρει για το 66-65 με τη βοήθεια του ταμπλό. Τα τελευταία 13'' δεν αρκούσαν στη Βίρτους, αφού ο Τεόντοσιτς έχασε την μπάλα στην προσπάθειά του να φτάσει ως το καλάθι. Ο Μίλος ήταν ο μοιραίος στο φινάλε και η Ζάλγκιρις όχι απλά αποδείχτηκε ψύχραιμη αλλά στέρησε από τους Ιταλούς και την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο φινάλε, κλέβοντας άλλη μία μπάλα για το τελικό 68-65.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην αδυναμία της Βίρτους να πάρει σωστές αποφάσεις και να διατηρήσει το προβάδισμά της στα τελευταία τρία λεπτά.

MVP: Ο Ίγκνας Μπραζντέικις με 14 πόντους (5/8 2π), 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ρόλαντ Σμιτς είναι πηγή κινδύνων στην επίθεση της Ζάλγκιρις, τελειώνοντας με 13 πόντους, 5 ριμπάουντ.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Μίλος Τεόντοσιτς με ένα χαμένο τρίποντο και το τραγικό λάθος στο τελευταίο λεπτό.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 6 λάθη του Έβανς και τα 3/21 τρίποντα της Ζάλγκιρις.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Βίρτους μπορεί να επέστρεψε στην EuroLeague ωστόσο το ρόστερ της έχει ανισορροπίες και όταν δε βρίσκεται ο Χάκετ στο παρκέ, οι τρανταχτές αδυναμίες στην άμυνα την πληγώνουν, με τον αστερίσκο βέβαια της απουσίας του Σενγκέλια.

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 31-38, 52-53, 68-65

@Photo credits: EuroLeague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.