Μπάγερν Μονάχου - Μπαρτσελόνα 73-84: Τρίποντη «εκτέλεση» στη Βαυαρία

Δημήτρης Οικονόμου
Τη δεύτερη νίκη της στη EuroLeague πέτυχε η Μπαρτσελόνα με πάρτι από το τρίποντο στη Βαυαρία κόντρα στην Μπάγερν για το τελικό 73-84.

Η Μπαρτσελόνα (2-1) ήταν καταιγιστική από την περίμετρο και αυτό αρκούσε για να της δώσει τη δεύτερή της νίκη στην EuroLeague με το 84-73 στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου (0-3). Οι Καταλανοί ολοκλήρωσαν με 13/26 τρίποντα, βλέποντας τους Αμπρίνες και Λαπροβίτολα να σκοράρουν από 4 τρίποντα και το παιχνίδι απλοποιήθηκε για την ομάδα του Σάρας. Βέσελι, Λαπροβίτολα και Αμπρίνες σκόραραν από 14 πόντους, με τον Σατοράνσκι να μοιράζει 7 ασίστ όντας... μαέστρος.

Πάλεψε για τους Βαυαρούς ο Ρούμπιτ σε μία μεγάλη επιθετική βραδιά, αλλά οι 19 πόντοι του (5/10 2π, 9/10 βολές), τα 7 ριμπάουντ και οι 3 ασίστ δεν ήταν αρκετά, καθώς ήταν αρκετά μόνος του. Μόνο ο Γουίνστον έφτασε τους 11 πόντους και άλλο ουδέν για την επίθεση της Μπάγερν.

Αμπρίνες και Λαπροβίτολα έκαναν τη βραδιά εύκολη

Όπως και στα playoffs της περσινής περιόδου, έτσι και φέτος η Μπάγερν ήταν πολύ σκληρό καρύδι και φρόντισε να το επιβεβαιώσει από νωρίς. Ο Λαπροβίτολα είχε... διάθεση από την περίμετρο, όμως το δίδυμο των Ρούμπιτ και Χάντερ έπιασε δουλειά στη ρακέτα. Ο πρώτος σκόραρε γρήγορους 7 πόντους για το 13-13, με το δεύτερο τρίποντο του Κάλινιτς να δίνει προβάδισμα στους Καταλανούς με 16-18 λίγο πριν το φινάλε της περιόδου.

Το μοτίβο άλλαξε με τα δύο σουτ του Αμπρίνες από την περίμετρο. Ο Ισπανός διαμόρφωσε το 22-29 στο 15ο λεπτό και λίγο αργότερα έφτασε τους 12 πόντους με 4/4, για το 26-33. Ωστόσο η ομάδα του Τρινκιέρι και πάλι στέλνοντας την μπάλα στο ποστ ανέκτησε την ηρεμία της και όταν ο Γουάιλερ-Μπαμπ βρήκε το χέρι του από την περίμετρο μείωσε ξανά στον πόντο (34-35).

 

Όμως με αυτά τα ποσοστά από το τρίποντο η Μπαρτσελόνα ήταν αδύνατο να μην πάρει διαφορά. Τα τέσσερα τρίποντα έφτασε και ο Λαπροβίτολα, η Μπάρτσα συνολικά μέτρησε 11/20 μετά από 26 λεπτά και το +3 του ημιχρόνου με ένα επιμέρους 2-11 μετατράπηκε σε 36-48. Με αυτήν την επίδοση και τον Βέσελι να γίνεται παράγοντας από το σκοράρισμά του, οι Καταλανοί ξέφυγε και με το σουτ του Τόμπι έφτασε στο 45-61.

Όσο και να προσπάθησε η Μπάγερν, με τον Ρούμπιτ να κάνει τη διαφορά στο σκοράρισμα, ήταν αδύνατο να ρίξει τη διαφορά σε επίπεδα που να διεκδικεί το παιχνίδι. Σανλί και Χίγκινς διατήρησαν το +12 (64-76) το οποίο αποτέλεσε «μαξιλαράκι» προς τη νίκη. Τίποτα δεν ήταν δυνατό να αλλάξει ως το φινάλε, με τον Βέσελι να σκοράρει με φόλοου, κόβοντας και την τελευταία ελπίδα των Γερμανών, με το 70-82 λίγο πριν το τελευταίο λεπτό. Το τελικό 73-84 διαμόρφωσε ο Ομπστ με ένα τρίποντο στο τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 34-37, 53-65, 73-84

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο ποσοστό της Μπαρτσελόνα από το τρίποντο που κατέληξε σε 13/26, αλλά σε ένα σημείο του παιχνιδιού ήταν 11/20.

MVP: Ο Άλεξ Αμπρίνες με 4/6 τρίποντα και 14 πόντους (3 ριμπάουντ, 1 ασίστ) έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Καταλανών.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τόμας Σατοράνσκι είχε μόλις 7 πόντους, αλλά 4 ριμπάουντ και το σημαντικότερο 7 ασίστ.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Αντρέας Ομπστ πήρε 7 τρίποντα και σκόραρε μόλις ένα!

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 13/26 τρίποντα της Μπαρτσελόνα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Χωρίς τον Μίροτιτς η Μπαρτσελόνα μπορεί να μην έχει τη σταθερά της στην επίθεση, αλλά ο Βέσελι είναι κομβική μεταγραφή και ο Σατοράνσκι ένας από τους καλύτερους γκαρντ της Ευρώπης. Με αυτούς ο Σάρας έχει πραγματικά σπουδαίο υλικό στα χέρια του.

@Photo credits: EuroLeague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.