Γκουντάιτις για τις βολές: «Είχα και σεζόν με 80%, πρέπει να είμαι πιο δυνατός πνευματικά»

Γκουντάιτις για τις βολές: «Είχα και σεζόν με 80%, πρέπει να είμαι πιο δυνατός πνευματικά»

Newsroom
Γκουντάιτις για τις βολές: «Είχα και σεζόν με 80%, πρέπει να είμαι πιο δυνατός πνευματικά»
Ο Αρτούρας Γκουντάιτις αναφέρθηκε στο κακό ποσοστό του στις βολές και υπογράμμισε ότι δεν κάνει κάτι διαφορετικό από τις σεζόν που είχε υψηλό ποσοστό από τη γραμμή της φιλανθρωπίας.

Είναι δεδομένο ότι ο Λιθουανός σέντερ έχει βοηθήσει πολύ το τελευταίο διάστημα τον Παναθηναϊκό από τη θέση του σέντερ, ειδικά σε μια περίοδο όπου ο Γιώργος Παπαγιάννης φαίνεται πώς διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος.

Παρόλα αυτά ο Αρτούρας Γκουντάιτις δίνει... τροφή στους αντιπάλους προπονητές να ενεργοποιήσουν το «Hack Guda» και να τον στέλνουν στη γραμμή των ελευθέρων βολών, εκεί απ΄ όπου σουτάρει φέτος με ποσοστό 48% έχοντας 29/60 βολές.

Γκουντάιτις μιλώντας στο BasketNews υποστήριξε ότι το πρόβλημα είναι κυρίως πνευματικό, μην μπορώντας να κρύψει την απογοήτευσή του: «Ξέρετε, κάποιοι γκαρντ έχουν και 50% στις βολές. Εγώ είχα και σεζόν κοντά στο 80% . Νομίζω ότι αν επιστρέψουν αυτοί οι αριθμοί, θα είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι. Δεν κάθομαι στο σπίτι μου, κάνω συνέχεια προπόνηση και πάντα δουλεύω αυτό το μέρος του παιχνιδιού μου».

Και συνέχισε: «Μερικές φορές, είναι περισσότερο ψυχολογικό το θέμα και όχι αν είσαι καλός σουτέρ ή όχι. Όπως είπα μερικές σεζόν με 80% και νομίζω ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε. Απλώς πρέπει να είμαι πιο δυνατός πνευματικά» εξηγώντας ότι άλλαξε την τεχνική του σουτ και της αναπνοής προτού εκτελέσει τα δύο τελευταία του ζευγάρια ελεύθερων βολών στο παιχνίδι: «Ναι, προσπάθησα να πάρω μια βαθιά ανάσα και να επικεντρωθώ περισσότερο. Όμως ας μην το συζητήσουμε άλλο αυτό. Όσο περισσότερο το συζητάμε, τόσο περισσότερο πονάει».

Για το ματς με τη Φενέρμπαχτσε είπε ότι «ήταν μια επώδυνη ήττα. Από το 1 έως το 10 θα έλεγα πως είναι 10/10 επώδυνη. Δεν παίζουμε στο νηπιαγωγείο και το μπάσκετ έτσι λειτουργεί κάποιες φορές. Όταν έχεις μια καλή ευκαιρία και την αφήνεις να φύγει. Δεν είμαστε οι πρώτοι που το παθαίνουμε αυτό. Είχαμε και πολλές δεύτερες ευκαιρίες να σκοράρουμε. Είναι δύσκολο το επόμενο βήμα. Όμως, είδα από όλους στο παρκέ να δείχνουν ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.