Τι Τζέι Πάρκερ για απόλυση από τη Βιλερμπάν: «Δεν με ενημέρωσαν, το έμαθα από τα μέσα»

Τι Τζέι Πάρκερ για απόλυση από τη Βιλερμπάν: «Δεν με ενημέρωσαν, το έμαθα από τα μέσα»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Πι Τζέι Πάρκερ
Ο Τι Τζέι Πάρκερ σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για την περίοδο που απολύθηκε από τη Βιλερμπάν ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση με τον αδερφό του, Τόνι Πάρκερ.

Ο Τι Τζέι Πάρκερ διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του τεχνικού επιτελείου της Βιλερμπάν. Την περασμένη σεζόν απολύθηκε ενώ την τρέχουσα χρονιά βρίσκεται στο πλάι του Γκόρντον Χέρμπερτ στη Μπάγερν Μονάχου.

Ο ίδιος μιλώντας σε μία συνέντευξη που έδωσε στη «L'Equipe» μίλησε για εκείνη την περίοδο όπου απολύθηκε, αποκαλύπτοντας τα σημεία που τον πείραξαν ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση που έχει με τον αδερφό του και πρόεδρο της γαλλικής ομάδας, Τόνι Πάρκερ.

«Είναι ένα νέο βήμα. Είναι σημαντικό να μπορείς να βρίσκεις τα πατήματά σου ξανά. Δεν ήταν εύκολο να είμαι προπονητής στη Βιλερμπάν κάθε μέρα, παρά τα όσα μπορεί να νομίζετε και έχοντας διαρκώς τη ταμπέλα του "αδερφός του Τόνι Πάρκερ", με την οποία όλοι με ανέφεραν.

Έχοντας κατακτήσει όλους αυτούς τους τίτλους με αυτή την ομάδα, τα επιτεύγματα θα έπρεπε να μιλάνε από μόνα τους. Η αναγνώριση στη Γαλλία σε πολλά επίπεδα, δεν ήταν αυτή που πίστευα ότι άξιζα».

 

Ο Γάλλος τεχνικός μιλώντας για τον τρόπο που έγινε η απόλυσή του ανέφερε: «Ήμουν δυσαρεστημένος με τον τρόπο που έγινε. Ξέρω πως είναι η δουλειά του προπονητή, δεν υπογράφεις κάπου για όλη σου τη ζωή, είσαι διαρκώς αυτός που έχει την ευθύνη και ο Τόνι και εγώ το είχαμε πει από την αρχή. Το να μην είμαι ενημερωμένος πήρα άσχημα.

Ετοιμαζόμουν για ένα ματς με τη Φενέρμπαχτσε. Δεν με ενημέρωσαν και το έμαθα από τα μέσα πριν το ματς ότι πάρθηκε η απόφαση. Ο Τόνι το αρνήθηκε. Πρώτα μου είπε "θα συνεχίσουμε όπως έχει" αλλά είχε τελειώσει την επόμενη μέρα στις 5 το απόγευμα. Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό σε κάποιον που, ακόμα και χωρίς να αναφέρουμε τα τρόπαια, έχει θυσιάσει τα πάντα για τον σύλλογο για 11 χρόνια;

Δεν βλεπόμαστε πλέον συχνά πλέον. Αλλά έτσι είναι η ζωή. Τα προγράμματα το έκαναν περίπλοκο έτσι και αλλιώς. Τώρα, ο καθένας μας συνεχίζει μόνος του, είναι ακόμα πρόεδρος της Βιλερμπάν, είναι παντού. Και εγώ είμαι απασχολημένος εδώ. Διατηρούμε επαφή με διαφορετικούς τρόπους αλλά προφανώς πολύ λιγότερο από όταν ήμουν εκεί».

@Photo credits: eurokinissi, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.