Αγραβάνης: «Ηγέτης είναι ο Σπανούλης και άλλοι δυο - τρεις, όχι εγώ»

Αγραβάνης: «Ηγέτης είναι ο Σπανούλης και άλλοι δυο - τρεις, όχι εγώ»

Αγραβάνης: «Ηγέτης είναι ο Σπανούλης και άλλοι δυο - τρεις, όχι εγώ»
Ο Δημήτρης Αγραβάνης μίλησε στο gazzetta.gr για τον νέο κι αναβαθμισμένο ρόλο του στον Προμηθέα Πατρών, την τεράστια νίκη επί της Βίρτους και το πάθος για το παιχνίδι που του έλειψε τα προηγούμενα δυο χρόνια.

Ο Προμηθέας ομορφαίνει την ελληνική μπασκετική πραγματικότητα και νίκες όπως η χθεσινή επί της Βίρτους Μπολόνια ουσιαστικά επιβεβαιώνουν την περσινή πρόβλεψη του διοικητικού ηγέτη της ΚΑΕ, Βαγγέλη Λιόλιου, ότι δηλαδή οι Πατρινοί θα είναι φέτος η ευχάριστη έκπληξη του EuroCup!

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά θέλει να κάνει θόρυβο στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της EuroLeague Basketball και το 78-69 στο «Δ. Τόφαλος» επί της ιστορικής Βίρτους των Τζόρτζεβιτς, Τεόντοσιτς, Μάρκοβιτς και Χάντερ δείχνει πως βρίσκονται στην σωστή κατεύθυνση, φιγουράροντας πλέον στην κορυφή του Group A με ρεκόρ 3-1.

Έπειτα λοιπόν από τον θρίαμβο επί των Ιταλών, ο Δημήτρης Αγραβάνης μίλησε στο gazzetta.gr για την προσπάθεια του να βγάλει ξανά την καλύτερη έκδοση του εαυτού του, τον ρόλο του στον Προμηθέα και την συνύπαρξη με τον Μάκη Γιατρά και Γιώργο Μπόγρη στην Πάτρα.

Βρίσκεσαι λίγο καιρό στον Προμηθέα Πατρών όμως έχεις πανηγυρίσει ήδη μια από τις σημαντικότερες νίκες στην ιστορία του οργανισμού…
«Σίγουρα το να κερδίζεις τη Βίρτους Μπολόνια του Μίλος Τεόντοσιτς, του Μάρκοβιτς κι άλλων σπουδαίων παικτών είναι πολύ σημαντικό. Είχαμε μια μεγάλη απώλεια, αυτή του Έλις όμως πίστευα εξαρχής ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε! Έχουμε δυνατή έδρα, είμαστε όλοι παιδιά με ψυχή και πιστεύω ότι αυτές οι δύσκολες νίκες που ήλθαν τελευταία χτίζουν τον χαρακτήρα μας, πράγμα πολύ σημαντικό για τη συνέχεια στην Ευρώπη και την Ελλάδα».

Φέτος άλλαξες περιβάλλον όμως χθες είδαμε τον… ίδιο Αγραβάνη που πανηγυρίζει έξαλλα τα καλάθια και ζει έντονα κάθε φάση.
«Μου είχε λείψει πολύ αυτό το πάθος για το παιχνίδι και το βρήκα ξανά, ήμουν ουσιαστικά δυο χρόνια εκτός και πραγματικά αυτό μου έχει στοιχίσει. Πλέον πιστεύω ότι έχω βρει τα πατήματα μου και είναι καλό ότι ο Προμηθέας βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, έχουμε ήδη τρεις νίκες στο EuroCup, στην Ελλάδα πάμε καλά και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι…».

Οι συνθήκες στον Προμηθέα και ο ρόλος σου στην ομάδα σε βοηθούν να βγάλεις την καλύτερη έκδοση του εαυτού σου;
«Δεν ξέρω ποια είναι η καλύτερη έκδοση του εαυτού μου, σίγουρα έχω δώσει αρκετά μεγάλα παιχνίδια στην καριέρα μου και χθες ένιωθα πραγματικά καλά! Όμως, όπως είπα όλα τα παιδιά βοηθούν ώστε να φτάσουμε σε αυτές τις νίκες. Από κει και πέρα, σίγουρα δεν είμαι ηγέτης. Ηγέτης είναι ο Σπανούλης και άλλοι δυο - τρεις, όχι εγώ. Μπορεί κατά τη διάρκεια του αγώνα να βγω μπροστά όμως το ίδιο συμβαίνει με τον Μπαμπ, τον Χολ ή τον Κασελάκη. Όλοι έδειξαν ότι έχουν ηγετικές συμπεριφορές και χάρη σε αυτά τα μεγάλα σουτ κερδίσαμε».

Το γεγονός ότι πλέον δεν έχεις την πίεση που είχες στον Ολυμπιακό σε βοηθάει να αποδίδεις καλύτερα;
«Δεν είναι θέμα πίεσης, αλλά το ότι στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, όπως συνέβαινε στον Ολυμπιακό. Έχουμε έναν προπονητή που με στηρίζει και με βοηθάει να εξελίξω το παιχνίδι μου, αυτό δεν το είχα τα τελευταία δυο χρόνια στον Ολυμπιακό. Αυτό ακριβώς μού έλειψε και θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου όπως και τον πρόεδρο, τον κύριο Λιόλιο που με έφερε εδώ».

Πως εξελίσσεται η…. τριπλέτα Γιατράς – Μπόγρης – Αγραβάνης;
«(γέλια) Είναι ένας εκρηκτικός συνδυασμός αλλά συνεργαζόμαστε άψογα! Είμαστε όλοι δυναμικοί χαρακτήρες και καλά παιδιά. Μάς έχει μάθει ο κόουτς ενώ εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε για το καλύτερο. Μπορεί αν έχουμε στιγμές… έκρηξης αλλά είμαστε μια οικογένεια και δουλεύουμε αρμονικά».

Αγραβάνης vs Βίρτους
12 πόντοι
5/6 βολές
2/3 δίποντα
1/4 τρίποντα
5 ριμπάουντ
1 ασίστ
1 κλέψιμο
0 λάθη
17 ranking
23:43 λεπτά συμμετοχής

O Αγραβάνης στο EuroCup 2019/20
9.3 πόντοι
11/15 βολές (73.3%)
7/14 δίποντα (50%)
4/12 τρίποντα (33.3%)
4.3 ριμπάουντ
1.5 ασίστ
0.3 κλεψίματα
1 λάθος
10 ranking
18:45 συμμετοχής

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.