Αντετοκούνμπο: Ο λόγος της ενδεχόμενης απουσίας του από την Εθνική!

O Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας

bet365

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta, ο “Greek Freak” έκανε ταξίδι-αστραπή στις ΗΠΑ, όπου πριν από περίπου δύο εβδομάδες υπεβλήθη σε καθαρισμό στο αριστερό του γόνατο και για αυτό εξετάζει το ενδεχόμενο απουσίας του από το Παγκόσμιο. Σε αναμονή ακόμη η ομοσπονδία για την επίσημη απάντησή του.

Ο πρόωρος αποκλεισμός των Μπακς από την postseason του ΝΒΑ και το πιο μακρύ καλοκαίρι του 28χρονου Έλληνα superstar μετά από 6 χρόνια (2017), ήταν φυσικό να προκαλέσει συγκρατημένη αισιοδοξία για την συμμετοχή του στην προσπάθεια της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο (25/08-10/09) στις Φιλιππίνες.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είχε σχεδόν 3 μήνες στην διάθεσή του να ξεκουραστεί, να συντηρήσει το κορμί του και φυσικά να ασχοληθεί με την απαραίτητη ατομική του βελτίωση, στην οποία ξοδεύει χρόνο σε κάθε off season, ώστε να είναι έτοιμος στα τέλη Ιούλη, για τις πρώτες προπονήσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι και τα μέσα Ιούνη, τίποτε δεν προδιέθετε ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Ο «εθνικός μας star προπονούνταν καθημερινά (φορώντας συχνά-πυκνά τα «γαλανόλευκα») με το επιτελείο που έχει ταξιδέψει ειδικά από το Μιλγουόκι, για να ασχοληθεί με την εκγύμνασή του και όλα έβαιναν καλώς.

Κάποιες μικροενοχλήσεις που αισθανόταν στο γόνατο και οι οποίες του είναι οικείες εδώ και χρόνια, δεν φαίνονταν να τον ανησυχούν μέχρι που, είτε άρχισαν να γίνονται εντονότερες, είτε αποφάσισε να τις βάλει εκείνος στο μικροσκόπιο και εν συνεχεία να καταλήξει στην - από κοινού με τους Μπακς - απόφαση, να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ταξίδι-αστραπή στη Νέα Υόρκη

Με αυτά και με εκείνα, λοιπόν, ο Γιάννης έκανε προ 15ημέρου ταξίδι-αστραπή στη Νέα Υόρκη, όπου και υπεβλήθη στον καθαρισμό της αριστερής του επιγονατίδας και εν συνεχεία (εντός δύο ημερών) επέστρεψε στην Αθήνα για να συνεχίσει οικογενειακώς τις διακοπές του και φυσικά να ασχοληθεί με την αποκατάστασή του.

Αυτός είναι και ο λόγος που εδώ και λίγες μέρες έχει μπει στο γυμναστήριο για να συνεχίσει την ενδυνάμωσή του και η επιστροφή του στο γήπεδο, ακόμη δεν μπορεί να τοποθετηθεί χρονικά (εξαρτάται από το είδος της αρθροσκόπησης και στην πιο απλή περίπτωση, συνήθως απαιτούνται περίπου τρεις εβδομάδες με την παρέλευση της επέμβασης).

Όλη αυτή η ξαφνική μίνι περιπέτεια και η εξέλιξη που τον οδήγησε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου, είναι απολύτως λογικό να τον έχει προβληματίσει σφόδρα και να τον οδηγεί πιο κοντά στην αποφυγή μίας επίπονης και σκληρής αγωνιστικής δοκιμασίας, όπως θα είναι ο ηγετικός ρόλος για τον οποίο προορίζεται με την φανέλα της «επίσημης αγαπημένης» στην Μανίλα.

Γιάννης Αντετοκούνμπο - Εθνική Ελλάδας: Οι εξελίξεις

Οι επιτελείς του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος αλλά και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος, γνωρίζουν ότι το τελευταίο διάστημα, το τοπίο γύρω από την παρουσία του Γιάννη στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει «θολώσει», ωστόσο, ακόμη δεν έχουν κάποια επίσημη ενημέρωση.

Τα ίδια, μέσες άκρες, ισχύουν και για τον Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος επίσης υπεβλήθη σε καθαρισμό του μηνίσκου στο γόνατο στις 28 Ιουνίου και η επιστροφή του στις προπονήσεις υπολογίζεται με την παρέλευση ενός μηνός, ενώ πριν από λίγες μέρες, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν θέλησε να ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του και να μιλήσει για την Εθνική.

Όλα δείχνουν ότι η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει αρκετά σύντομα και όπως υπογραμμίσαμε και στο πρόσφατο blog της 29ης Ιούνη, η τελική απόφαση βαραίνει τον ίδιο τον Αντετοκούνμπο (το Μιλγουόκι θα σεβαστεί την όποια απόφασή του), πολύ απλά γιατί έχει κατακτήσει με το σπαθί του αυτό το δικαίωμα.

Ο ίδιος, άλλωστε, ξέρει καλύτερα από τον καθένα το σώμα του και τις αντοχές του, ανεξάρτητα με το αν το χρονοδιάγραμμα της αποκατάστασης από μία αρθροσκόπηση και της επιστροφής στο γήπεδο, θεωρητικά θα μπορούσε να του επιτρέψει να προλάβει την προετοιμασία της Εθνικής. Και για την ώρα, μαζί με τα αδέρφια του, βρίσκεται στην Κίνα για τις ανάγκες του εφετινού "Nike Tour" στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Αν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι όλες οι ιατρικές συμβουλές, του υποδεικνύουν να θέσει εαυτόν εκτός Παγκοσμίου και ο ίδιος ακόμη το σκέφτεται και το παλεύει, τότε αυτό αποτελεί μία ακόμη απόδειξη του πόσο πολύ αγαπάει και νοιάζεται για την «επίσημη αγαπημένη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα