Αγραβάνης: Βροντοφωνάζει πως έχει θέση στην Εθνική ομάδα (vids)

Αγραβάνης: Βροντοφωνάζει πως έχει θέση στην Εθνική ομάδα (vids)

bet365

Ο Δημήτρης Αγραβάνης έκανε ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση με την Εθνική ομάδα. Και πλέον είναι κάτι παραπάνω από φανερό πως ο φόργουορντ του Προμηθέα, με κάθε εμφάνισή του, «φωνάζει» ότι θέλει να είναι μέλος και της... άλλης Εθνικής.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης το βροντοφωνάζει εδώ και καιρό. Με δυνατή φωνή. Το έκανε ξανά. Φορώντας την πιο βαριά φανέλα της καριέρας του. Αυτή της Εθνικής. Το έκανε απέναντι στην Τουρκία. Με πειστικό τρόπο.

Σας τράβηξε την προσοχή; Ο φόργουορντ του Προμηθέα και της Εθνικής ομάδας καταγράφει ένα εξαιρετικό κεφάλαιο στην καριέρα του.

«Η αναγέννηση του Δημήτρη Αγραβάνη, μέρος πρώτο»

Θα μπορούσε να είναι και ο τίτλος από το βιβλίο της ζωής του. Αυτή που αποφάσισε να πάρει στα χέρια του, όταν το κεφάλαιο «Ολυμπιακός» έκλεισε για τον 27χρονο αθλητή.

Στην Πάτρα και στον Προμηθέα έχει βρει την μπασκετική γαλήνη του. Ειδικά μετά την έλευση του Ηλία Ζούρου στον πάγκο των Πατρινών να ξεπερνούν τις συνηθισμένες. Και να κάνουν ακόμη και πιο δύσπιστους να αναρωτιούνται «γιατί ο Αγραβάνης δεν παίζει στη EuroLeague;».

Θεωρητικά, ο Αγραβάνης επιθυμεί να επιστρέψει σε αυτό το επίπεδο. Δίχως αυτό να αποτελεί μομφή για τον Προμηθέα. Το αντίθετο. Ωστόσο, αυτό που μοιάζει σχεδόν σίγουρο, είναι πως ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού και του Πανιωνίου, θέλει να αποδείξει κάτι που αφορά την Εθνική ομάδα.

«Για μένα ήταν η πιο όμορφη στιγμή της ζωής μου να παίζω με την Εθνική ομάδα μπροστά στον Νίκο Γκάλη», είχε πει τον περασμένο Νοέμβριο ο Αγραβάνης, μετά τη νίκη της Ελλάδας απέναντι στη Λευκορωσία. Είχε τελειώσει το ματς με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κόψιμο.

Αυτή τη στιγμή, τα «παράθυρα» διαθέτουν (και) παίκτες που παίρνουν την ευκαιρία να φορέσουν τη γαλανόλευκη φανέλα, λόγω των απουσιών των παικτών της EuroLeague και φυσικά των αδελφών Αντετοκούνμπο που αγωνίζονται στο ΝΒΑ.

Θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε ως «η άλλη Εθνική». Ο Αγραβάνης θέλει να είναι μέρος της. Αλλά θέλει να αποτελέσει και μέλος της άλλης. Που θα αγωνιστεί στο φετινό EuroBasket. Στο Mundobasket του 2024. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Η τελευταία εμφάνισή του σε μεγάλη διοργάνωση ήταν το 2017, το EuroBasket εκείνης της χρονιάς. Στην άγουρη ηλικία των 22 ετών. Πλέον, ο «Άγρα» μεγάλωσε και αποδεικνύει ότι έχει ωριμάσει. Στη ζωή και στο παιχνίδι του.

Και σε κάθε πιθανή ευκαιρία το διαλαλεί: Έχω μία θέση στην Εθνική ομάδα! Όχι πως αυτό μπορεί να αποδειχτεί εύκολο, όταν ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ή ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής θα κληθεί να επιλέξει τους καλύτερους για το EuroBasket του Σεπτεμβρίου.

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχει θέσει μία σοβαρότατη υποψηφιότητα.

Ο παράγοντας Προμηθέας

Η φετινή σεζόν του Προμηθέα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Και διαστήματα δίχως μπάσκετ, λόγω της covid-19. Σε έξι αγώνες, από την ημέρα που ανέλαβε ο Ηλίας Ζούρος, ο Αγραβάνης μετράει 16.6 πόντους. Με χειρότερη συγκομιδή το ματς με την ΑΕΚ, όπου τελείωσε με 4 πόντους.

Στα τρία τελευταία ματς των Πατρινών, ο 27χρονος είναι στη... ζώνη: 24 πόντους, 10 ριμπάουντ κόντρα στο Λαύριο, 21 πόντους, 4 ριμπάουντ απέναντι στον Ηρακλή και 26 πόντους, 10 ριμπάουντ με αντίπαλο το Περιστέρι.

Με αυτή τη φόρα ήρθε στην Εθνική. Και σε δύο ματς απέναντι στην Τουρκία ήταν αρχικά κομβικός και έπειτα πρωταγωνιστής. Στο ματς των Άνω Λιοσίων μέτρησε 14 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, ενώ σε αυτό της Πόλης έγραψε τη δική του «γαλανόλευκη» ραψωδία: 22 πόντους με μεγάλα σουτ, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ.

Ο Ηλίας Ζούρος αρνείται ότι έχει κάνει κάτι ξεχωριστό στον Αγραβάνη. «Δουλεύει από μόνος του», είπε ο Έλληνας προπονητής. Ίσως αυτή είναι η μισή αλήθεια. Και το «κλειδί» για ένα παίκτη που γεύτηκε γρήγορα το μπασκετικό μεγαλείο, χόρτασε, αλλά πλέον δείχνει ξανά «πεινασμένος».

@Photo credits: Fiba

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα