Συνάντηση Σπανούλη-Αντετοκούνμπο για την Εθνική!

Συνάντηση Σπανούλη-Αντετοκούνμπο για την Εθνική!

Ο Βασίλης Σπανούλης με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

bet365

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Gazzetta, ο Έλληνας superstar των Μπακς επισκέφτηκε τον ομοσπονδιακό προπονητή στο σπίτι του στην Βουλιαγμένη και στο πλαίσιο της συζήτησης, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το προολυμπιακό τουρνουά.

Ο αρχικός προγραμματισμός της ομοσπονδίας ήθελε τον Βασίλη Σπανούλη να επισκέπτεται το Μιλγουόκι αμέσως μετά το τέλος της κανονικής περιόδου της Basket League, αν κι εφόσον ο άτυπος 3ος γύρος (Top-6 και play out), άρχιζε με καθυστέρηση μίας εβδομάδας.

Αν γινόταν εκείνο το ταξίδι στην Αμερική, εκτός της συνάντησης με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που ήταν και το βασικό ζητούμενο, ο 41χρονος Λαρισινός προπονητής θα είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους ανθρώπους των Μπακς και να κάνει μία πρώτη συζήτηση σχετικά με τον κεντρικό ρόλο που θα έχει ο “Greek Freak” στο πλάνο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος το τρέχον καλοκαίρι.

Μπορεί η νυν διοίκηση της ΕΟΚ να είχε χτίσει ήδη μία καλή σχέση με τον οργανισμό των «ελαφιών» από το καλοκαίρι του 2022 (οπότε και ο δύο φορές MVP του ΝΒΑ, είχε φορέσει για τελευταία φορά το εθνόσημο στο Eurobasket), ωστόσο, ο “Kill Bill” είναι σχετικά φρέσκος στο πόστο του προπονητή της «επίσημης αγαπημένης» και έως τώρα δεν είχε την ευκαιρία να έρθει σε δια ζώσης επαφή με τον κορυφαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα και την ομάδα του.

Αυτός θα ήταν και ο βασικός λόγος του ταξιδιού, το οποίο – λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων του Περιστερίου και στην συνέχεια λόγω του τραυματισμού του Αντετοκούνμπο – δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί.

Η πρόωρη επιστροφή του 29χρονου άσου στην Ελλάδα, όμως, σε συνδυασμό με την προσεχή ολοκλήρωση της σεζόν για την ομάδα των δυτικών προαστίων, κατέστησε την επαφή των δύο ανδρών πολύ εύκολη και εφικτή και μετά τις πρώτες τηλεφωνικές συνομιλίες, το ραντεβού κλείστηκε για το βράδυ του Σαββάτου (01/06) με την ευκαιρία και του τελικού του Champions League.

Λίγες ώρες νωρίτερα, μετά από ερώτηση που του έγινε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου του αγώνα Περιστερίου-Ολυμπιακού, ο Βασίλης Σπανούλης δεν είχε διστάσει να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να επιβεβαιώσει την οριστική παρουσία του Γιάννη στο προολυμπιακό τουρνουά.

Όπως γίνεται αντιληπτό στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Αντετοκούνμπο ενημέρωσε τον πρώην συμπαίκτη του στην «επίσημη αγαπημένη» (Eurobasket 2015) και νυν προπονητή του με την «γαλανόλευκη» για την τελευταία σεζόν του στο ΝΒΑ και τον πρόσφατο τραυματισμό του που τον έθεσε νοκ-άουτ στα εφετινά play off (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις και είναι έτοιμος να ξεκινήσει προπονήσεις) και φυσικά δεν τέθηκε θέμα συμμετοχής του ή όχι.

Ο Σπανούλης παρουσίασε στον Γιάννη τα πλάνα του για την δύσκολη μάχη του προολυμπιακού τουρνουά (2-7 Ιουλίου) και συζήτησαν το θέμα της ενσωμάτωσής του στις προπονήσεις των διεθνών.

Βάσει της συμφωνίας του ΝΒΑ με την FIBA, οι NBAers που συμμετέχουν σε Εθνικές ομάδες μπορούν να προπονηθούν μέχρι μάξιμουμ τέσσερις εβδομάδες. Φέτος, λόγω της ύπαρξης δύο διοργανώσεων, το διάστημα αυτό χωρίζεται σε δύο περιόδους.

Κατά συνέπεια, για τις χώρες που θα πάρουν μέρος στα προολυμπιακά τουρνουά που αρχίζουν στις 2 Ιουλίου, οι παίκτες του «μαγικού κόσμου» μπορούν να ακολουθήσουν το προπονητικό πρόγραμμα για δύο εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι ο Αντετοκούνμπο μπορεί να μπει στο γήπεδο από τις 17 Ιούνη και μετά και μέχρι την 1η Ιούλη.

Αν κι εφόσον η Ελλάδα πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για το "Παρίσι 2024"(η 1η φάση του ολυμπιακού τουρνουά θα διεξαχθεί στο προάστιο της Λιλ, Βιλνέβ ντ’ Ασκ), τότε ο Γιάννης θα μπορεί να προπονηθεί από τις 11 Ιούλη και μετά).

Με την διάθεση του Αντετοκούνμπο να βοηθήσει την Εθνική να επιστρέψει στην μεγαλύτερη αθλητική γιορτή του πλανήτη και ο ίδιος να ζήσει για πρώτη φορά το «ολυμπιακό όνειρο», να βρίσκεται στο ζενίθ, το μόνο ζητούμενο πλέον είναι πως θα αντιδράσει το πόδι του όταν θα μπει στο πέντε εναντίον πέντε και στον δυνατό ρυθμό των προπονήσεων με φουλ επαφή και με συνεχείς αλλαγές κατεύθυνσης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα