5 real life λόγοι για να δεις το "MotherFatherSon"

Γιάννης Κονταξής
5 real life λόγοι για να δεις το "MotherFatherSon"
Το νέο σου κόλλημα για αυτό το καλοκαίρι είναι μια δραματική σειρά που έρχεται από το BBC και προσγειώνεται στο COSMOTE TV PLUS.

Πάντα οι οικογενειακές ιστορίες προσφέρονται για μεταφορά στην τηλεοπτική οθόνη. Έχουν ένταση, έχουν σασπένς, έχουν στιγμές που το κοινό ταυτίζεται με τους πρωταγωνιστές. Ιδίως όταν μιλάμε για ιστορίες πλούσιων οικογενειών, τότε το δράμα εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα επίπεδα αφενός γιατί δεν είναι κάτι που συναντάμε εύκολα στον περίγυρό μας και αφετέρου γιατί η υπόθεση μπορεί να είναι κάτι που δεν θα το φανταζόμασταν ποτέ.

Κάπως έτσι είναι και και η σειρά "MotherFatherSon" με πρωταγωνιστή τον Ρίτσαρντ Γκιρ, ο οποίος υποδύεται ένα πραγματικό πρόσωπο, όπως θα δείτε και παρακάτω. Βέβαια, για να καταλάβετε τι εννοούμε για το πως εκτινάσσεται το δράμα μιας σειράς σε δυσθεώρητα επίπεδα, αρκεί να σας παρουσιάσουμε την υπόθεση. Έχουμε και λέμε:

Ο Max (Richard Gere) κατέχει μία από τις πιο σημαντικές αυτοκρατορίες των μέσων ενημέρωσης στον κόσμο και κρατά σκοτεινά μυστικά από όλους. Ο γιος του, Caden (Billy Howle) είναι ο νεώτερος συντάκτης της εφημερίδας "The National Νewspaper", αλλά καταρρέει κάτω από την πίεση των προσδοκιών του πατέρα του και κατευνάζει τον πόνο του με κοκαΐνη και εφήμερο σεξ. Όταν οι υπερβολές του Caden τού προκαλούν ένα τεράστιο εγκεφαλικό επεισόδιο, μένει σαν ανήμπορο παιδί, πολεμώντας για να ξαναφτιάξει τη ζωή του. Για την Kathryn (Helen McCrory), την αποξενωμένη σύζυγο του Max, αυτή είναι μια δεύτερη ευκαιρία να ξαναγίνει μητέρα. Βλέπετε, ήταν μια σεβαστή πρώην δημοσιογράφος που τώρα είναι αποφασισμένη να επανασυνδεθεί με το παιδί της. Καθώς οι δύο γονείς αγωνίζονται για την ψυχή του γιου τους, ένας άλλος αγώνας πρόκειται να αρχίσει. Ο Caden γνωρίζει μυστικά που θα μπορούσαν να διαλύσουν την αυτοκρατορία του πατέρα του. Και η σιωπή του Caden δεν μπορεί να αγοραστεί.

Όπως καταλάβατε λοιπόν, το "MotherFatherSon" έχει όλα εκείνα τα συστατικά που το ώθησαν να γίνει επιτυχία. Αγώνας των media για την απόκρυψη της αλήθειας, αγώνας ενός διαλυμένου παιδιού για την επιβίωση, αγώνας των απόντων γονιών για το παιδί, αγώνας για την αλήθεια που πρέπει να μάθει η χώρα από τα media.

Μέχρι τις 20 Ιουλίου, που η νέα σειρά "MotherFatherSon" θα κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE CINEMA 4 HD, εμείς σας παρουσιάζουμε 5 λόγους που πρέπει να τη βάλετε στη must watch λίστα σας. Α, και μην το ξεχάσουμε: Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα στο On Demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

1. Ο χαρακτήρας του Max είναι βασισμένος στον Rupert Murdoch. Το όνομα Κιθ Ρούπερτ Μέρντοχ αποκλείεται να μην το έχετε ακούσει. Μιλάμε για τον απόλυτο μεγιστάνα των Μ.Μ.Ε. Έχει στην ιδιοκτησία του μια πραγματική μιντιακή αυτοκρατορία από δεκάδες ιστοσελίδες όπως η AskMen και το πασίγνωστο Rotten Tomatoes μέχρι έναν μεγάλο αριθμό εφημερίδων, όπως οι ιστορικές New York Post και The Times. Εννοείται πως δεν λείπει ούτε από το χώρο της τηλεόρασης, με τον αμερικάνικο τηλεοπτικό σταθμό Fox News να κινείται υπό τις διαταγές του. Θεωρείται ένα από τα πρόσωπα που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως -εντάξει, με τόσα media στη διάθεσή του το έχουμε καταλάβει. Α, έχει και μια περιουσία λίγο μεγαλύτερη από 6 δισ. δολάρια και βρίσκεται μέσα στους 120 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Αυτά τα λίγα, που λέτε.

2. Αυτή είναι η πρώτη εμφάνιση του Ρίτσαρντ Γκιρ σε τηλεοπτική σειρά. Αν εξαιρέσουμε ένα πέρασμα από την τηλεοπτική σειρά "Kojak" του 1976, ποτέ ξανά δεν είδαμε τον δημοφιλή ηθοποιό σε τηλεοπτικό ρόλο. Μπορεί οι κυρίες να τον ερωτευτήκατε στο "Pretty Woman", οι σκληροί κύριοι να τον ζηλέψατε στο «Βρόμικες Υποθέσεις» και οι σινεφίλ να τον παραδεχτήκατε λιγάκι στο «Ο κύριος Τίποτα», αλλά μαζί με εσάς, απορούμε και εμείς πως γίνεται να μην να έπρεπε να φτάσει 69 ετών για να παίξει σε τηλεοπτική σειρά ένας από τους πιο πετυχημένους ηθοποιούς του Hollywood.

3. Το φινάλε θα σας «προβληματίσει». Μάλλον έχει γίνει κοινός τόπος για όλες τις σειρές, είτε διαρκούν μία σεζόν είτε δέκα, να έχουν ένα φινάλε που ιντριγκάρει και προκαλεί συζήτηση. Όχι, δεν θα κάνουμε κάποιο spoiler, αλλά αν κάνετε μια «προσεκτική» βόλτα στο hashtag #MotherFatherSon στο Twitter θα δείτε ότι όλος ο κόσμος συζητάει για το τι έγινε στο τέλος. Άλλοι με διθυραμβικά σχόλια και άλλοι με ένα μεγάλο ερωτηματικό να πλανάται πάνω από το κεφάλι τους. Εντάξει, αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να δεις μια σειρά.

4. Είναι παραγωγή του BBC. Αρκεί αυτό από μόνο του; Ναι, αρκεί. Μιλάμε για το BBC, έτσι; Τον τηλεοπτικό οργανισμό που μας έχει χαρίσει το μνημειώδες σουρεάλ αριστούργημα "Monty Python's Flying Circus", τη «Μαύρη Οχιά» με τον πιο απολαυστικά καυστικό Ρόυαν Άτκινσον, το "House of Cards" πριν το αντιγράψουν οι Αμερικάνοι και δεκάδες άλλες σειρές που αποτέλεσαν πυξίδα για τον τρόπο που δομείς μια τηλεοπτική σειρά δίνοντας βάθος στους χαρακτήρες χωρίς να καταφεύγεις μόνο σε θεαματικά κλισέ. Αν οι Άγγλοι ξέρουν να κάνουν ένα πράγμα πολύ καλά, αυτό είναι να δημιουργούν ατμόσφαιρα με βάση τον Άνθρωπο. Σε ένα Hollywood που προσπαθεί ματαίως -ως επί το πλείστον- να σοκάρει μόνο και μόνο για να σοκάρει, το BBC υπενθυμίζει τη σημασία της ειλικρίνειας και της απλότητας.

5. Αφορά τη δύναμη των ΜΜΕ να ελέγχουν τις ζωές μας. Πριν δέκα χρόνια, ίσως χρειαζόταν να το εξηγήσουμε λιγάκι παραπάνω αυτό. Πλέον, με την ταχύτατη διάδοση της πληροφορίας στα social media, την ακατανόητη ροπή του κόσμου να πιστεύει σε fake news, τις χιλιάδες ιστοσελίδες παραγωγής ειδήσεων και περιεχομένου, μάλλον δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά. Ξέρετε ήδη ότι η διαδικτυακή ζωή σας βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση. Ίσως μια σειρά σαν αυτή εδώ να μας κάνει να δώσουμε λίγη περισσότερη βαρύτητα και στην πραγματική ζωή. Ίσως εκεί βρούμε περισσότερες απαντήσεις σε ό,τι απορία μας δημιουργεί το διαδίκτυο.