Σον-Ράιτ Φίλιπς στους Έλληνες φίλους της Σίτι: «Οι οπαδοί κάνουν αυτόν τον σύλλογο ξεχωριστό, θα ήθελα να είμαι στην ομάδα του τρεμπλ»

Σον-Ράιτ Φίλιπς στους Έλληνες φίλους της Σίτι: «Οι οπαδοί κάνουν αυτόν τον σύλλογο ξεχωριστό, θα ήθελα να είμαι στην ομάδα του τρεμπλ»

philipps_hellenic_citizens

bet365

Το Gazzetta βρέθηκε στην εκδήλωση των Hellenic Citizens και της Μάντσεστερ Σίτι στην Αθήνα και σας μεταφέρει όσα συζήτησε ο Σον-Ράιτ Φίλιπς με τους Έλληνες οπαδούς των Πολιτών.

Ίσως οι περισσότεροι ποδοσφαιρόφιλοι να τον θυμούνται ως εκείνον τον βραχύσωμο τύπο με την εκρηκτική ταχύτητα. Οι φίλοι της Μάντσεστερ Σίτι ωστόσο, δίχως αμφιβολία, τον θυμούνται κυρίως ως έναν ποδοσφαιριστή που υπηρέτησε τον σύλλογο και δέθηκε με αυτόν όπως λίγοι.

Ο παλαίμαχος πλέον Σον-Ράιτ Φίλιπς, παρέα με τον Νέντουμ Ονουόα, εξίσου σημναντική προσωπικότητα της Σίτι των 00s’, ακολούθησαν την αποστολή των Πολιτών στην Αθήνα για το ευρωπαϊκό Supercup κόντρα στη Σεβίλλη στο «Γ. Καραϊσκάκης» και μάλιστα έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση των Hellenic Citizens, της λέσχης Ελλήνων οπαδών της ομάδας, την παραμονή του μεγάλου αγώνα.

Εκεί, πόζαραν με Έλληνες και Άγγλους φίλους της ομάδας, υπέγραψαν αυτόγραφα σε φανέλες και άλλα αναμνηστικά και απάντησαν σε ορισμένες ερωτήσεις που τους τέθηκαν από τους φίλους της Σίτι, αυτούς που για τον Φίλιπς δίνουν αξία στον σύλλογο.

«Επί της ουσίας, έχω φύγει από τη Μάντσεστερ Σίτι 12 χρόνια, όμως είμαι εδώ σήμερα και συνεχίζω να ακολουθώ τον σύλλογο για έναν βασικό λόγο: Για τους οπαδούς. Οι οπαδοί της ομάδας είναι αυτοί που την κάνουν ξεχωριστή. Στα 17 μου, η Νότιγχαμ Φόρεστ με άφησε ελεύθερο επειδή ήμουν πολύ μικρόσωμος.. Η Σίτι με αγκάλιασε και έγινε η οικογένειά μου. Το να είσαι οπαδός αυτής της ομάδας έχει κάτι ξεχωριστό, επειδή θυμάσαι όλα αυτά που έχεις περάσει, ξέρεις ότι τίποτα δεν έχει έρθει με ευκολία και χαίρεσαι και την παραμικρή επιτυχία, έχει αξία», δήλωσε ο 41χρονος Άγγλος αναφερόμενος φυσικά και στα τρία τρόπαια του τρεμπλ που οι Πολίτες έφεραν μαζί τους στην Αθήνα και τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ο Φίλιπς υπέγραψε φανέλες και σημαίες των φίλων της Μάντσεστερ Σίτι
Ο Φίλιπς υπέγραψε φανέλες και σημαίες των φίλων της Μάντσεστερ Σίτι

Όταν εκείνος αγωνιζόταν στη Σίτι ήταν δύσκολο να φανταστεί πως αυτή θα έφτανε στο κορυφαίο επίπεδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα, ενώ στην κουβέντα με τους οπαδούς της θυμήθηκε μια μικρή… ανέκδοτη ιστορία της πρώτης μεταγραφής του Σεΐχη Μανσούρ και στάθηκε στο μυστικό της επιτυχίας των Πολιτών.

«Θυμάμαι πως όταν ακούσαμε ότι έρχεται ο Ρομπίνιο σε εμάς, κοιταχτήκαμε μεταξύ μας και μας έπιασαν τα γέλια. Μιλάμε για έναν πασίγνωστο τότε ποδοσφαιριστή, ο οποίος ήρθε στη Σίτι από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ξέραμε ότι ήταν σε ένα άλλο επίπεδο. Δεν θα μπορούσαμε να προβλέψουμε την πορεία του συλλόγου, όμως η στροφή αυτή, η αλλαγή της ιστορίας, ήρθε σταδιακά και δεν οφείλεται μόνο στα χρήματα. Υπήρξαν πολλή δουλειά, προγραμματισμός και καλές αποφάσεις».

Μάλιστα, αν και οι σχέσεις του ίδιου με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν ήταν εν τέλει και οι καλύτερες δυνατές αναγνώρισε πως: «Χωρίς εκείνον δεν θα βρισκόμασταν εδώ που είμαστε σήμερα», ενώ σε σχετική ερώτηση που του έγινε αποκάλυψε πως από όλες τις μυθικές σεζόν των Πολιτών τα τελευταία χρόνια «ζήλεψε» περισσότερο την περυσινή.

«Αν μπορούσα να είμαι μέλος μιας ομάδας, θα επέλεγα σίγουρα αυτή του τρεμπλ. Ήταν μαγικός ο τρόπος με τον οποίον το κατέκτησαν. Εγώ πιστεύω πως στο πρωτάθλημα η Άρσεναλ μας πίεσε πιο πολύ από τη Λίβερπουλ και σίγουρα το να κατακτάς το πρώτο Champions League της ιστορίας και ταυτόχρονα και τα άλλα δύο τρόπαια είναι κάτι μοναδικό», ανέφερε ο Σον – Ράιτ Φίλιπς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα