Γερμανία - Ουγγαρία 2-0: Tην έριξε νοκ άουτ και πήγε στους «16»

germany_hungary_euro2024
Η Γερμανία πέτυχε τη δεύτερη νίκη, επικράτησε 2-0 της Ουγγαρίας και βρίσκεται ήδη στα νοκ άουτ! του EURO 2024.

Η Γερμανία πέτυχε τη δεύτερη νίκη στον όμιλο, αφού μετά την πεντάρα κόντρα στη Σκωτία, επικράτησε και της Ουγγαρίας (2-0). Η οικοδέσποινα είχε ξεσπάσματα στο παιχνίδι της, ο Μουσιάλα και ο Γκουντογκάν βρήκαν δίχτυα και ουσιαστικά η ομάδα του Νάγκελσμαν είναι ήδη στους «16» του EURO 2024.

Ο Μουσιάλα έδειξε τον δρόμο για τη νίκη

Η Γερμανία αναζητούσε νίκη – πρόκριση, η Ουγγαρία δεν θέλησε να... μιμηθεί τους Σκωτσέζους και το παιχνίδι είχε ρυθμό με το... καλημέρα. Ο Χάβερτς ήταν ο πρώτος που απείλησε στο 5ο λεπτό και ο Σομποσζλάι απάντησε με καλό σουτ. Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο, κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα και στο 11' είχαν καλή στιγμή να σκοράρουν, αλλά ο Γκουλάσκι νίκησε τον Χάβερτς. Η πίεση εντάθηκε και στο 22' η Γερμανία άνοιξε το σκορ. Ο Μουσιάλα έκανε την αρχή, ο Γκουντογκάν με το πείσμα του κέρδισε την μπάλα, η μπάλα έφτασε ξανά στον Μουσιάλα, ο οποίος πέτυχε το 1-0.

Ηταν το δεύτερό του στη διοργάνωση, γεγονός που τον έφερε στην πρώτη θέση των σκόρερ. Οι Μαγυάροι θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσα, αλλά ο Μίτελσταντ έδιωξε σωτήρια την προσπάθεια του Σομποσζλάι. Το τελευταίο πεντάλεπτο ανήκε στους Γερμανούς, με τον Μουσιάλα στο 44' να βλέπει την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι. Η Ουγγαρία... πάγωσε προσωρινά την «Stuttgart Arena», όταν ο Σζάλαϊ έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, το τέρμα ακυρώθηκε, αφού δυο συμπαίκτες του ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ο Γκουντογκάν «σφράγισε» τη νίκη

Tο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον ρυθμό του α' μέρος, ήταν πιο κλειστό, γεγονός που βόλεψε τους γηπεδούχους. Ο Γκουλάσκι κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι έχοντας σωστή τοποθέτηση στην προσπάθεια του Κρόος. Η κατοχή έφτασε στο 65% για την ομάδα του Νάγκελσμαν, με τη Γερμανία να κρατά εύκολα το μηδέν και να προσπαθεί να βρει χώρους για ένα δεύτερο τέρμα. Αυτό ήρθε στο 67', όταν από ωραία ανάπτυξη, ο Μίτελεσταντ μοίρασε από αριστερά και ο Γκουντογκάν πέτυχε το 2-0. Επτά γκολ στη φάση των ομίλων για τη Γερμανία, κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ ξανά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η Ουγγαρία δεν μπόρεσε να αντιδράσει, αντίθετα η Γερμανία έψαξε ακόμα ένα γκολ, όμως Κίμιχ και Σανέ δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Η φιλοξενούμενη θα μπορούσε στο 90' να βάλει τη... σπίθα, αλλά ο Κίμιχ έδιωξε στη γραμμή την προσπάθεια του Όρμπαν.


Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρουντιγκερ, Τα, Μίτελσταντ, Άντριχ (72’ Τσαν), Κρόος, Μουσιάλα (72’ Φίριχ), Γκιντογκάν (85’ Ούνταβ), Βιρτς (58’ Σανέ), Χάβερτς (58’ Φιλκρουγκ).

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι, Φιόλα, Ορμπάν, Ντάρνταϊ, Μπόλα (75’ Άνταμ), Α. Νάγκι (64’ Κλεϊνχέισλερ), Σέφερ, Κέρκεζ (75’ Ζ. Νάγκι), Ρ. Σζαλάι (87' Κσόμποθ), Σόμποσζλαϊ, Βάργκα (87' Γκάζνταγκ).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα