EURO 2024, Αγγλία - Σλοβενία: Η ώρα και το κανάλι της μετάδοσης

bellingham_euros
Οι ώρες και τα κανάλια που θα δείξουν τις σημερινές (25/6) ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, για την τελευταία αγωνιστική του 3ου και του 4ου ομίλου του EURO 2024.

Η τελευταία αγωνιστική του 3ου και του 4ου ομίλου του EURO 2024 έφτασε και τη «σκυτάλη» παίρνουν οι ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις Γαλλία - Πολωνία (19:00, ΕΡΤ1 HD), Ολλανδία - Αυστρία (19:00, ΕΡΤ3 HD) και αργότερα στις 22:00, Αγγλία - Σλοβενία (ΕΡΤ1 HD) και Δανία - Σερβία (ΕΡΤ3 HD).

3ος Όμιλος EURO 2024

Βαθμολογία

  1. Αγγλία 4 (2-1)
  2. Δανία 2 (2-2)
  3. Σλοβενία 2 (2-2)
  4. Σερβία 1 (1-2)

Μονόδρομος η νίκη για τους Σλοβένους

Αγγλία και Σλοβενία θα βρεθούν αντιμέτωπες στην Κολωνία και στο γήπεδο «RheinEnergieStadion», για την τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου του EURO 2024. Τα Τρία Λιοντάρια προέρχονται από την ισοπαλία με 1-1 στη Δανία και θα περάσουν στους «16» τερματίζοντας είτε στην 1η είτε στη 2η θέση του ομίλου της αν δεν ηττηθεί από τη Σλοβενία ή στην περίπτωση που η Δανία δεν επικρατήσει της Σερβίας.

Σε περίπτωση που νικήσουν τους Σλοβένους ή δεν επικρατήσει η Δανία ή στην περίπτωση που το πράξουν τόσο εκείνοι όσο και οι Σκανδιναβοί το πετύχουν με την ίδια έκταση στο σκορ, ώστε να εξακολουθούν να διαθέτουν καλύτερο goal average και να μην χρησιμοποιηθούν τα άλλα κριτήρια ισοβαθμίας. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως ενδέχεται να «κατρακυλήσουν» στην 3η θέση, οπότε και πρέπει να περιμένουν τους άλλους «ομολόγους» τους στα group. Σε περίπτωση που χάσουν από τη Σλοβενία και παράλληλα η Δανία επικρατήσει της Σερβίας.

Από την άλλη πλευρά, η Σλοβενία προέρχεται από την ισοπαλία με 1-1 κόντρα στη Σερβία και δύναται να τερματίσει από 1η μέχρι και 4η. Συγκεκριμένα, για να περάσουν οι Σλοβένοι στους «16» θα πρέπει να νικήσουν την Αγγλία. Αν θα τερματίσουν 1οι ή 2οι θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα, όπου με μη επικράτηση της Δανίας θα κόψει σίγουρα πρώτη το νήμα, ενώ σε ενδεχόμενη και δική της νίκη τον... λόγο θα «έχουν» το goal average τους, οι επιθέσεις τους κτλ.

Την ίδια στιγμή σε περίπτωση που η Δανία επικρατήσει της Σερβίας, τότε η Σλοβενία θα είναι μίνιμουμ 3η, ενώ σε περίπτωση που χάσει και οι Σέρβοι έρθουν ισόπαλοι όλα θα εξαρτηθούν από την έκταση της ήττας της. Εφόσον θα είναι με δύο ή και περισσότερα γκολ τότε θα «κατρακυλήσει» ουραγός, όπως και εάν συμβεί μόνο με ένα αλλά οι Σέρβοι «πάρουν» το κριτήριο της μεταξύ τους καλύτερης επίθεσης.

Η προϊστορία

Αυτή θα είναι μόλις η δεύτερη αναμέτρηση της Αγγλίας και της Σλοβενίας σε μεγάλη διοργάνωση, με τα Τρία Λιοντάρια να επικρατούν με 1-0 στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010.

Ωστόσο, η ομάδα του Σάουθγκεϊτ «τρέχει» ένα τρομερό αήττητο ρεκόρ, καθώς η Σλοβενία δεν έχει νικήσει σε κανένα από τα έξι παιχνίδια της με την Αγγλία σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμός μια ισοπαλία και πέντε ήττες. Μόνο απέναντι στην Ελλάδα και τη Δανία στον Γ' όμιλο, η Σλοβενία έχει αντιμετωπίσει μια ομάδα περισσότερες φορές (και οι δύο επτά) χωρίς να έχει επικρατήσει σε κανένα παιχνίδι.

Πιθανές ενδεκάδες

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ), 4-2-3-1: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέι, Τρίπιερ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ράις, Σάκα, Μπέλινγκχαμ, Φόντεν, Κέιν
Σλοβενία (Ματίαζ Κεκ), 4-4-2: Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Ντιρκούσιτς, Μπιγιόλ, Γιάνζα, Στογιάνοβιτς, Τσέριν, Έλσνικ, Μλάκαρ, Σπόραρ, Σέσκο

Για την πρόκριση στους «16» Δανία και Σερβία

Σε έναν όμιλο που όλα μπορούν να συμβούν, Δανία και Σερβία θα τεθούν αντιμέτωπες στο Μόναχο και την «Allianz Arena» για την τρίτη αγωνιστική του 3ου ομίλου του EURO 2024. Οι Δανοί προέρχονται από την ισοπαλία με σκορ 1-1 κόντρα στην Αγγλία, το ίδιο και οι Σέρβοι που ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 απέναντι στη Σλοβενία.

Η Δανία για να πατήσει κορυφή πρέπει να νικήσει εκείνη και η Σερβία ή εφόσον η Αγγλία έρθει ισόπαλη με την ομάδα του Κεκ τότε είτε να επικρατήσει της Σλοβενίας με δύο τέρματα διαφορά, είτε να πετύχει στο δικό της ματς έστω ένα παραπάνω γκολ από ότι οι Αγγλοι.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, δεν μπορεί να τερματίσει την κορυφή καθώς υστερεί στην ισοβαθμία με την Αγγλία, όμως παραμένει στο «κυνήγι» της απευθείας πρόκρισης. Εφόσον λοιπόν νικήσει τη Δανία και η Αγγλία δεν χάσει από τη Σλοβενία θα τερματίσει 2η, ενώ ευρύτερα εάν κερδίσει θα είναι μεταξύ 2-3.

Η προϊστορία

Όσον αφορά τη μεταξύ τους προϊστορία, η Δανία έχει επικρατήσει και τους τρεις αγώνες εναντίον της Σερβίας από το 2006 και μετά (8 γκολ υπέρ, 1 κατά). Η μόνη προηγούμενη συνάντηση των Δανών με τη Σερβία ή τη Γιουγκοσλαβία σε μεγάλο τουρνουά ήταν στο EURO 1984. Τότε οι Δανοί νίκησαν τη Γιουγκοσλαβία με 5-0 στη φάση των ομίλων.

Η τελευταία τους χρονικά συνάντηση ήταν τον Μάρτιο του 2022, με τη Δανία να επικρατεί σε φιλικό με 3-0 στην Κοπεγχάγη. Οι Γιόακιμ Μέλε, Γιάσπερ Λίντστρομ και Κρίστιαν Έρικσεν βρήκαν δίχτυα για τους γηπεδούχους.

Πιθανές ενδεκάδες

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ), 3-4-1-2: Σμάιχελ, Άντερσεν, Κρίστενσεν, Βεστεργκάαρντ, Μπα, Χιούλμαντ, Χόιμπιεργκ, Κρίστιανσεν, Βιντ, Έρικσεν, Χόιλουντ
Σερβία (Ντράγκαν Στοϊκοβιτς), 3-4-2-1: Ραϊκοβιτς, Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς, Ίλιτς, Λούκιτς, Μλαντένοβιτς, Τάντιτς, Βλάχοβιτς, Μίτροβιτς

4ος Όμιλος EURO 2024

Βαθμολογία

  1. Ολλανδία 4 (2-1)
  2. Γαλλία 4 (1-0)
  3. Αυστρία 3 (3-2)
  4. Πολωνία 0 (2-5)

Η τύχη στα... πόδια των Ολλανδών

Ολλανδία και Αυστρία θα βρεθούν αντιμέτωπες στο Βερολίνο και το «Olympiastadion», με τους Οράνιε να κρατούν την τύχη στα... πόδια τους, καθώς μπορούν να τερματίσουν από 1οι μέχρι και 3οι και έτσι η αναμέτρηση του φινάλε έχει για εκείνους μεγάλο ενδιαφέρον. Οι Ολλανδοί προέρχονται από τη «λευκή ισοπαλία» απέναντι στη Γαλλία, ενώ οι Αυστριακοί από την εμφατική νίκη με 3-1 κόντρα στην Πολωνία.

Στα της κορυφής τώρα όπου και βρίσκονται, για να παραμείνουν... χαλαροί χρειάζονται καλύτερο αποτέλεσμα από τη Γαλλία. Επειδή όμως θα προσέξετε πως οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές, κάθε γκολ που θα πετυχαίνεται ή και θα χάνεται στα παιχνίδια τους ενδέχεται να κρίνει την πρωτιά στο τέλος της ημέρας.

Στην αντίπερα όχθη, η Αυστρία «κυνηγά» τις δύο πρώτες θέσεις και συνάμα ενδέχεται να τερματίσει και 3η, όμως βρίσκεται σε πιο δυσχερή κατάσταση σε σχέση με Ολλανδία και Γαλλία. Σε περίπτωση που επικρατήσει των Οράνιε θα βρεθεί αυτόματα στα νοκ άουτ και απλά θα περιμένει το αποτέλεσμα της Γαλλίας για να δει αν θα είναι 1η ή 2η, ανάλογα δηλαδή με το αν θα νικήσουν ή όχι οι Μπλε. Στην περίπτωση όμως που δεν επικρατήσει τότε ότι κι αν συμβεί θα είναι 3η και θα συνεχίσει στο τουρνουά ανάλογα με το αν θα συμπεριληφθεί ή όχι στις τέσσερις καλύτερες «τρίτες» του EURO 2024.

Η προϊστορία

H Αυστρία έχει ηττηθεί στα τελευταία επτά παιχνίδια της εναντίον της Ολλανδίας και είναι το μεγαλύτερο σερί ηττών που έχει υποστεί από έναν αντίπαλο. Η τελευταία νίκη των Αυστριακών ήταν τον Μάιο του 1990 σε φιλικό στη Βιέννη (3-2).

Η Ολλανδία έχει επικρατήσει στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις της με την Αυστρία σε μεγάλες διοργανώσεις, κερδίζοντας με 5-1 στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978 και με 2-0 στο EURO 2020. Μέμφις Ντεπάι και Ντάμφρις σκόραραν στην τελευταία νίκη των Οράνιε επί των Αυστριακών το 2021.

Πιθανές ενδεκάδες

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν), 4-2-3-1: Φερμπρούγκεν, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ, Σούτεν, Ρέιντερς, Φρίμπονγκ, Σίμονς, Γκάκπο, Ντεπάι
Αυστρία (Ραλφ Ράνγκνικ), 4-2-3-1: Πεντς, Ποσχ, Ντάνσο, Λίνχαρτ, Μουένε, Σέιβαλντ, Γκρίλιτς, Μπαουμγκάρτνερ, Λάιμερ, Σάμπιτζερ, Αρναούτοβιτς

Νίκη και μόνο νίκη για τη Γαλλία

Η Γαλλία θα αντιμετωπίσει την Πολωνία στη Βεστφαλία και το «Signal Iduna Park», με τους Μπλε να θέλουν μόνο τη νίκη απέναντι στους «αδιάφορους» Πολωνούς. Για την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν ισχύει ό,τι ισχύει και για την Ολλανδία, αφού επίσης μπορεί να τερματίσει από 1η μέχρι και 3η.

Πάντως θα είναι σίγουρα στους «16» εάν δεν χάσει από την Πολωνία ή στην περίπτωση που δεν επικρατήσει η Αυστρία της Ολλανδίας. Για να έρθει 1η θα πρέπει να νικήσει και να μην πράξουν κάτι ανάλογο οι Οράνιε, β) Αν φέρει το ίδιο πλην ήττας αποτέλεσμα με την Ολλανδία και της «πάρει» την ισοβαθμία με τον τρόπο που σας μεταφέραμε παραπάνω, στο δικό της κομμάτι.

Πώς έρχεται 2η: α) Αν νικήσει τόσο εκείνη όσο και η Ολλανδία, αλλά δεν της «πάρει» την ισοβαθμία, β) Αν φέρει το ίδιο πλην νίκης αποτέλεσμα με την Ολλανδία και της «πάρει» την ισοβαθμία. γ) Αν νικήσει η Αυστρία και εκείνη ή έρθει ισόπαλη ή ηττηθεί αλλά «πάρει» την ισοβαθμία από την Ολλανδία. Πώς έρχεται 3η: α) Αν χάσει τόσο εκείνη όσο και η Ολλανδία και δεν της «πάρει» τη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Όσον αφορά την Πολωνία, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να βρεθεί στη φάση των «16», καθώς θα τερματίσει στην 4η θέση του ομίλου και λόγω των δύο ηττών που μετρά απώλεσε και το «μαξιλαράκι» που υπάρχει μέσω των τεσσάρων καλύτερων τρίτων.

Η προϊστορία

Αυτή θα είναι η τρίτη συνάντηση ανάμεσα στη Γαλλία και την Πολωνία σε μεγάλη διοργάνωση και η πρώτη σε EURO. Η Πολωνία επικράτησε των Γάλλων στον αγώνα για την τρίτη θέση στα play off με 3-2 στο Mundial του 1982, ενώ οι Μπλε νίκησαν με 3-1 στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, που ήταν η τελευταία τους χρονικά συνάντηση σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Γαλλία είναι αήττητη στις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις της με την Πολωνία σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό τέσσερις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, από την ήττα στο φιλικό με 4-0 τον Αύγουστο του 1982.

Πιθανές ενδεκάδες

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν), 4-4-1-1: Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντέζ, Ντεμπελέ, Καντέ, Τσουαμενί, Ραμπιό, Γκριεζμάν, Τουράμ
Πολωνία (Μίχαελ Πρόμπιερζ), 3-5-2: Σέζνι, Μπέντναρεκ, Νταβιντόβιτς, Κίβιορ, Φρανκόφσκι, Ζιελίνσκι, Σλιζ, Πιοτρόφσκι, Ζαλέφσκι, Λεβαντόφσκι, Μπούκσα

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα