Ομόνοια - Φέχερβαρ 1-0: «Μονόλογος» Στεπίνσκι και προβάδισμα πρόκρισης για τους Πράσινους

Ομόνοια - Φέχερβαρ 1-0: «Μονόλογος» Στεπίνσκι και προβάδισμα πρόκρισης για τους Πράσινους

Newsroom
Με... πρωτεργάτη τον Στεπίνσκι, οι Πράσινοι του Νταμπράουσκας πήραν μία εξαιρετικά σημαντική εντός έδρας νίκη με 1-0 κόντρα στη Φέχερβαρ, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τον γ' προκριματικό του Conference League (8/8).

Μπορεί να είναι όλα ανοιχτά στη ρεβάνς, μπορεί το 1-0 να είναι ρευστό, ωστόσο η εμφάνιση των παικτών του Νταμπράουσκας απέναντι στη Φέχερβαρ έδωσε υποσχέσεις και αναπτέρωσε τις ελπίδες των Πρασίνων για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League.

Η Ομόνοια, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάριους Στεπίνσκι πήρε τη νίκη, με ένα σκορ που την αδικούσε, καθώς υπήρξε ανώτερη των αντιπάλων της καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Πλέον, έχει στραμμένο το βλέμμα της στο παιχνίδι της 14ης Αυγούστου.

Ο Στεπίνσκι έκανε... άνω κάτω την άμυνα των Ούγγρων.

Φοβερό πρώτο ημίχρονο για τους παίκτες του Νταμπράουσκας, οι οποίοι είχαν επιβάλει την κυριαρχία τους και δεν άφηναν χώρους στους αντιπάλους ώστε να αναπτυχθούν και να εκδηλώσουν τις επιθέσεις τους.

Σε ρόλο οδηγού ο Στεπίνσκι έκανε τα πάντα στο επιθετικό τρίτο από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Στο 8' δοκίμασε να σκοράρει από κοντά, αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ μόλις ένα λεπτό αργότερα σπατάλησε ακόμα μία ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Όσο ο χρόνος περνούσε, τόσο περισσότερο πίεζε η Ομόνοια χωρίς όμως να έχει μετατρέψει την ανωτερότητά της σε γκολ.

Στο 34', ο Χαμάς από τα αριστερά έβγαλε μια φοβερή μπαλιά προς το κέντρο της περιοχής, ο Στεπίνσκι έπιασε κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά και εκτός εστίας.

Οι Πράσινοι έψαχναν το γκολ μέχρι τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους και παραλίγο να το πετύχουν στο 45+2' Ο Σεμέδο επιχείρησε ένα πολύ δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, βρήκε όμως σε ετοιμότητα τον Τοθ που επενέβη και κράτησε το σκορ στο 0-0.

Εξιλέωση Στεπίνσκι και πλεονέκτημα στη ρεβάνς

Η εικόνα του ματς στην επανάληψη ήταν η ίδια με εκείνη του πρώτου μέρους, με την Ομόνοια να είναι ανώτερη και να πολιορκεί την περιοχή του Τοθ.

Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων ήταν καθοριστικός, σταματώντας αποτελεσματικά οποιαδήποτε απειλή από πλευράς των Πρασίνων. Μόνο ο Στεπίνσκι κατάφερε να τον κάνει να «λυγίσει», κάνοντας το 1-0 στο 60ο λεπτό.

O Πολωνός εξιλεώθηκε για τις χαμένες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με ένα γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή.

Από εκείνο το σημείο του αγώνα, οι Ούγγροι ανέβασαν τους ρυθμούς τους και άρχισαν να βάζουν δύσκολα στον Φαμπιάνο, που σε κάθε περίπτωση είχε την απάντηση.

Μέχρι τα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Νταμπράουσκας εξακολουθούσαν να πιέζουν για ένα δεύτερο γκολ, ώστε να είναι πιο άνετοι στη ρεβάνς, οι Κακουλλής και Ατζίλι όμως δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα στις καθυστερήσεις, με το τελικό σκορ να μένει στο 1-0.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Ομόνοια: Φαμπιάνο, Ντιούνκου (81′ Λανγκ), Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς, Μάριτς, Εράκοβιτς (88′ Κούσουλος), Εβάντρο (71′ Χάμπος), Σίμιτς (88′ Ατζίλι), Σεμέδο, Στεπίνσκι (81′ Κακουλλής).

Φέχερβαρ: Τοθ, Μέλνικ, Σεραφίμοφ, Λάρσεν, Σπάντλερ (46′ Μιλίτσεβιτς), Τσονγβάι, Μπέντι (61′ Χούζτι), Κατόνα (66′ Χόλεντερ), Μ. Κόβατς (46′ Πέτο), Κρίστενσεν, Γκράντισαρ (76′ Μπάμπος).

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / SAKIS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα