Φέχερβαρ - Ομόνοια 0-2: «Ομόνοια αιώνια» και πρόκριση στα Playoff του Conference League (vid)

Φέχερβαρ - Ομόνοια 0-2: «Ομόνοια αιώνια» και πρόκριση στα Playoff του Conference League (vid)

Με μια κυριαρχική εμφάνιση σε όλους τους τομείς, η Ομόνοια έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και πήρε την πρόκριση για τα Playoff του Europa Conference League, επικρατώντας με σκορ 2-0 της Φέχερβαρ.

Μετά την επικράτηση στο ΓΣΠ, η Ομόνοια κλήθηκε να παρουσιάσει τον ίδιο ή και ακόμα καλύτερο (αποτελεσματικότερο ίσως) χαρακτήρα στην ρεβάνς της Ουγγαρίας με αντίπαλο την Φέχερβαρ εάν ήθελε να κλειδώσει την πρόκριση στα Playoff του Europa Conference League.

Ο επαναληπτικός επρόκειτο να είναι εξαρχής μια πολύπλοκη υπόθεση, με τον αντίπαλο σε μειονεκτική θέση, μη έχοντας το οτιδήποτε να χάσει. Το Τριφύλλι ήθελε...«την συνταγή» του πρώτου αγώνα για να μην αγχωθεί σε κανένα σημείο του ματς.

«Πράσινη κυριαρχία στην Ουγγαρία»

Για αυτό και ξεκίνησε το παιχνίδι επιφυλακτικά, αποσκοπώντας να εξασφαλίσει αρχικά την αμυντική σταθερότητά της και έπειτα να κοιτάξει το επιθετικό πλάνο. Ο έλεγχος της μεσαίας γραμμής αποτέλεσε βασικό μέλημα του Κόουτς Νταμπράουσκας. Ο νευραλγικός αυτός χώρος πιθανώς να αποτελούσε το κλειδί στην αναμέτρηση. Το 4-2-3-1 που έστησε την ομάδα του ο Λιθουανός τεχνικός αποσκοπούσε σε ακριβώς αυτό το σκοπό.

Στο 5ο λεπτό, η Ομόνοια απέστειλε «προειδοποιητική βολή». Ο Χαμάς εκτέλεσε φάουλ απευθείας, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να διώξει με υπερένταση, ενώ στη συνέχεια της φάσης είπε άλλο ένα εμφατικό «όχι», σε πλασέ του Εράκοβιτς διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Το Τριφύλλι από νωρίς έδειξε ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να διατηρήσει παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση λόγω του προβαδίσματος που είχε.

Στο 13' η Ομόνοια ξαναείχε μπαράζ ευκαιριών, αυτή τη φορά με τον Στεπίνσκι να σεντράρει σε κόντρα επίθεση, τον Σίμιτς να παίρνει την κεφαλιά και τον Τοθ να ξαναδιώχνει σε κόρνερ. Κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ο Χαμάς και ο Παναγιώτου με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής, έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι. Απόλυτη κυριαρχία από την ομάδα της Λευκωσίας, που δεν μετουσιώθηκε σε γκολ ωστόσο.

Από εκείνο το στάδιο και έπειτα η Φέχερβαρ ανέβασε μέτρα και άρχισε να διαχειρίζεται περισσότερο τον ρυθμό, δίχως ωστόσο να προκαλεί κάποια ιδιαίτερη απειλή για τον Φαμπιάνο. Ωστόσο, οι παίχτες του Νταμπράουσκας είχαν άλλη άποψη για την εξέλιξη.

Στο 28ο λεπτό, Αλιούμ, Μάριτς και Σίμιτς αντάλλαξαν εντυπωσιακά, πάσες ακριβείας εντός περιοχής και σέρβιραν τον Γουίλι Σεμέδο, ο οποίος προ κενής εστίας έκανε εύκολα το 1-0, το οποίο πανηγύρισε έντονα. Ένα γκολ, το οποίο αποτελεί τον ορισμό της ομαδικής συνεργασίας και ενέργειας. Έτσι η Ομόνοια απέκτησε ισχυρότατο αβαντάζ πρόκρισης μέσα στην Ουγγαρία.

Στο 36', ο Σεμέδο, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ έπειτα από κεφαλιά πάσα του Στεπίνσκι., όμως αντί να εκτελέσει, προσπάθησε να προσπεράσει τον Τοθ, με τον κίπερ των Ούγγρων να του «μαζεύει» τη μπάλα μέσα από τα πόδια. Η αμυντική εξίσωση του Νταμπράουσκας, αποτέλεσε άλυτο πρόβλημα για την Φέχερβαρ, η οποία δυσκολευόταν αφόρητα να δημιουργήσει και να απειλήσει, μένοντας αρκούμενη στην ανούσια κατοχή.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε κατά αυτόν τον τρόπο, με το Τριφύλλι να βρίσκεται με το ένα πόδι στα Playoff του Conference League.

Χωρίς ανησυχία η πρόκριση

Στο δεύτερο 45λεπτο, η Ομόνοια συνέχισε σε ακριβώς το ίδιο τέμπο που σταμάτησε. Ήλεγχε απόλυτα τον ρυθμό και όλο το παιχνίδι πέρναγε από το δικό της χέρι. Από το 52ο λεπτό και έπειτα όμως, η Φέχερβαρ ανέβασε ρυθμούς και προσπάθησε να σκοράρει ώστε να ξαναμπεί στην υπόθεση πρόκριση.

Ο Χαραλάμπους που μπήκε στο παιχνίδι αντί για τον Αλιούμ έδωσε νέα πνοή τόσο στον άξονα όσο και στα άκρα των φιλοξενούμενων. Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, οι συνθήκες δεν εμφάνισαν την οποιαδήποτε αλλαγή. Μπορεί οι γηπεδούχοι να ανέβασαν μέτρα την ομάδα τους, κάτι τέτοιο όμως μέχρι ενός σημείου δεν οδηγούσε ούτε σε ευκαιρίες ούτε σε απειλές.

Ο Στεφανέλι στο 71ο λεπτό σούταρε, με την μπάλα να σκάει και τον Φαμπιάνο να χρειάζεται πρώτη φορά να δηλώσει «παρών» απόψε.

Στο 89ο λεπτό, ο Χαραλάμπους παραλίγο να σκοράρει, ωστόσο ο Τόθ πάλι είπε όχι στους παίκτες της Ομόνοιας. Το ίδιο σενάριο με τους ίδιους ποδοσφαιριστές επαναλήφθηκε και δυο λεπτά αργότερα. Και ο Σίμιτς προσπάθησε στο 93' να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος πραγματικά πάλευε μόνος του να κρατήσει την ομάδα ζωντανή, δίχως ελπίδες.

Στο 96ο λεπτό ο Κακουλλής έδωσε το ιδανικό τέλος στο παιχνίδι, μαζεύοντας το ριμπάουντ από σουτ του εξαιρετικού Χαραλάμπους γράφοντας το 0-2. Ένα γκολ που πιθανώς και ο ίδιος ήθελε πάρα πολύ!

Δίχως άλλες συγκινήσεις ολοκληρώθηκε ο αγώνας, με την Ομόνοια να κλειδώνει εμφατικά την παρουσία της. στα Playoff του Europa Conference League!

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / CHARA SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα