Τι έκανε ο Ολυμπιακός τις 3 άλλες φορές που βρέθηκε στην Ευρώπη στην ίδια θέση με σήμερα

Τι έκανε ο Ολυμπιακός τις 3 άλλες φορές που βρέθηκε στην Ευρώπη στην ίδια θέση με σήμερα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει με το δικό του τρόπο το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Ναντ.

Αντί προλόγου: Είδα μία φωτογραφία από προπόνηση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στο γυμναστήριο του Ρέντη. Ο Χουάνγκ ήταν με μάσκα-όπως πρέπει κι εκεί ο Κορεάτης.

Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι το αποψινό για τον Ολυμπιακό. Βλέπετε μας είχε καλομάθει και τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι πραγματικά πολύ σπάνιο, να έφτασε η τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων και να μην έχει ο ίδιος βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Η πιο πρόσφατη κάπως ανάλογη περίπτωση ήταν το 2017, τότε που έπαιζε για το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Γιουβέντους κι έχασε 0-2 μέσα σε ένα σχεδόν κατάμεστο Καραϊσκάκη, με την πρωταθλήτρια Ιταλίας επίσης βαθμολογικά αδιάφορη (2η στον όμιλο). Για να βρούμε άλλο τέτοιο αγώνα πρέπει να πάμε πίσω στο 2005 και στο 1997, στο Ολυμπιακός-Ρεάλ (2-1) στο Καραϊσκάκη και στο Ολυμπιακός-Ρόζενμποργκ (2-2) στο ΟΑΚΑ, αντίστοιχα. Η Ρεάλ ήταν κι εκείνη βαθμολογικά αδιάφορη (2η στον όμιλο). Η Ρόζενμποργκ, όμως, με διπλό έπαιρνε την πρόκριση στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ο Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει στο 89’ με ένα φάουλ του Τζόρτζεβιτς.

Η σωστή αντιμετώπιση του αποψινού αγώνα πρέπει να είναι μία ανάλογη με εκείνη των δύο τελευταίων αγώνων (με Ρεάλ και Ρόζενμποργκ) κι όχι του πιο πρόσφατου (με Γιουβέντους). Όσο κι αν οι συνθήκες είναι διαφορετικές: Ο Ολυμπιακός τότε μετά τη Ρόζενμποργκ είχε εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο, μετά τη Ρεάλ είχε επίσης εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Λάρισα και μετά τη Γιουβέντους είχε εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό. Τώρα, είναι κάτι εντελώς άλλο, με τον Ολυμπιακό να δίνει ντέρμπι με τον ΠΑΟ και δη μέσα στη Λεωφόρο, κάτω από βαθμολογικές συνθήκες πολύ επώδυνες.

Νομίζω ότι ο Μίτσελ έχει πάρει μία δύσκολη, αλλά σωστή απόφαση να παίξει απόψε με όσους δεν έπαιξαν βασικοί στους τελευταίους αγώνες του Ολυμπιακού, αφού βλέπει ότι σε κάθε αγώνα η ομάδα του έχει τραυματίες: Μόνο στο παιχνίδι της Κυριακής με τη Λαμία βγήκαν νοκ άουτ ο Μπα, ο Βαλμπουενά κι ο Μπιέλ (ο Ισπανός στο 94΄, σε ένα μαρκάρισμα του Νούνιες στο οποίο δεν δόθηκε καν φάουλ)!!! Με την Φράιμπουργκ ήταν ο Γκάρι Ροντρίγκες. Με τον Παναιτωλικό ο Παπασταθόπουλος. Στα τρία τελευταία παιχνίδια πέντε τραυματίες!

oly

Επιπλέον οι παίκτες που θα παίξουν σήμερα έχουν μεγαλύτερο κίνητρο από αυτούς που θα έπαιζαν και σήμερα και την Κυριακή με τον ΠΑΟ, καθώς οι τελευταίοι θα είχαν αναπόφευκτα το μυαλό τους και στο ντέρμπι. Ενώ οι υπόλοιποι θα έχουν την πρόκληση, και δη κόντρα σε μία ομάδα του γαλλικού πρωταθλήματος, να αποδείξουν πράγματα. Πολύ ορθά τους είπε ο Μίτσελ, «βγάλτε με λάθος που δεν σας υπολογίζω». Και ξέρετε τι νομίζω εγώ; Όποιοι παίξουν πραγματικά καλά σήμερα στο ευρωπαϊκό παιχνίδι, θα μπουν στο κόλπο της ενδεκάδας κι ενόψει του ντέρμπι.

Όλα αυτά, μαζί φυσικά με το να είναι με μεγαλύτερη φρεσκάδα οι βασικοί την Κυριακή αποφεύγοντας την φθορά ενός αγώνα για το Γιουρόπα Λιγκ, είναι βεβαίως η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη αφορά το ενδεχόμενο να στραβώσει το παιχνίδι με τη Ναντ με καμία ήττα, πόσο δε μάλλον με καμία «άσχημη» ήττα, κάτι που όπως και να το κάνουμε δεν θα είναι υπέρ της ψυχολογίας της ομάδας για την επίσκεψη στη Λεωφόρο. Δυστυχώς μάλιστα ο Ολυμπιακός φέτος μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες ήττες ακριβώς μέσα στο Καραϊσκάκη (από Μακάμπι 0-4, από Φράιμπουργκ 0-3, από Γκαραμπάγκ 0-3)…

Πού θέλω να καταλήξω: το παιχνίδι με τη Ναντ δεν είναι απλά μία ευκαιρία για τους παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής να «δείξουν» και να μπουν στο πλάνο του προπονητή. Είναι ένα ευρωπαϊκό ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός θέλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όπερ σημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να είναι «σκυλιά» σε κάθε μονομαχία, σε κάθε διεκδίκηση. Πρέπει να τρέξουν πολύ και να καταθέσουν όχι μόνο ποιότητα, αλλά και αποφασιστικότητα και εξυπνάδα.

boiler

Για παράδειγμα, ο Μπόουλερ με τον Αμπού Καμαρά είχαν ανασταλτικές «συμπεριφορές» που στοίχισαν γκολ στον Ολυμπιακό, ο πρώτος με την Φράιμπουργκ κι ο δεύτερος με τη Ναντ…Ο Ουί Τζο έχει συνδέσει την παρουσία του με το αρνητικό ρεκόρ να μην έχει σκοράρει η ομάδα και στα πέντε παιχνίδια στα οποία έπαιξε αυτός σέντερ φορ…Ο Μπουχαλάκης με τον Κούντε, με βάση την εμπειρία και την αξία τους, δεν ήταν το κεντρικό δίδυμο που έπρεπε στα χαφ, παρότι έπαιξαν μαζί κι αυτοί σε πέντε αγώνες…Ο Ρέτσος είχε αδράνειες και αποτυχημένες επεμβάσεις που κόστισαν και στο ματς με την Ναντ και τις προάλλες με την Φράιμπουργκ… Ο Βρουσάι κάνει καλές κινήσεις μπροστά, αλλά δεν έχει τελειώσει καμία…Ο Τζολάκης μπήκε στο ματς με την Γκαραμπάγκ τόσο τρακαρισμένος που στα πρώτα 10 δευτερόλεπτα έδωσε πάσα σε αντίπαλο έξω από την περιοχή του…

Περιμένουμε βελτίωση απ΄όλους αυτούς, περιμένουμε από τον Καλογερόπουλο να βγάλει εικόνα σαν του Ντόη, έστω κι αν είναι ενάμιση χρόνο μικρότερος, περιμένουμε από τον Ανδρούτσο (έχει να παίξει βασικός στην Ευρώπη από εκείνη τη ρεβάνς με τη Λούντογκορετς στα πέναλτι) κατάθεση ψυχής και γενικά κι απ΄όποιους μπουν αλλαγή να τα δώσουν όλα, ώστε ο Ολυμπιακός να φύγει με ψηλά το κεφάλι από το Γιουρόπα Λιγκ.

Έτσι θα είναι όλοι κερδισμένοι, κι ο σύλλογος κι οι ποδοσφαιριστές.

Άσχετο: Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν οι φήμες για τις οικονομικές απολαβές του Πέδρο Μαρτίνς στην Αλ Γκαράφα. Ο Πορτογάλος πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, μαζί κι οι συνεργάτες του, θα βάλουν συνολικά στο λογαριασμό τους 650 χιλ. Ευρώ έως το καλοκαίρι του 2023. Κι αν συνεχίσουν και τη σεζόν 2023-23 θα πάρουν άλλο 1,5 εκ. Ευρώ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.