Ολυμπιακός: Ο Μαντί Καμαρά είναι ο απόλυτος «στρατιώτης» του Μαρτίνεθ με 12 συμμετοχές στα πρώτα 12 ματς! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ο Μαντί με τον Μαρτίνεθ

bet365

Ο Αφρικανός διεθνής χαφ είναι πρώτος στην ιεραρχία των αγωνιστικών προτιμήσεων του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και από τους λίγους παίκτες που έχουν παίξει 12 φορές στα 12 πρώτα φετινά ματς του Ολυμπιακού! ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΜΠΑΤΣΚΑ ΤΟΠΟΛΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΜΑΡΑΣ.

Το σύνολο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει δώσει μέχρι στιγμής φέτος, τη σεζόν 2023-2024 12 αναμετρήσεις. Επτά αγώνες λοιπόν για τον Ολυμπιακό για τη Stoiximan Super League 1 συν τις αναμετρήσεις στην Ευρώπη, πέντε τον αριθμό: τέσσερις για την προκριματική διαδικασία και έναν για τη φάση των ομίλων του Europa League.

Υπάρχουν παίκτες που έχουν σε αυτό το διάστημα 12 στα 12; Και όμως υπάρχουν και ένα βασικότατο στέλεχος που έχει 12 στα 12 είναι ο Μαντί Καμαρά. Ο έμπειρος και διεθνής χαφ που στη διάρκεια του καλοκαιριού υπήρξε ένα ερωτηματικό για τους Πειραιώτες και το εάν θα συνέχιζε φέτος στο Λιμάνι. Ο ιδιαίτερα έμπειρος πια μέσος που θα είναι στα βασικά πλάνα του Ολυμπιακού και για το εκτός έδρας αγώνα με τη Μπάτσκα Τόπολα.

Ο 26χρονος μέσος - που μπορεί να παίξει εξάρι και οκτάρι και επί Μαρτίνς έχει... δοκιμαστεί ακόμα και ως δεκάρι - έχει με τη φανέλα του Ολυμπιακού τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλον σύλλογο στην καριέρα του: 193 ματς με 20 γκολ και 14 ασίστ. Στον φετινό Ολυμπιακό είναι εκ των ελάχιστων παικτών με 12 συμμετοχές, έχοντας σε αυτές 1 γκολ και 1 ασίστ.

Ο διεθνής μέσος είχε γκολ με τον Ατρόμητο και ασίστ στον Φορτούνη στο εντός έδρας 3-1 με τη Τσουκαρίτσκι. Ένας Μαντί Καμαρά που τα περισσότερα παιχνίδια στην καριέρα του τα είχε κάνει με τον Πέδρο Μαρτίνς (180 τον αριθμό).

Έχει 51 αγώνες με τον Πανταλονί, 21 με τον Μουρίνιο, μόνο έναν με τον Κορμπεράν και φέτος 12 με τον Μαρτίνεθ. Ο Μαντί με την πολύ καλή αγωνιστική του εικόνα, τη μαχητικότητά του και τα εξαιρετικά του στοιχεία έχει κερδίσει για τα καλά την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του 42χρονου Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Είναι ο απόλυτος και μεγάλος... στρατιώτης του προπονητή του στον αγωνιστικό χώρο.

Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι ακόμα και ο Πέδρο Μαρτίνς παρά το γεγονός πως τον είχε «κολώνα» στην ενδεκάδα του στον Ολυμπιακό δεν τον είχε χρησιμοποιήσει ποτέ και στα έντεκα πρώτα ματς της ομάδας του Πειραιά και ειδικότερα βασικό. Άρα ούτε και δώδεκα στα δώδεκα. Ο Μαντί στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό έπαιξε σε 36 αγώνες και είχε ξεκινήσει βασικός σε προκριματικά Europa και κανονική διάρκεια Super League αλλά ενδιάμεσα είχε μείνει στον πάγκο στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μίλαν για τη 2η αγωνιστική των ομίλων και στο σερί του μπήκε... φρένο.

Aκόμα και την επόμενη σεζόν που έφτασε 51 ματς ήταν εκτός από την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League με την Τότεναμ εντός. Το 2020-21 ο Μαντί Καμαρά θα είχε 46 αγώνες όμως ελέω covid-19 έλλειψε από τους 2 πρώτους αγώνες στο Champions League με Μαρσέιγ και Πόρτο.

Ακόμα τη χρονιά 2021-22 ο Καμαρά είχε 45 παιχνίδια όμως και πάλι δεν είχε σερί παρουσίες στο ξεκίνημα της χρονιάς. Έχασε λόγω καρτών τον εκτός έδρας αγώνα με τη Νέφτσι Μπακού και δεν ήταν διαθέσιμος στα δύο από τα τρία πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος με Ατρόμητο και Απόλλωνα.

Οι πρώτοι σε συμμετοχές φέτος με Μαρτίνεθ στον Ολυμπιακό

  • Πασχαλάκης: 12 αγώνες με 1080 λεπτά
  • Μαντί Καμαρά: 12 αγώνες με 911 λεπτά
  • Ελ Καμπί: 12 αγώνες με 775 λεπτά
  • Μπιελ: 12 αγώνες με 645 λεπτά
  • Ρέτσος: 11 αγώνες με 878 λεπτά
  • Φορτούνης: 11 αγώνες με 776 λεπτά
  • Γιώργος Μασούρας: 11 αγώνες με 641 λεπτά

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα