Μπρινιόλι: Οι στιγμές που έβαλε... πλάτη στην ευρωπαϊκή πορεία του Παναθηναϊκού

Μπρινιόλι: Οι στιγμές που έβαλε... πλάτη στην ευρωπαϊκή πορεία του Παναθηναϊκού

Οι στιγμές που ο Μπρινιόλι έβαλε... πλάτη για τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη

bet365

Η κομβική συνεισφορά του Αλμπέρτο Μπρινιόλι στο να φύγει ο Παναθηναϊκός με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Χάιφα και οι άλλες φορές που έβαλε... το χεράκι του στην φετινή ευρωπαϊκή πορεία του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός δεν έθελξε με την απόδοσή του στην Χάιφα, όμως κατόρθωσε τουλάχιστον να παραμείνει αλώβητος και να φύγει από κει με τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο πιο σημαντικός παράγοντας στο να το καταφέρει αυτό, ήταν ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, ο οποίος δήλωσε βροντερό παρών για άλλη μια φορά που τον χρειάστηκε η ομάδα.

Ο Ιταλός κίπερ είχε για άλλη μια φορά πολύ σωστές τοποθετήσεις και πραγματοποίησε κομβικές επεμβάσεις κρατώντας ανέπαφη την εστία του και διορθώνοντας τα κακώς κείμενα που έκαναν την εμφάνισή τους στην αμυντική λειτουργία της ομάδας στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο 32χρονος «φύλακας άγγελος» της εστίας του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε πέντε επεμβάσεις, με τις οποίες εξουδετέρωσε ευκαιρίες που σύμφωνα με το Wyscout, την κορυφαία πλατφόρμα ποδοσφαιρικής ανάλυσης, ισούνταν με 1,75xCg, δηλαδή άξιζαν σχεδόν δύο γκολ (!!).

*Προσοχή ο δείκτης αυτός είναι για τους τερματοφύλακες και μετράει την πιθανότητα που έχει μία τελική να καταλήξει στα δίχτυα αφότου έχει γίνει η εκτέλεση, οπότε δεν λαμβάνει υπόψη το από που έχει γίνει κλπ. όπως συμβαίνει με το xG, για το οποίο μιλάμε συνήθως.

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι δεν περιορίστηκε όμως μόνο στις κρίσιμες αυτές επεμβάσεις, αλλά έκανε ακόμη τρεις επιτυχημένες εξόδους ενώ βοήθησε όσο μπορούσε τους συμπαίκτες και στην κυκλοφορία της μπάλας και στο να σπάσουν το πρέσινγκ του αντιπάλου. Ο Ιταλός πορτιέρε είχε 5/7 μακρινές μεταβιβάσεις έχοντας ποσοστό επιτυχίας 71% ενώ ταυτόχρονα είχε 12/12 κοντινές πάσες.

brigno 2

Το έπος του Ιταλού στην Μασσαλία και η κομβική επέμβαση στην Μπράγκα

Η εμφάνιση του Μπρινιόλι στην Χάιφα δεν αποτέλεσε σίγουρα κάτι νέο για τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ο Ιταλός τερματοφύλακας από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο «τριφύλλι» πήρε την φανέλα του βασικού στο σπίτι του και όχι άδικα, αφού σε κάθε ματς επιβεβαίωνε τους λόγους για τους οποίους ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε φτάσει στην απόφαση αυτή.

Φέτος, που οι «πράσινοι» θα είχαν ακόμη πιο δύσκολο έργο ελέω της ευρωπαϊκής πρόκλησης, εκείνος δεν θα μπορούσε να λείπει.

Και όχι απλά δεν έλειπε, αλλά ήταν όπως πάντα πρωταγωνιστής. Στα οκτώ ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα μέχρι στιγμής έχει δεχθεί σουτ που άξιζαν 10,9 xCg, με την εστία του να έχει παραβιαστεί οκτώ φορές, δηλαδή σχεδόν τρεις λιγότερες (2,9) του αναμενομένου. Καταλαβαίνετε την σημασία όλου αυτού όταν τα έξι ματς εξ' αυτών αφορούσαν νοκ άουτ παιχνίδια.

Ταυτόχρονα έχει πραγματοποίησε συνολικά 96 μακρινές πάσες με ποσοστό επιτυχίας 75% ενώ στις 127 κοντινές μεταβιβάσεις που έχει κάνει, πλησιάζει την τελειότητα, αφού μετρά ποσοστό ύψους 97,6%.

Από τα φετινά αυτά παιχνίδια υπήρχαν όμως στιγμές που ξεχώρισαν από τις άλλες.

Πρώτη είναι σίγουρα εκείνη της Μασσαλίας, αφού πρόκειται για την κορυφαία της καριέρας του με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο Μπρινιόλι έβγαλε πραγματικά ό,τι έβγαινε και δεν έβγαινε κρατώντας όρθια την ομάδα τόσο στο ζόρικο πρώτο μέρος του αγώνα όσο και στη συνέχεια. Δέχθηκε δύο γκολ από τα 3,15 που αντιστοιχούσαν τα σουτ που έκαναν οι παίκτες των Μασσαλών στα 138 λεπτά της κανονικής διάρκειας του αγώνα και της παράτασης κάνοντας τη μία μεγάλη επέμβαση μετά την άλλη.

Όμως δεν έμεινε μόνο στις εντυπωσιακές και κρίσιμες επεμβάσεις που έκανε στην κανονική διάρκεια και την παράταση, αφού ο Ιταλός κίπερ ήθελε να κάνει το κάτι παραπάνω και στην διαδικασία των πέναλτι, όπου πήγε κι έπιασε το πρώτο πέναλτι της Μαρσέιγ από τον Γκεντουζί, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του και διώχνοντας το άγχος από τους συμπαίκτες του, οι οποίοι έκαναν στη συνέχεια το καθήκον τους ευστοχώντας σε όλες τις εκτελέσεις χαρίζοντας έτσι στην ομάδα την πρόκριση.

Οι άλλες σημαντικές στιγμές του ήταν στα παιχνίδια με την Μπράγκα, που από πολλούς μπορεί να έχουν ξεχαστεί λόγω του αποκλεισμού που τελικά επήλθε.

Η εμφάνιση του Μπρινιόλι στο εκτός έδρας ματς με τους Πορτογάλους, μπορεί να μην ήταν από τις καλύτερές του, όμως, παρ' όλα αυτά, έκανε μία απίστευτα κομβική επέμβαση στο φινάλε κρατώντας το 2-0 και δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην ομάδα του στη συνέχεια να μειώσει σε 2-1 με τον Μαντσίνι και να μπει εκ νέου δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ακόμη, είχε κάνει και μία υπέροχη επέμβαση με ακροδάκτυλα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με το σκορ στο 0-0.

Μπορεί η πρόκριση τελικά να μην ήρθε στο επόμενο παιχνίδι, όμως και στον αγώνα του ΟΑΚΑ, ο Ιταλός πορτιέρε έκανε το παν για να κρατήσει την ομάδα του στο ματς όσο περισσότερο γίνεται. Μπορεί να δέχθηκε ένα γκολ, όμως τα σουτ που έγιναν εναντίον του ήταν ίσα με 2,16xCg και άρα πάλι εκείνος δέχθηκε 1,16 λιγότερα τέρματα του αναμενομένου συμβάλλοντας στην προσπάθεια της ομάδας και με το παραπάνω.

Είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός χτύπησε... φλέβα χρυσού με την ελεύθερη μεταγραφή του Αλμπέρτο Μπρινιόλι από την Έμπολι τον Σεπτέμβριο του 2021 και δεδομένη επιθυμία του τόσο εκείνου όσο και του φίλαθλου κόσμου της ομάδας να δει τον Ιταλό να επεκτείνει την παραμονή του στην Ελλάδα για περισσότερο καιρό απ' όσο ορίζει το υπάρχον συμβόλαιό του, που λήγει το καλοκαίρι του 2024.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα