Ολυμπιακός: Σκέψεις για πιο ενισχυμένο άξονα με τη Γουέστ Χαμ

Ο Μαντί Καμαρά

bet365

Το τεχνικό επιτελείο της ομάδας του Ολυμπιακού επεξεργάζεται ήδη ένα αγωνιστικό πλάνο με 4-3-3 απέναντι στην ομάδα της Γουέστ Χαμ την Πέμπτη στο Φάληρο.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είδε το πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό και προβληματίστηκε αισθητά. Ένα α' μέρος που δεν πήγε τόσο καλά για την ομάδα του και που και στο κέντρο δέχθηκε πρέσινγκ και δεν μπόρεσε να το ελέγξει σε αυτό το ντέρμπι του Καραϊσκάκη.

Ασχέτως των αμυντικών λαθών στη φάση του γκολ του Βαγιαννίδη το τεχνικό staff των Πειραιωτών εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα να έχει έναν αγωνιστικό σχεδιασμό με ένα 4-3-3 στο ματς με τη Γουέστ Χαμ εντός έδρας την Πέμπτη, ειδικά εάν είναι στο 100% ο Εσε. Ο Αργεντίνος προπονείται κανονικά μετά τις ενοχλήσεις που είχε, ωστόσο μένει να κριθεί το τι θα γίνει από το προπονητικό team.

Σε αυτήν την περίσταση δηλαδή να προκύψει ένας άξονας με Εσε, Αλεξανδρόπουλο και Μαντί Καμαρά. Σχετικά με τα χαρακτηριστικά των παικτών ο Αργεντίνος είναι περισσότερο εξάρι συγκριτικά με τους 2 συμπαίκτες του ενώ αναμφίβολα η απουσία του από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ήταν σημαντική.

Άρα μία αγωνιστική εκδοχή με τρεις στο κέντρο του Ολυμπιακού δεν θα πρέπει να αποκλειστεί καθόλου. Και εδώ βέβαια υπάρχει και κάτι άλλο.

Οι στόπερ και τα άκρα της άμυνας του Ολυμπιακού αρκετές φορές βρίσκονται στο επίκεντρο της κριτικής. Ωστόσο η αμυντική και τακτική λειτουργία μίας ομάδας είναι συνολική. Όταν δεν μαρκάρουν σωστά οι μεσοεπιθετικοί ή οι χαφ σε μία ομάδα η μεγάλη πίεση πάντα πέφτει μετά στην άμυνα, ανεξάρτητα με την ετοιότητά της και το πόσο αποτελεσματική είναι ή δεν είναι.

Ο Ολυμπιακός αυτήν την περίοδο καλείται συνολικά να βελτιώσει την ανασταλτική του λειτουργία. Όπως βέβαια και τις επιστροφές των παικτών του όταν χάνει τη μπάλα από τον έλεγχό του.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα