Παναθηναϊκός: Ο παραμορφωτικός φακός για Μπότεφ - Αγιαξ και τα καλύτερα που έρχονται

Παναθηναϊκός: Ο παραμορφωτικός φακός για Μπότεφ - Αγιαξ και τα καλύτερα που έρχονται

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τη δύσκολη συνθήκη του Παναθηναϊκού μετά το 2-1 του πρώτου ματς εναντίον της Μπότεφ και για τη βέβαιη βελτίωσή του ακόμα κι αν αποκλειστεί από τους Βούλγαρους.

«Παραμορφώθηκε» σε μεγάλο βαθμό από τα media η διπλή κλήρωση του Παναθηναϊκού πριν από λίγες μέρες. Η Μπότεφ ήταν χειρότερο συναπάντημα συγκριτικά μ' αυτό που παρουσιάστηκε και ο Αγιαξ όχι τόσο δύσκολη όσο εμφανίστηκε. Οι Βούλγαροι είχαν (και τα... κατέθεσαν χθες) σοβαρά προβλήματα ανασταλτικά και ακόμα σημαντικότερα στη μεσαία γραμμή τους. Ομως έχουν και ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τέτοιου είδους νοκ άουτ αναμετρήσεις: ταχύτατους και ικανούς εξτρέμ και επιθετικούς.

Εχουν και δεύτερο πλεονέκτημα: είναι σε καλύτεροι επίπεδο ετοιμότητας από τον Παναθηναϊκό. Φάνηκε αυτό περίτρανα στο τελευταίο 25λεπτο. Οταν βγήκε υπό αποδοκιμασίες ο «εύκολος στόχος», Τόνι Βιλένα στο 73', μπήκε ο Μαξίμοβιτς και... έβλεπε επί 25 λεπτά τα τρένα να περνούν! Και δεν ήταν μόνο ο Μαξίμοβιτς στα χάλια του. Ηταν και ο Σπόραρ, ήταν και ο Μλαντένοβιτς σε κάποια διαστήματα. Και ο Αράο με τον Μπακασέτα δεν... έθελξαν εδώ που τα λέμε...

Είναι πολύ πιο δύσκολη η συνθήκη που καλείται να διαχειριστεί ο Αλόνσο στα δυο ματς με τη Μπότεφ. Και εξηγούμαστε: α) Πρώτο και σημαντικότερο: χωρίς τον Ιωαννίδη. Καλός, χρυσός και... άγιος ο Γερεμέγεφ, αλλά... Γερεμέγεφ. β) Ανέτοιμος ο Τσέριν στο πρώτο ματς, λίγες οι προπονήσεις και για Σπόραρ - Βέρμπιτς. γ) Λίγες οι προπονήσεις του Ινγκασον, αποφάσισε (κακώς) να τον αφήσει στον πάγκο δ) Ο Τετέ ήταν στα VIP. ε) Το βάρος του «πρέπει» και του φαβορί είναι στην πράσινη πλάτη.

Στη ρεβάνς της προσεχούς Πέμπτης, κάποιες παράμετροι θα αλλάξουν. Ο Ινγκασον θα είναι μάλλον βασικός. Το ίδιο και ο Τσέριν. Σπόραρ και Βέρμπιτς θα είναι έτοιμοι. Και ο Τετέ «μέσα»! Πιθανότατα στον πάγκο: δεν βγάζεις εύκολα τους δυο από τους τρεις καλύτερους (μαζί με τον Βαγιαννίδη) παίκτες σου στα δύο τελευταία ματς. Διότι ο αναγεννημένος Τζούρισιτς που φαίνεται να αρπάζει την ευκαιρία και ο εξαιρετικός χθες Ντάνιελ Μαντσίνι, δίνουν αυτό που μπορούν, εν αντιθέσει με αρκετούς άλλους προς το παρόν.

Δεν ξέρω αν θα καταφέρει να προκριθεί ο Παναθηναϊκός. Εχασε μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» στο ΟΑΚΑ και μπορεί να το πληρώσει στη Βουλγαρία αν είναι και πάλι τόσο επιρρεπής στο λάθος αμυντικά, τόσο εύθραυστος ψυχολογικά όπως μετά το 2-1 της Μπότεφ και τόσο «άδειος» ενεργειακά στα τελευταία 20 λεπτά. Κυρίως πρέπει να είναι προετοιμασμένος για κάθε αρνητικο σενάριο, ώστε να μπορέσει να το αντιμετωπίσει. Θα έχει πολύ περισσότερα «όπλα», θα 'έχει καλύτερους παίκτες στην ενδεκάδα του και περισσότερες λύσεις στον πάγκο. Παραμένει φαβορί. Κι αν τα καταφέρει, η όλη συνθήκη θα «γυρίσει» υπέρ του στις αναμετρήσεις με τον Αγιαξ. Πιθανότατα με Ιωαννίδη, σίγουρα με πανέτοιμο Τετέ, όλους με δυο επίσημα ματς στα πόδια τους, ίσως και με έναν καινούριο αριστερό μπακ.

Διότι – αποδείχθηκε και στο αναιμικό 1-0 του Αίαντα επί της Βοϊβοντίνα – ότι η ολλανδική ομάδα δεν είναι στα high της. Δεν είναι στα καλά της – όποιος είχε παρακολουθήσει και το φιλικό παιχνίδι εναντίον του Ολυμπιακού δεν ήταν δύσκολο να το αντιληφθεί. Εναντίον του Αγιαξ η «υποχρέωση» για την πρόκριση μετακυλίεται στους Ολλανδούς. Εναντίον του Αγιαξ ο Παναθηναϊκός θα είναι αυτός που θα έχει τη φλόγα, τον ενθουσιασμό, την «τρέλα» για την πρόκριση. Με τον Αγιαξ όλα θα είναι διαφορετικά. Αρκεί να περάσει τη Μπότεφ.

Ομως ακόμα κι αν αποκλειστεί, ένα είναι βέβαιο. Αυτός ο Παναθηναϊκός θα είναι πολύ καλύτερος σε ένα μήνα. Θα έχει πιο ποιοτικούς παίκτες στην ενδεκάδα του, καλύτερες επιλογές στον πάγκο του. Το ζητούμενο είναι να κερδίσει χρόνο και να πιστέψουν όλοι περισσότερο στη δουλειά του Αλόνσο.

@Photo credits: INTIME, Αλέξανδρος Ευαγγελάτος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...