Το report των Πορτογάλων στο Gazzetta για τη Μπράγκα: «Μεγάλη η δύναμή της στα φτερά της επίθεσης αλλά... υποφέρει αμυντικά» (vids)

Ο Καρβαλιάλ

bet365

Το Gazzetta με τη συμβολή Πορτογάλων συναδέλφων σας δίνει στο... πιάτο την αντίπαλο του Ολυμπιακού για το βράδυ της Πέμπτης. Μπροστά... καυτή αλλά στα μετόπισθεν χωλαίνει.

Η Μπράγκα γενικά έχει αποδειχθεί ο απόλυτα κακός... δαίμονας των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη. Το σύνολο των άλλοτε ερυθρόλευκων Κάρλος Καρβαλιάλ, Αντρέ Ορτα αλλά και του Μπρούμα έρχεται αποφασισμένο για την κατάκτηση της νίκης στο φαληρικό γήπεδο. Σε έναν αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό.

Εξάλλου τόσο ο Καρβαλιάλ όσο και ο Ορτα όσα καλά vibes και να έχουν για τους Πειραιώτες θέλουν το... τρίποντο για τον σύλλογό τους. Πώς βλέπουν όμως οι Ίβηρες συνάδελφοι την ομάδα της χώρας τους;

Ο συνάδελφος Αντρέ Μοντέιρο σημειώνει στο Gazzetta πώς «η κεντρική ιδέα της ομάδας αυτής είναι να παίζει πάντα κυριαρχικό και φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο και να έχει συνέχεια κατοχή μπάλας. Δεν αλλάζει η φιλοσοφία ως προς αυτό και σε αρκετές περιπτώσεις το βγάζει όλο αυτό το προφίλ στο γήπεδο. Έχει και τους παίκτες για αυτό το στιλ παιχνιδιού».

Το σύνολο του Καρβαλιάλ έχει αρκετά αστέρια στις τάξεις του. Ένα από αυτά είναι ο Μπρούμα, ο άλλοτε Ερυθρόλευκος μεσοεπιθετικός. Στα 29 του χρόνια έχει σκοράρει κατά του Παναθηναϊκού και στη θητεία του στην Ελλάδα αλλά και με τη φανέλα της νυν ομάδας του στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα είναι ο γκολκίπερ Ματέους, ο χαφ Σαλαζάρ που θα είναι εκτός, ο winger Ρικάρντο Ορτα, αδερφός του Αντρέ, όπως επίσης ο εξτρέμ Γκάμπρι Μαρτίνεζ αλλά και ο στράικερ Ρομπέρτο Φερνάντεζ. Φυσικά και ο Αντρέ Ορτα είναι μία πολύ σημαντική μονάδα.

Να τονιστεί πώς κόντρα στη Ρίο Αβε - στον αγώνα που προηγήθηκε χρονικά εκείνου στο Φάληρο - η σύνθεση της Μπράγκα ήταν ως εξής: Ματέους, Μαρίν, Νιακατέ, Φερέιρα, Γκόμεζ, Καρβάλιο (70' Α. Όρτα), Γκόρμπι (82' Ελγκέρα), Μαρτίνεζ, Γκάρμπι (62' Μπρούμα), Ρ. Όρτα και Φερνάντεζ (62' Ελ Ουαζανί).

Τα (+) και τα (-) της Μπράγκα

Οι Ίβηρες είναι σαφώς πολύ πιο δυνατοί ως σύνολο στα άκρα σε επίπεδο επίθεσης. Ένα βασικό θέμα ή πρόβλημα της Μπράγκα είναι το κέντρο της αλλά υπό συγκεκριμένο πρίσμα. Για παράδειγμα η απώλεια του Ροντρίγκο Σαλαζάρ είναι τεράστια. Ο 25χρονος Ουρουγουανός χαφ είναι ένας εξαιρετικός παίκτης που κάνει για τα καλά τη διαφορά. Ο Καρβαλιάλ για τον αγώνα του Φαλήρου ως γνωστόν δεν είναι σε θέση να υπολογίζει τους Σαλαζάρ, Ολιβέιρα, Μπαμπού και Μουτίνιο (επίσης ένας σημαντικός παίκτης για το κέντρο).

Στα.. φτερά της επίθεσης οι παίκτες του Καρβαλιάλ έχουν πραγματικά μεγάλη ποιότητα. Δεν είναι μόνο ο Μπρούμα. Ο Γκάμπρι Μαρτίνεζ είναι επίσης ένας πολύ επικίνδυνος παίκτης της γραμμής κρούσης της.

Γενικά επιθετικά είναι φοβερά δυνατή ομάδα και θέλει διαρκώς προσοχή. Το πιο αδύνατό της σημείο είναι το μεσοαμυντικό. Το ανασταλτικό της κομμάτι. Είναι χαρακτηριστικό πώς το αμυντικό της σκέλος την είχε επηρεάσει πέρυσι και θα μπορούσε να είχε κάνει μία πολύ πιο καλή σεζόν σε κάθε άλλη περίπτωση. Είναι γενικά ένα σύνολο που... υποφέρει σε σχέση με την άμυνά της.

Η φανερή της αδυναμία έχει να κάνει με το κέντρο της άμυνάς της. Εκεί έχει ακόμα πιο έντονο πρόβλημα αναφορικά με την αμυντική της συμπεριφορά ως προς το κέντρο. Είναι σημαντικό να τονιστεί πώς και ο Καρβαλιάλ και ο προκάτοχός του, Ντάνιελ Σόουσα, είχαν προβληματιστεί έντονα ως αυτό το πεδίο. Ο Καρβαλιάλ δε είναι ο 2ος τεχνικός των Πορτογάλων για φέτος.

Τι αναφέρει κατά τα άλλα το report των Ιβήρων; Πώς ο Ολυμπιακός θα πρέπει με βάση το πώς παίζει η Μπράγκα να μην ανοιχθεί πολύ ή σε μεγάλο βαθμό. Να μην παίξει τόσο ανοιχτά γιατί θα υπάρξει κίνδυνος να εκτεθεί από την επιθετική γραμμή της Μπράγκα. Εάν ο Ολυμπιακός επιχειρήσει να παίξει φουλ κυριαρχικά και πολύ επιθετικά και ανέβει πολύ στο γήπεδο η Μπράγκα θα βρει σίγουρα χώρους στα μετόπισθέν του και θα μπορέσει να απειλήσει για τα καλά. Ο Ολυμπιακός ιδανικά θα πρέπει να έχει ένα πιο ισορροπημένο και προσεκτικό σχέδιο στο γήπεδο. Να βγάλει επιθετικότητα αλλά με τον ανάλογο και τον σωστό τρόπο για να πάρει αυτό που θέλει.

@Photo credits: eurokinissi, ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISS

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα