Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ που περιμένει σωστή νοοτροπία και ετοιμότητα από τους παίκτες του κόντρα στη Μάλμε

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ που περιμένει σωστή νοοτροπία και ετοιμότητα από τους παίκτες του κόντρα στη Μάλμε

bet365

Το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και οι τοποθετήσεις του Ισπανού τεχνικού μετά το 2-2 είχαν ανοίξει το κεφάλαιο περί διαφοράς σε επίπεδο προσέγγισης από τους παίκτες σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά από πλευράς Μεντιλίμπαρ βγήκε συγκεκριμένο κλίμα στη Σουηδία. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Η αναμέτρηση με αντίπαλο τη Μάλμε το βράδυ της Πέμπτης έχει αναδείξει άλλα δεδομένα για τον Ολυμπιακό καθώς πρόκειται για μία πολύ διαφορετική διοργάνωση σε σχέση με το ελληνικό Πρωτάθλημα. Επειδή όμως πάντα το Πρωτάθλημα είναι ένα σημείο αναφοράς για ομάδες του μεγέθους του πειραϊκού συλλόγου το 2-2 της Κυριακής είχε επιφέρει έναν προβληματισμό και βέβαια και ως προς την προσέγγιση και τη νοοτροπία που αντιμετώπισαν οι παίκτες των Ερυθρόλευκων τους Βοιωτούς.

Αυτή τη φορά όμως παίκτες και προπονητής έθεσαν άλλη αφετηρία. Ο Μεντιλίμπαρ από την πλευρά του στις τοποθετήσεις του έβγαλε μεγάλη σιγουριά για τη νοοτροπία και την ετοιμότητα που θα δείξουν οι παίκτες του στη Μάλμε επί σουηδικού εδάφους. Θεωρεί πώς όλα θα είναι όπως πρέπει από τη μεριά τους για να πάρουν το επθυμητό αποτέλεσμα.

Βέβαια είναι και ένα κομβικό χρονικό σημείο αυτό από πολλές πλευρές και δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια. Ο Ολυμπιακός φέτος εάν εξαιρέσουμε τη ματσάρα που έκανε με τη Μπράγκα δεν έχει άλλους αγώνες που να μπορεί να θυμάται με ωραίο τρόπο ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων.

Τρία στοιχεία: μυαλό, συγκέντρωση και σταθερότητα αλλά χρειάζονται και άλλα δύο

Τα βασικά στοιχεία που ανέδειξε ο προπονητής για τη συνέχεια των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού ήταν τρία: μυαλό (δηλαδή να είναι επικεντρωμένοι στον αγώνα), συγκέντρωση αλλά και σταθερότητα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

 

Ωστόσο χρειάζονται και άλλα πράγματα. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη να βγουν μπροστά όλες οι ποδοσφαιρικές του προσωπικότητες αλλά και να γίνει πιο επιδραστικός και απρόβλεπτος στο παιχνίδι του. Τους χρειάζεται όλους και φυσικά το να εκπλήσσει ως σύνολο τον αντίπαλο στον τρόπο που αγωνίζεται.

Έχει δε αξία ότι η Μάλμε είναι φουλ... υποψιασμένη για τον αγώνα. Έχει κάνει το scouting της και περιμένει έναν δύσκολο αγώνα με έναν πολύ δύσκολο και δυνατό αντίπαλο.

Εν κατακλείδι το ματς αυτό μπορεί να αποδειχθεί ένα πολύ καλό restart για τον Ολυμπιακό. Αρκεί να δούμε στο γήπεδο τον πολύ καλό του εαυτό. Να παρουσιάσει δηλαδή ένα αγωνιστικό πρόσωπο όπως κόντρα στη Μπράγκα και ακόμα καλύτερο. Και έτσι να δώσει και μεγάλη χαρά στον κόσμο του που θα τον στηρίξει στη Σουηδία και έχει ήδη ταξιδέψει για εκεί.

Υ.Γ. Τα φοβερά... μωρά του Ολυμπιακού μας έδειξαν και πάλι τη μεγάλη προοπτική τους. Πώς ακόμα και χωρίς παίκτες όπως ο στράικερ Κωστούλας και όχι μόνο έχουν φουλ ποιοτικό υλικό και τεράστιο potential. Χίλια μπράβο τους και μακάρι να συνεχίσουν έτσι.

@Photo credits: eurokinissi, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.