Ολυμπιακός: Με τη Μάλμε λόγω τραυματισμών χρησιμοποιήθηκαν 2 δεξιά μπακ και 3 αριστερά μπακ (vids)

Ολυμπιακός: Με τη Μάλμε λόγω τραυματισμών χρησιμοποιήθηκαν 2 δεξιά μπακ και 3 αριστερά μπακ (vids)

Ο Κοστίνια

bet365

Οι τραυματισμοί των Ορτέγα και Πιρόλα άλλαξαν δύο φορές τα πλάνα του τεχνικού επιτελείου του Ολυμπιακού στον αγώνα κόντρα στη Μάλμε το βράδυ της Πέμπτης για να χρησιμοποιηθούν στο σύνολο 5 παίκτες για 2 θέσεις.

Αναμφίβολα ήταν ένα στοιχείο που δεν αποτελεί μία συνηθισμένη συνθήκη. Και οι τραυματισμοί όμως είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να αλλάξει 2 φορές τα πλάνα του πάνω στο σκέλος των ακραίων αμυντικών στον αγώνα απέναντι στη Μάλμε.

Λίγο πριν το 10' του αγώνα στη Σουηδία ο Ορτέγα τέθηκε off οπότε αριστερός μπακ μπήκε και τοποθετήθηκε ο αριστεροπόδαρος στόπερ, Λορέντζο Πιρόλα. Ο Ορτέγα προφανώς και ήθελε να προσφέρει πολλά στον αγώνα και όπως ήταν λογικό στεναχωρήθηκε ιδιαίτερα για τον τραυματισμό του που τον έστειλε εκτός γηπέδου και φαίνεται πώς είναι πιθανό να τον θέσει off για 3 έως 4 εβδομάδες. Ο Ιταλός όμως λίγο πριν το 79' είχε και αυτός θέμα ετοιμότητας κα έγινε αλλαγή.

Τότε ήταν που ο Κοστίνια πήγε από δεξί μπακ αριστερό και ήταν και εκείνος που έβγαλε τη μπαλιά στον Ελ Καμπί στη φάση που κέρδισε το πέναλτι. Από την άλλη ο Ροντινέι γύρισε από εξτρέμ στη φυσική του θέση, αυτή του δεξιού μπακ.

Άρα σε έναν αγώνα ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε και τα 2 δεξιά μπακ του και τελείωσε το ματς έχοντας χρησιμοποιήσει 3 παίκτες ως αριστερά μπακ. Τον Ορτέγα που είναι η φυσική του θέση, τον Πιρόλα που είναι στόπερ και τον Κοστίνια που έπαιξε αλά Κίνι (ήτοι ένας δεξιός μπακ στην αριστερή πλευρά).

 

Κορυφαίος όλων σε επίπεδο απόδοσης ήταν πάντως ο Κοστίνια. Ο Πορτογάλος μπακ ανταποκρίθηκε πολύ καλά και δεξιά και αριστερά και μάλιστα δεξιά παρότι είχε μπροστά του τον Ροντινέι έγινε εστία απειλής για το αντίπαλο τέρμα. Ο δε Πιρόλα επίσης πήγε ιδιαίτερα καλά ως ακραίος μπακ και ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι.

Ο ίδιος ο Μεντιλίμπαρ πάνω σε αυτό το θέμα είχε να πει έπειτα από ερώτηση του Gazzetta στη συνέντευξη Τύπου πώς «το καλό είναι ότι έχουμε αρκετούς αμυντικούς και βρήκαμε τη λύση. Αν δεν είχαμε τέτοιους παίκτες θα έπρεπε να αλλάξουμε θέσεις στους ποδοσφαιριστές μας. Ο Κοστίνια ανταποκρίθηκε στ’ αριστερά, ενώ ο Ροντινέι είναι έτσι και αλλιώς αμυντικός και πήγε πίσω για να μας βοηθήσει.

Ευτυχώς δεν είμαστε ομάδα με μικρό ρόστερ και έτσι μπορέσαμε να καλύψουμε τα κενά που δημιουργήθηκαν». Πάντως οι τόσες αλλαγές σε επίπεδο προσώπων σε ακραία μπακ δεν είναι μία συνηθισμένη αγωνιστική κατάσταση για τον Ολυμπιακό παρότι ήταν αναγκαστικές αυτές οι διαφοροποιήσεις.

@Photo credits: eurokinissi, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα