ΑΠΟΕΛ, Πετεβίνος: «Σε αυτή την φάση δεν είμαστε ομάδα έτοιμη»

ΑΠΟΕΛ, Πετεβίνος: «Σε αυτή την φάση δεν είμαστε ομάδα έτοιμη»

Newsroom
ΑΠΟΕΛ, Πετεβίνος: «Σε αυτή την φάση δεν είμαστε ομάδα έτοιμη»
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, μίλησε σε γνωστή ραδιοφωνική συχνότητα και αναφέρθηκε στην δύσκολη περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επικρατεί γύρω από την ομάδα μετά τον αποκλεισμό από την Ρίγα στην διαδικασία των πέναλτι.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του:

«Δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα, ενώ δεν μας ικανοποιεί επίσης το γεγονός ότι χάσαμε δύο ευκαιρίες για να είμαστε ακόμα και στο League Phase του Champions League. Δεν μπορούμε να μεμφόμαστε πέραν από κάποιες διαιτητικές αποφάσεις που έπαιξαν ρόλο και την δική μας απόδοση και δη την αστάθεια που δείξαμε. Με την Σλόβαν είδαμε ένα ΑΠΟΕΛ κατά διαστήματα πολύ καλά και θα μπορούσαμε να είμαστε στην αντίπερα όχθη, στην όχθη της επιτυχίας. Σε αυτή την φάση δεν είμαστε ομάδα έτοιμη και δεν έχουμε όλες τις επιλογές στην διάθεση μας».

«Ο κ. Ντομίνγκες παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα, επειδή γνωρίζει τους παίκτες απέδωσε με λεπτομερή τρόπο τα προβλήματα και τις διορθώσεις που χρειάζονται για να γίνουμε μια πολύ καλή ομάδα. Πιστεύουμε ότι έχουμε και τις δυνατότητες και πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Πολλές επιλογές δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες της Ευρώπης και ο κ. Ντομίνγκες θα αποφασίσει για την συμπλήρωση της ευρωπαϊκής λίστας και για τις επιλογές στο πρωτάθλημα».

Δεν άρχισε καλά το ΑΠΟΕΛ, ανέβασε στροφές, πήγε το ματς στην παράταση αλλά η πρόκριση δεν ήρθε:

«Όπως σωστά είπε ο κ. Ντομίνγκες, το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν ΑΠΟΕΛ, γεγονός που εξέπληξε και τον ίδιο και από ποδοσφαιριστές που γνωρίζει. Ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να έχει αυτό που να τον κάνει να έχει αυτοπεποίθηση και είναι προφανές ότι αυτό δεν συμβαίνει με κάποιους ποδοσφαιριστές. Είπε επίσης ο προπονητής ότι είναι σημαντικές οι επόμενες εβδομάδες για να δουλέψει στη δυναμική, να μπορέσει ο κάθε παίκτης να φτιάξει δυναμική και σωματική και πνευματική για να είναι σίγουρος για τον εαυτό του. Επιμένω ότι είναι σημαντικό ότι μετά τον περιορισμό στη λίστα της Ευρώπης ότι οι επιλογές αυξάνονται και υπάρχουν νέοι ποδοσφαιριστές τους οποίους ο κ. Ντομίνγκες θα αξιολογήσει και μπορούν να δώσουν κάποια στοιχεία που αυτή την στιγμή δεν έχουμε, κυρίως με την ταχύτητα και την μετάβαση».

Είναι ξεκάθαρο ότι πιστεύετε στο ρόστερ και στην ομάδα αλλά πρέπει να διορθωθούν πράγματα:

«Το είπα και πριν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αστάθεια μας. Κόντρα στην Σλόβαν κυριαρχήσαμε παντελώς απέναντι σε μια ομάδα που μπήκε Champions League. Δεν σκοράραμε και γι’ αυτό δεν προκριθήκαμε. Η ίδια η ομάδα δίνει απάντηση σε σχέση με το που μπορεί να φτάσει. Το πρόβλημα της αστάθειας είναι αυτό που πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Ποιες θα είναι οι επιπλέον επιλογές;

«Μπαίνουν ο Κανό, ο Αμπάνια, ο Άπια, ο Μπα, ο Καρανάτσιος, ο Μιρ, θα έχουμε και την επιλογή του τερματοφύλακα Περέιρα, δεν είδαμε πολύ τον Σιπριάνο, τον Κόρμπου. Είναι πολύ περισσότερες οι επιλογές μας που είναι και νέα παιδιά».

Θα προκύψει επιπλέον ενίσχυση;

«Τοποθετήθηκε ο προπονητής δύο φορές τις τελευταίες μέρες. Η μεταγραφική περίοδος παραμένει ανοικτή και πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο πρόσθεσης. Ο Μπεν αποχώρησε, άρα άδειασε μια θέση. Είναι καθαρά θέμα του τι θέλει ο προπονητής ο οποίος ήταν ξεκάθαρος ότι δεν είχε την δυνατότητα να αξιολογήσει τις επιπλέον επιλογές μέσα από παιχνίδια παρά μόνο μέσα από κάποιες προπονήσεις».

Για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία:

«Βλέπαμε ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη προσέγγιση που δεν βοηθούσε τους ποδοσφαιριστές να βγάλουν το 100%. Σε μια περίοδο όπου το πιο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα, ακόμα και όταν έχεις μια κακή αγωνιστικά μέρα και πάρεις το αποτέλεσμα κανείς δεν θα πει τίποτε. Βάση αυτού παίρνονται τις πλείστες φορές οι αποφάσεις. Με αυτή την λογική προχωρήσαμε στην αλλαγή προπονητή. Ήρθε ένας άνθρωπος που πέρσι στέφθηκε πρωταθλητής με το ΑΠΟΕΛ και εναπόκειται στον ίδιο να βγάλει το καλύτερο από το ρόστερ».

Για τον Λαίφη:

«Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει βοήθειες».

Απάντηση σε μήνυμα ακροατή αν υπάρχει περίπτωση επιστροφής του Ντάλσιο:

«Με εκπλήσσουν τα μηνύματα του κόσμου πολλές φορές».

Για την κλήρωση του League Phase του Conference League:

«Είναι μια διοργάνωση στην οποία μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις και με βάση την ιστορία μας. Χθες αδικήσαμε τον κόσμο μας που είχε εκπληκτική παρουσία, μια παρουσία που αρμόζει στο ΑΠΟΕΛ. Ήταν το μόνο στοιχείο της εξίσωσης που παίζει σε κορυφαία απόδοση από το πρώτο παιχνίδι. Είναι εκπληκτικό αυτό και ευχαριστούμε τον κόσμο. Θα αξιολογήσουμε την κλήρωση αφού γίνει αυτή».

Για τα αγωνιστικά δεδομένα:

«Τις τελευταίες μέρες ο Κοσταντίνοφ είχε ένα μυϊκό σπασμό και ήταν δύσκολη η επιλογή προπονητή για την 11άδα. Υπήρχε ένα ρίσκο. Δεν έχω ενημέρωση για άλλους τραυματίες».

Για τα εισιτήρια διαρκείας:

«Αυτή την στιγμή είμαστε στις 8.906 εισιτήρια».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα