Άρης Λεμεσού - Ομόνοια 29ης Μαΐου 1-0: Ο «ιπτάμενος» Κβιλιτάια έκανε το 2/2 για το σύνολο του Σπιλέφσκι

Newsroom
Ο Άρης Λεμεσού δυσκολεύτηκε αλλά βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη με 1-0 κόντρα στην Ομόνοια 29ης Μαΐου, που εντυπωσίασε με την άμυνα που έπαιξε απέναντι στους παίκτες του Σπιλέφσκι.

Ο Άρης Λεμεσού επικράτησε της Ομόνοιας 29ης Μαΐου στο «Άλφαμέγα», κάνοντας το 2/2 στο πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Σπιλέφσκι βρήκαν αντίσταση στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των αντιπάλων τους, την οποία κατάφερε να «λυγίσει» μόνο ο Κβιλιτάια που βρήκε δίχτυα με κεφαλιά.

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν πολύ καλύτερα στα πρώτα λεπτά και ήταν αρκετά καλοί ανασταλτικά, με τον Άρη να μην μπορεί να βρει χώρους για να απειλήσει.

Στο 10' η Ομόνοια είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς με τον Φερνάντες να βγάζει πάσα στον Πική, ο οποίος πλάσαρε αλλά δεν βρήκε στόχο. Η πρώτη τελική για τον Άρη καταγράφηκε στο 14' όταν ο Νίκολιτς δοκίμασε ένα σουτ που έφυγε πολύ πάνω από τα δοκάρια.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, οι Πράσινοι διαμαρτύρονταν για πέναλτι, ωστόσο μετά από σχετικό έλεγχο δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση και το αποτέλεσμα έμεινε στο 0-0.

Στην αρχή του δεύτερου 45λεπτου ο ρυθμός ήταν αρκετά πεσμένος με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να εκδηλώσουν επιθέσεις. Στο 52΄, ο Γκόλντσον γύρισε την μπάλα με κεφαλιά στον Κβιλιτάια, ο Ντεσλάντς πρόλαβε τον Γεωργιανό επιθετικό, ο οποίος δεν βρήκε καλά την μπάλα και δεν κατάφερε να την σπρώξει στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Σπιλέφσκι εξακολουθούσαν να τα βρίσκουν σκούρα απέναντι στην Ομόνοια, που αμυνόταν υποδειγματικά.

Ο Στρούσκι προσπάθησε να απειλήσει με κεφαλιά στο 73ο λεπτό, αλλά ήταν άκαρπη η προσπάθειά του. Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει εκείνος, έκανε ο Κβιλιτάια στο 77'. Ο Γεωργιανός νίκησε δύο αμυντικούς στην εναέρια μονομαχία, για να γράψει το 1-0.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου, ο Σεμέδο δοκίμασε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά δεν είχε καμία τύχη στην τελευταία ευακιρία του αγώνα.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Άρης (Σπιλέφσκι): Βανά, Γιαγκό (76′ Μποακί), Γκόλντσον, Ουρόσεβιτς, Κορέια, Νίκολιτς (76′ Σαρφό), Στρούσκι, Μπένγκτσον, Μαγιαμπέλα (60′ Σεμέδο), Κοκόριν (33′ Κβιλιτάια), Σάβο (60′ Γκομίς).

Ομόνοια 29Μ (Πετράκης): Στρέζος, Ντεσλάντς, Ανδρέου (80′ Παύλου), Γκαρσία, Πική (60′ Ράμος), Φιάκας (80′ Αρτεμίου), Ψάλτης (80′ Ποντικός), Γουίλερ, Καρπ, Ρ. Φερνάντες, Τρούγιτς (90′ Α. Φερνάντες).

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / SAKIS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα