Ανόρθωση - Απόλλων Λεμεσού 1-2: Σεφτέ στις νίκες οι κυανόλευκοι της Λεμεσού (vid)

Νίκος Καρτσάκης
Ο Απόλλων Λεμεσού, πέτυχε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 2-1 της Ανόρθωσης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Τα γκολ πέτυχαν οι Μάρκες και Ζμέρχαλ, ενώ μείωσε η Ανόρθωση στη συνέχεια με τον Λόπες.

Τεράστιο διπλό πέτυχε ο Απόλλων Λεμεσού στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» κόντρα στην Ανόρθωση, καθώς επικράτησε 2-1. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τους «κυανόλευκους» στο φετινό πρωτάθλημα, οι οποίοι άφησαν πίσω την ήττα της πρεμιέρας κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας. Τα γκολ πέτυχαν οι Μάρκες (41') και Ζμέρχαλ (49'), ενώ μείωσε η Ανόρθωση στη συνέχεια με τον Λόπες (56').

Καλός ρυθμός, με λίγες φάσεις και προβάδισμα Απόλλων


Στο πρώτο μέρος, η Ανόρθωση ξεκίνησε πιο δυνατά, έχοντας επικίνδυνες επιθέσεις, με εκφραστή τον Κίκο, αλλά χωρίς να φτιάξει τη μεγάλη φάση. Το ματς είχε καλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι, αφού πρώτα προειδοποίησαν με το επικίνδυνο σουτ του Βάισμπεργκ στο 40’, άνοιξαν το σκορ ένα λεπτό αργότερα, μετά από ασίστ του Βούρου και εξαιρετικό τελείωμα του Μάρκες (δεύτερο γκολ σε ισάριθμες αγωνιστικές). Μάλιστα, οι «κυανόλευκοι» με τη ψυχολογία στα ύψη, έγιναν επικίνδυνοι ξανά στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Σαγκάλ βρήκε τον Ζμέρχαλ και εκείνος, μετά από προσποίηση, έκανε το σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς.

Ιδανικό ξεκίνημα ο Απόλλων, απάντηση από «Κυρία» αλλά χωρίς συνέχεια


Στο δεύτερο μέρος, ο Απόλλων άρχισε ιδανικά το ματς. Ο Μπουαγκάρντ έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Ζμέρχαλ, ο οποίος με ψύχραιμο τελείωμα έκανε το 2-0. Η «Κυρία», ωστόσο, δεν παράτησε το ματς και μπήκε ξανά στο παιχνίδι, με την όμορφη κεφαλιά του Λόπες στο 56’, μετά από ασίστ του Παρούτη. Μάλιστα, εννιά λεπτά αργότερα, ο Λαμ έδιωξε σωτήρια την μπάλα, πριν καταλήξει στον Άγγλο επιθετικό της Ανόρθωσης, Γούλερι. Στη συνέχεια, η Ανόρθωση όσο και αν προσπάθησε, δεν μπόρεσε να φτιάξει φάσεις για να φτάσει στην ισοφάριση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Απόλλων έμεινε με 10 παίκτες στις καθυστερήσεις, μετά από αποβολή του Ντορεγκαράι, ο οποίος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, είχε μια καλή φάση για να σκοράρει (βρέθηκε απέναντι στο Ζίβκοβιτς, αλλά πήγε πολύ πλάγια και έχασε την ευκαιρία).

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων

Ανόρθωση (Γιάννης Οκκάς): Ζίβκοβιτς, Μουκαμπί (57′ Γούλερι), Μλάντοβιτς, Τεισέιρα, Κονσεϊσάο, Αρτυματάς, Χρυσοστόμου, Κίκο, Ρόγκουλιτς (83′ Μ. Σπόλιαριτς), Παρούτης (73′ Θεοδώρου), Λόπες.

Απόλλων (Αντριάν Γκούλα): Λέουβενμπεργκ, Βούρος, Σελεστίν, Λαμ (75′ Ντε Μάρκο), Μαλεκκίδης, Κολ, Χ. Κυριάκου (27′ Βέισμπεχ), Ζμέρχαλ, Μπουαγκάρντ (75′ Μπαραόνα), Σαγάλ (75′ Ν. Σπόλιαριτς), Μάρκες (80′ Ντορεγκαράι).

Τα highlights του αγώνα

Photo Credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα