Ευθυμίου: «Υπάρχουν πληροφορίες για 'ξέπλυμα' χρήματος από πέντε συλλόγους»

Newsroom
ΕΥΘΥΜΙΟΥ
Σε μια σοβαρή αποκάλυψη προέβη ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ευθύμιος Ευθυμίου, κάνοντας αναφορά για «ξέπλυμα» χρήματος από πέντε σωματεία Α και Β Κατηγορίας.

Ακόμη ένα χτύπημα για το κυπριακό ποδόσφαιρο ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, κ. Ευθύμιο Ευθυμίου, υπάρχουν πληροφορίες για «ξέπλυμα» χρήματος από τρεις ομάδες της Α' και δυο της Β΄Κατηγορίας.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ανέφερε τα εξής:

«Στην Επιτροπή έρχονται διάφορες πληροφορίες. Αυτές αξιολογούνται και λαμβάνονται οι ανάλογες αποφάσεις. Υπάρχουν πληροφορίες για πέντε σωματεία πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Βρισκόμαστε στο πολύ πρώιμο στάδιο της αξιολόγησης.

Βρίσκουν διάφορους τρόπους για να φάνε. Για παράδειγμα στην αγοραπωλησία παιχτών. Υπάρχει καταγγελία ότι κατά την υπογραφή δηλώθηκε χαμηλότερο ποσό από αυτό που εισπράχθηκε. Τα υπόλοιπα πού πήγαν; Ξέρουμε ότι εκβιάζονται παίχτες για να υπογράψουν διπλά και τριπλά συμβόλαια. Για παράδειγμα ήρθε κοντά μας υπόθεση όπου εκβιάστηκε προπονητής να υπογράψει ότι έπιασε τα λεφτά του, ενώ δεν τα έπιασε. Και αυτό το περιστατικό αφορά ένα από αυτά τα πέντε σωματεία».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα