Σύσκεψη ΚΟΠ, Κούμας: « Θεωρούμε ότι θα βρούμε τις σωστές λύσεις για να μην πεθάνει το ποδόσφαιρο μας»

Newsroom
koumas
Δηλώσεις παραχώρησε ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, μετά το πέρας της μεγάλης συνέλευσης της Ομοσπονδίας με τους Προέδρους των ομάδων.

Η συνέλευση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με τους προέδρους των ομάδων είχε διάρκεια σχεδόν δυο ώρες, με τον πρόεδρο της ΚΟΠ, να πραγματοποιεί δηλώσεις μετά την ολοκλήρωσή της, σε δημοσιογράφους και κοινό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Η άτυπη συνάντηση με τους προέδρους της ΚΟΠ, με βασικό θέμα τα επεισόδια στα γήπεδα. Θέλω να υπενθυμίσω ότι η ΚΟΠ αποφάσισε την προηγούμενη σεζόν να μην υπάρχει μετακίνηση φιλάθλων. Ένα μέτρο που πέτυχε. Όμως τη νέα σεζόν η απόφαση η δική μας ήταν να γίνεται η μετακίνηση με το 10% και ανάλογα του κάθε γηπέδου. Η ΚΟΠ άλλαξε τους πειθαρχικούς κανονισμούς, έβαλε πολύ σκληρές αποφάσεις για να είναι αποτρεπτικό και να τιμωρείται ο κακός. Η θέση μας είναι πως δεν μπορεί να τιμωρείται το ποδόσφαιρο. Θέλω να δώσω ένα μήνυμα προς το Κράτος και τον Υπ.Δικαιοσύνης. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε και να δώσουμε λύσεις. Δεν λύνονται με παρεμβάσεις, αλλά σε κλειστές αίθουσες, χωρίς ετσιθελισμό. Σαν ποδόσφαιρο, έχουμε όλη την καλή διάθεση… Ήδη αντιπροσωπεία των ομάδων και της Ομοσπονδίας θα έχουμε συνάντηση με τον Υπ.Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, όπως επίσης και με τον ΠτΔ. Είναι φίλαθλος και γνωρίζει από το ποδόσφαιρο. Να βρούμε λύσεις για να μην πεθάνει το ποδόσφαιρο μας. Μας ενδιαφέρει να μην έχουμε επεισόδια. Αυτός είναι ο στόχος μας όπως επίσης και να μείνει ζωντανό. Το ποδόσφαιρο μας αργοπεθαίνει. Όχι αγωνιστικά. Μαζί με τον Υπ.Δικαιοσύνης και το Κράτος δίνουμε χέρι φιλίας και όχι αντιπαράθεσης. Υπάρχουν απόλυτες λύσεις, σωστές και ευκαιριακές. Από κοινού ελπίζω πως στο τέλος της ημέρας θα είναι σωστές για την κοινωνία και το ποδόσφαιρο μας. Η ολότητα των σωματείων, πήραμε ομόφωνες αποφάσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Υπάρχει διάθεση να προλάβουμε γεγονότα. Είμαστε οι πρώτοι που μας απασχολεί. Αν χρειαστεί θα πάρουμε τις οποιεσδήποτε αποφάσεις. Το μήνυμα μας είναι ξεκάθαρο, πρέπει να συνεργαστούμε. Τα άδεια γήπεδα θα κλείσουν το ποδόσφαιρο μας».

Για τις αποφάσεις που πάρθηκαν:


«Θα παραμείνουμε στα δικά μας μέτρα, στα δικαστικά μας όργανα. Θα έχουμε συνεργασία με την Αστυνομία και εκεί που θα χρειαστεί θα είμαστε αρωγοί. Το κύριο μήνυμα είναι να βρούμε τις λύσεις. Θεωρείται ότι ως Ομοσπονδία έπρεπε να πάρουμε αστυνομικά μέτρα; Εμείς λέμε ότι θα συνεργαστούμε για τη σωστή αστυνόμευση. Δεν υπάρχει πρόθεση να επιρρίψουμε ευθύνες και να κρυφτούμε. Μας αφορά όλους αυτό το θέμα. Να γίνεται πρόληψη για να μην γίνονται επεισόδια. Οι ποινές μας είναι αυστηρότατες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα